Hajnalban Warriors-Grizzlies a Sport TV-n

Tizenegy mérkőzést rendeznek a karácsony előtti utolsó játéknapon.

 

Indiana Pacers - Houston Rockets 01:00

A Rockets back-to-back lép pályára a Milwaukee-ban elszenvedett sima vereség után, míg a Pacersnek volt egy szünnapja a Miamiban kapott óriási pofont követően. Mindkét csapatnál komoly gondok vannak, a Houston teljesen szétesett az utóbbi meccseken és most fáradtabb is lesz ellenfelénél, de az Indy is pocsék formában van, nagyon nem találja mostanában a ritmust. A hazaiak dolgát az is nehezíti, hogy Malcolm Brogdon legutóbb Achilles-sérülést szenvedett és bár nem zárták ki a játékát, de aligha akarják majd őt erőltetni ezen az estén - viszont a vendégeknél is lehetnek plusz hiányzók a b2b miatt, bár Jalen Green lekerült a sérültlistáról és van esély a visszatérésére. Nehéz jósolni, most mindkét félnek nagyon kellene egy győzelem, a hazai pálya és a frissesség pedig a Pacers mellett szól. 

 

Orlando Magic - New Orleans Pelicans 01:00

A Magic back-to-backet játszik azok után, hogy "B kerettel" megverte az Atlantát, most viszont az egészségesebb és pihentebb New Orleans ellen más lesz a helyzet. Ingramék összességében stabil középcsapat-szintet hoznak az utóbbi hetekben az eredményességet tekintve, most pedig remek formában vannak, az elmúlt három meccsüket megnyerték és legutóbb például a Portlandet győzték le magabiztosan. Minőségben és mélységben is jobban állnak jelenleg, sőt, még teljes kerettel is inkább nekik állna a zászló, így most pihentebben abszolút olyan meccsre készülhetnek, amelyen nyerniük kell - kérdés, hogy elbírják-e az ilyen jellegű feladat terhét. 

 

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 01:00

A Sixers legutóbb nagyon fontos győzelmet aratott Bostonban és most is jó esélyei lesznek, mert a Hawksnál több húzóember is kidőlt és bár Bogdan Bogdanovics visszatért, de most back-to-back lép pályára a gárda, így lehet, hogy a szerb megint nem fog játszani. A Phillynél nagyjából egyben van a keret, egy-két hiányzó van a fontosabb játékosok közül, de az igazi húzóemberek ott lesznek a parketten, Joel Embiidnek pedig különösen jó dolga lehet úgy, hogy a vendégeknél pont Clint Capela hiányzik, vagyis centerposzton ismét dominálhat a hazaiak vezére. Ha ez megtörténik és védekezésben is kellően aktív lesz Doc Rivers alakulata, akkor a fáradt, tartalékos, rossz passzban lévő Hawksnak nem biztos, hogy sok esélye lesz, a realitás most abszolút Philly-győzelmet jósol. 

 

Miami Heat - Detroit Pistons 01:30

A felek négy napja találkoztak Detroitban és akkor nagy meglepetésre nyerni tudott a Pistons a teljesen összeomló Miamival szemben. A floridaiak azóta parádés játékkal megverték az Indyt, a Detroit pedig kikapott, úgyhogy a realitás természetesen az, hogy a Heat vissza tud vágni hazai környezetben, de Butler, Adebayo, Tucker, Morris és Martin most sem játszhat, úgyhogy a rotáció ismét elég szűk lesz Lowryéknál. Azonban otthon még így is ők az esélyesebbek - azért az még ilyen tartalékos felállásban is blama lenne, ha oda-vissza kikapnának a ligautolsótól, főleg úgy, hogy egyébként nagyon harcos és jó játékot mutattak legutóbb ezzel a kerettel, illetve a detroiti vereség előtt is...

 

New York Knicks - Washington Wizards 01:30

A New York az utóbbi három meccséből kettőt is megnyert, de egyrészt nem játszott igazán jól, másrészt a fél kerete hiányzik a koronavírus miatt, úgyhogy nehéz helyzetben van - míg a Washington négy teljes napot pihenhetett a legutóbbi mérkőzése óta a halasztások miatt. A fővárosiak akkor ráadásul éppen bravúrt mutattak be a Jazz ellen, amivel egy hosszú negatív szériát zártak le, úgyhogy lehet, hogy kicsit feltöltötte őket az a siker, meglátjuk, hogy ennyi szünet után maradt-e bármi abból az esetleges lendületből. A vendégek egyébként egészségesebbek jelenleg, a rotációjuk mélyebb lehet, a New Yorkot pedig nagyon nehéz belőni jelenleg - papíron azért Randle, Walker és Fournier, főleg egy jó Robinsonnal kiegészülve még így is elég lehetne sok mindenre, de nem nagyon láttunk ebből semmit idén...

 

Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 02:30

Itt a Milwaukee lép pályára back-to-back a Rockets elleni magabiztos hazai győzelem után és bár Giannis, Portis, Lopez és DiVincenzo még mindig nincs, de azért volt már rosszabb helyzetben is ez a keret. A Mavs is hasonló helyzetben van, sőt, még rosszabb a hazaiak szituációja, közel tíz játékosa dőlt ki jelenleg különböző indokkal, de valahogy mégis tartja magát a társaság, legutóbb például fontos győzelmet aratott a Minnesota ellen is a B kerettel. Most pihentebben, otthon akár megint el is tudnánk képzelni valami hasonlót, de ezzel a rotációval azért mindig nem jöhet be az élet - ha a Bucksban maradt erő, akkor azért Middletonék most magasabb szintet képviselhetnek. Persze ilyen felforgatott keretekkel, karácsony előtt, egy nagyon viszontagságos időszakban bármi előfordulhat, aki jobban akarja a győzelmet és többet tesz érte, az viheti el.

 

Denver Nuggets - Charlotte Hornets 03:00

A Nuggets back-to-back lép pályára azok után, hogy előző este borzalmasan gyenge játékkal vereséget szenvedett a Thunder otthonában - akkor erőtlen, akaratgyenge produkciót mutattak főleg a kezdők, fizikalitásban, agresszivitásban nem ütötték meg az elfogadható szintet. Kérdés, hogy most felpörgeti-e játékosait Michael Malone, hiszen hazatérhettek és bár fáradtak, de azért saját csarnokuk és közönségük, valamint az a vereség belehajthatja őket kicsit nagyobb erőbedobásba, ami a botrányosan védekező Hornets ellen akár elég is lehet. A vendégek a nehéz nyugati túra hatodik állomásához érkeztek már, eddig 1-4-re állnak és bár most pihenhettek két teljes napot, de azért messze vannak a pihent csapattól és mivel hátul továbbra sincs tartásuk, így elég nehéz dolguk lesz. A fő esélyük az, hogy ha energikusan, lendületesen támadnak és jól céloznak, mert akkor túldobhatják az ebben azért nem mindig jó Denvert, de egy kevéspontos, védekezős meccsen nehéz az ő győzelmüket elképzelni. 

 

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 03:00

A Suns ligaelsőként, remek formában, szinte teljes kerettel, abszolút egészségesen léphet pályára, míg az OKC ugyan remek formában van és nyert sorozatban hármat, de azért csak egy back-to-back második felén utazik el Phoenixbe. Az erőviszonyok egyértelműek, Devin Booker visszatérésével még inkább kisimult Monty Williams együttese és most nagy formában van, az előző három meccsét egyaránt nagyon simán nyerte meg és egyáltalán nincs egy súlycsoportban a Thunderrel. A vendégek viszont jó védekezéssel és jó lepattanózással haladnak előre és kissé váratlanul jöttek lendületbe, ha ezt a stabilitást és fizikalitást meg tudnák őrizni védekezésben Dorték, akkor megnehezíthetnék ellenfelük dolgát, de azért óriási bravúr lenne, ha meglepnék Chris Paulékat. 

 

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 03:00

A Jazz két vereség után legutóbb nagyon bekezdett, de aztán megint nem játszott jól és kis híján kikapott a Charlotte ellen, úgyhogy bár ott végül hozta a kötelező győzelmet a csapat, de ismét hagyott kívánnivalót maga után a játéka. A Minnesota egy remek széria után maradt alul a tartalékos Dallas vendégeként, az sem volt túl szép teljesítmény, úgyhogy mindkét együttesnek lenne min javítania. Az esélyesebb otthon persze a Jazz és az utóbbi három meccset megelőzően bombaformában is voltak Mitchellék, de a lelassulásuk és a gyengébb dobóformájuk tagadhatatlan, ahogy a védekezésük intenzitása is visszaesett kicsit mostanában. A csapatok egyébként nemrég találkoztak (32 ponttal nyert a Utah) és akkor a Wolvesnál megjegyezték, hogy hogyan lenne az Év Védője Rudy Gobert, amikor nem is Karl-Anthony Townst fogja - kíváncsian várhatjuk, hogy érkezik-e erre valamilyen reakció a pályán, mindenesetre a két center párharca igazi csemegét ígér. 

 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 04:00 (Sport 2)

A "leadott" torontói meccs után legutóbb már javított a Warriors és viszonylag magabiztos játékkal verte meg a Sacramentót úgy is, hogy Poole és Wiggins nem léphetett pályára - ők, Lee és Iguodala most sem fog játszani, úgyhogy a hazaiaknak azért lesz hiányzójuk. A Memphisnél legutóbb már visszatérhetett Ja Morant és az a nagy kérdés, hogy sikerül-e újra kiegyenesíteniük a játékukat, mert a vezérrel együtt is kikaptak az OKC-től, előtte nélküle maradtak alul a Portlanddel szemben, úgyhogy az elképesztően jó heteik után most egymás után volt két gyenge meccsük, főleg támadásban. A GSW védekezése ellen amúgy is nehéz gördülékenyen játszani, de Curryéknél azért fontos játékosok dőltek ki és a Memphis idén egyszer már nyerni tudott ebben a csarnokban 104-101-re - azzal a játékkal most is lenne esélye a gárdának, meglátjuk, hogy ki tudják-e használni az ellenfél hiányosságait Bane-ék. 

 

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 04:30

A Lakers gyakorlatilag összeomlott, a rengeteg kieső, megsérülő, karanténba kerülő játékos miatt sorozatban háromszor kikaptak és bár mots már egészen jól kiegészült a keret, de annyira szét voltak esve legutóbb, hogy még LeBron James remek formája sem ért semmit. A Spurs azért verhető, de a texasiak sokkal stabilabbak mostanában a Los Angelesnél, legutóbb például 24 ponttal verték ebben a csarnokban a Clipperst, azóta pihenhettek két napot és a mostanában látott gördülékeny támadójátékuk valószínűleg nagyon komoly károkat tud majd okozni Horton-Tuckerék számára. Kérdés, hogy Dejounte Murray-re lesz-e bármilyen válasza Westbrooknak, két "TD-prone" irányító feszül majd egymásnak, de a SAS sokmozgásos, sok betörés-kiosztásos játékára nem biztos, hogy jelenleg készen áll ez a szedett-vedett Lakers. Monk, Bradley, Reaves és Bazemore még mindig karanténban is van a hazaiaknál, így hiányzójuk azért bőven lesz a periméteren, meglátjuk, hogy képesek lesznek-e ezt ellensúlyozni.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus