Hajnalban visszavághat a Netsnek a Clippers, a Sixerst fogadja a Raps

Este 21:30-kor pedig a New Orleans - Bostont adja a Sport TV - mutatjuk, hogy mit kell tudni a következő NBA-játéknap előtt.

 

New Orleans Pelicans - Boston Celtics 21:30 (Sport 2)

A Boston legutóbb jobb játékkal javított az Atlanta ellen és Marcus Smartot leszámítva teljes a kerete, úgyhogy New Orleansban is jó esélyei lesznek - a Pelicans továbbra sem tud érdemi védekezést bemutatni, a jobb meccsein túldobja ellenfeleit, de ez nem biztos, hogy megbízható stratégia. Most is érdekes lesz, hogy Zion Williamsonnal mihez kezdenek majd a túloldalon Tristan Thompsonék, de a Celtics mindenképpen komplettebb csapat jelenleg, míg a hazaiaknál Steven Adams tegnap még nem tudott edzeni - a papírforma vendégsikert jósol, meglátjuk, hogy az egyébként kiegyensúlyozatlan Tatumék tudják-e ezt érvényesíteni. 

Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder 01:00

Zsinórban kilenc vereség után természetesen nagyon szeretne már nyerni a Cavs, de egyelőre nem látni, hogy mi mozdítja ki ebből a társaságot - mondjuk az OKC azért verhető ellenfél, de jelenleg Gilgeous-Alexanderék is egyértelműen a Cleveland előtt járnak. Sextonéknak persze a sorsolásuk is botrányosan nehéz volt mostanában, szinte csak topcsapatokkal kellett játszani és nagyobb részt idegenben, most ez változik, meglátjuk, hogy meg tudják-e törni a jeget - a Thundernek is hasonló meccsei voltak és bár jóval stabilabban teljesített a Cavsnél, de nyerni szintén nem nagyon tudott. Sérültek terén egyelőre nincs változás egyik oldalon sem. 

Orlando Magic - Detroit Pistons 01:00

A Magic határozottan összeszedte magát és négyből három meccset megnyert, legutóbb a GSW-t is legyőzte, úgyhogy kifejezetten jó formába lendült, míg a Detroit egy hasonlóan jó időszak után kapott ki most egymás után kétszer. A vendégeknél a támadópotenciál a kérdéses, a pontszerzéssel többször is gondjaik voltak és az említett két vereség során is ez volt a fő probléma, meglátjuk, hogy az Orlando ellen tudnak-e ezen javítani Jerami Granték, mindenesetre alapvetően Vucsevicsék is a támadással szenvedtek, de az említett négy meccsből kétszer is 120 pont fölé jutottak, ami azért biztató. Nagyon nehéz jósolni, két gyenge és eléggé ingadozó, de jobb napjain remek játékra képes társaságról beszélünk - a hazaiaknál Anthony és Gordon még mindig nem játszhat, míg a Pistonsnál Delon Wright nem lesz ott a parketten.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 01:00

Ez most kiemelt rangadónak számít, hiszen egyrészt a Philly vezeti Keletet és Joel Embiid egészen elképesztő szezont fut, másrészt pedig a Toronto nagy formában van: a Bucks kétszeri legyőzésekor megcsillogtatott védekezés legutóbb is hozta a győzelmet, amikor fáradtabban nem ment a támadójáték. Nagyon kíváncsian várjuk, hogy a Sixers ellen is tud-e ennyire jó lenni hátul Nick Nurse alakulata és hogy akár Baynes, akár a mostanában sokat használt small-ball elég lesz-e Embiid, illetve a shooterek ellen - a Phillynél állítólag Ben Simmons és Shake Milton is meggyógyult, mindketten játszhatnak, úgyhogy teljes fegyverzetben érkezik a keleti első helyezett. A Raptorsnál viszont lesz fontos hiányzó: Kyle Lowry állapota nem igazán javult és a hírek szerint most még nem tudja vállalni a játékot - nélküle támadásban akadhatnak gondjaik, megint kell a remek játék Powelltől, illetve a VanVleet-Siakam párostól sem fér bele a gyenge nap, de közben hátul is hozni kell azt az agresszivitást, amivel megfojtották a Milwaukee-t.

New York Knicks - Minnesota Timberwolves 01:00

A Knicks három győzelem után legutóbb nagyon gyenge játékkal kikapott a Magictől, most otthon szeretne visszatérni az azt megelőző útjára, míg a Minnesota ugyan nem játszik rosszul, de képtelen nyerni - legutóbb a kezében volt a Raptors legyőzése, de azt is elrontotta, azelőtt hosszabbításban kapott ki a Pacerstől, azelőtt pedig a Lakerst szorongatta hiába. Meglátjuk, hogy Townsék hozzá tudják-e tenni azt a kicsit még, ami kell ahhoz, hogy eredményeket is érjenek el, D'Angelo Russellre mindenesetre még jó ideig nem számíthatnak, most is nélküle kell megoldaniuk a feladatot. A Knicks azért eddig többet mutatott a szezon során, Julius Randle szeretne All-Star lenni, ők játszhatnak otthon, inkább nekik áll a zászló, de csak akkor, ha a legutóbbi 89 pontjuk után most újra feljebb tudnak kapcsolni - ebben segíthet, hogy három teljes napjuk volt pihenni.

Atlanta Hawks - Denver Nuggets 01:30

Az Atlanta az utóbbi tíz meccséből csak kettőt nyert meg és ebből a tízből hatszor kapott 120 pont felett, ez azért jól jelzi, hogy mi a probléma, ami nem nagyon tud beleférni a Denver ellen sem - ha nem szedik össze magukat hátul Trae Youngék, akkor pokoli nehéz dolguk lesz most is. A Nuggetsnek voltak/vannak hullámvölgyei, de legutóbb nyert Clevelandben és összességében azért nagyon más szint, mint a Hawks, érdekes lesz ugyan, hogy Clint Capela mihez kezd Nikola Jokiccsal, vagy hogy a Young-Murray csata mit hoz egyes poszton, de jóval mélyebb és minőségibb a vendég együttes, ráadásul nagyon kell is neki a siker, hogy feljebb tudjon kapaszkodni. Denveri oldalon Harris és Green az, aki nem játszhat, míg a Hawksnál Rondo, Dunn, Hunter és Bogdanovics sem áll még rendelkezésre.

Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 02:00

Abszolút ez a nap slágermeccse, hiszen a Clippersnél legutóbb visszatért mindenki és meg is verték a ligaelső Jazzt, míg a Brooklyn szintén elkapta a fonalat, sorozatban öt meccset nyert és legutóbb ebben a csarnokban a Lakerst is magabiztosan győzte le. Kevin Durant még mindig nem játszhat, úgyhogy nem lesz ez teljes "showdown", de így is két parádés csapatról beszélünk, amelyek ráadásul nagy formában is vannak - a Netsnél a helyükre kerültek a szerepek mostanában, még védekezni is tudnak, ha úgy van, míg a Clippers a parádés támadójáték mellé szintén be tud keményítani hátul, ha kell. A hónap elején egyébként találkoztak a felek Brooklynban, akkor a még kevésbé összeszokott, de Duranttel felálló Nets tudott nyerni, Paul George pedig kiakadt, hogy ő csak egy büntetőt dobhatott - hasonlóan szoros, parázs csatára van kilátás most is, ahol igazából egyik fél győzelme sem lenne különösebben meglepő. 

Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 03:00

A Kings back-to-backet játszik a chicagói vereség után, egyébként is kikapott sorozatban hatszor, pocsék formában van, úgyhogy ez mindenképpen kötelező győzelem a Bucks számára - Giannis Antetokounmpóék a zsinórban öt vereségük után legutóbb már nyertek és bár támadásban továbbra is csak erőlködtek, de hátul megoldották a feladatot. Most otthon, pihentebben egyszerűen nem hibázhatnak, el kell kezdeniük ismét felépíteniük magukat akkor is, ha Jrue Holiday már hetek óta nincs és nagyon érezhető a hiánya elöl - Giannisnak és a mostanában csendesebb Khris Middletonnak elégnek kell lennie helyzetkreálóként a Barnes-Holmes páros nélküli, fáradtabb, lent lévő Sacto ellen. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus