Hajnalban Warriors-Nets a Sport TV-n

Rick Carlisle Dallasban, pályán a Memphis és a Philly, de lesz Heat-Raptors is.

 

New Orleans Pelicans - Boston Celtics 01:00

Mindkét csapat a back-to-back második felén lép pályára és mindkettő vereségből érkezik, a Boston Atlantában kapott ki viszonylag egyértelműen, ráadásul egészen pocsék támadójátékkal, míg a Pelicans az Ingram-Valanciunas duó nélkül szorongatta a Denvert, de végül nem bírt vele. Papíron a tartalékos New Orleans ellen nyernie kellene a teljes kerettel kiálló Celticsnek, de olyan ingadozó teljesítményt nyújtanak Tatumék, hogy nehéz mit jósolni - továbbra is egészségesek, minőségibb keretük van, igazából ők az esélyesebbek. Ezt rontja a kiszámíthatatlan, de alapvetően erőlködő, egy-egyező, stagnáló támadójáték és a 9-15-ös idegenbeli mérleg, vendégként egyértelműen gyengébbek idén.

 

Dallas Mavericks - Indiana Pacers 01:00

Ez kötelező meccs a Mavs számára, a Pacers back-to-backet játszik Brogdon és Turner nélkül, ráadásul úgy, hogy előző este hosszabbítást nyert Oklahoma Cityben, vagyis borzasztóan fáradt lehet. A Dallas ezzel szemben jó formában van, a Suns és a Warriors elleni vereségek után a Portland ellen ismét jól nézett ki a társaság, pihentebb, élvezheti a pályaelőnyt és bár Tim Hardaway Jr.-ra nem számíthat, de így is sokkal jobb állapotban és jobb kerettel várhatja ezt a derbit. A felek első meccsét 106-93-ra egyébként a Pacers nyerte Indianában, de a Mavs azóta egészen más csapat, a derbi érdekességét pedig természetesen Rick Carlisle adja, aki hosszú évek után távozott a texasi kispadról és most először tér ide vissza ellenfélként. 

 

Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 01:30

A két csapat a Simmons-cserepletykák miatt "kapcsolódott össze" mostanában, de végül nem sikerült megegyezniük, jelen pillanatban pedig a Philly egyértelmű favoritnak számít. Doc Rivers alakulata a liga egyik legjobb formában lévő csapata és bár otthon nem mindig játszik jól, de így is teljesen más szinten van, mint a sorozatban ötöt bukó, ezek során mindig legalább 118 pontot kapó, keleti túrán lévő Sacramento. Az MVP-esélyes Joel Embiidet ismét érdemes lesz figyelni, de Miltonon kívül lehet, hogy mindenki bevethető lesz, most Seth Curry pályára lépése is kérdéses, ami előrelépésnek számít. A felek előző meccsét idegenben is megnyerte a Sixers és jelen formájában komoly negatív meglepetés lenne, ha nem tudná ismét legyőzni a lecsúszóban lévő, csak 18-32-es mérleggel álló Sactót. 

 

Miami Heat - Toronto Raptors 02:00

A Miami back-to-back lép pályára a Clippers elleni hazai győzelem után, így fogadhatja a pihentebb, de nem túl jó formában lévő Torontót. A kanadaiak az utóbbi kilenc meccsükből hatot is elbuktak, legutóbb Chicagóban maradtak alul, Fred VanVleet térde pedig még mindig nem 100%-os, egyelőre nem biztos, hogy visszatérhet ezen az estén. A Heatnél Kyle Lowry nem játszhat továbbra sem, a többiek viszont elvileg igen, kérdés, hogy a b2b második felén mennyi energia maradt Butlerékben, akiknek előző este még a végén is kaparniuk kellett a győzelemért. Összességében viszont Adebayóék jó passzban van, tizenegyből kilencet nyertek, otthon 18-5-re állnak, idén egyszer már a Raptorst is megverték, ha nem lesznek túlságosan fáradtak, akkor egy VanVleet nélküli, szűk rotációs Toronto ellen jó esélyeik lehetnek.

 

Memphis Grizzlies - Washington Wizards 02:00

Itt a Memphis a back-to-backes csapat, de ennek ellenére egyértelmű favoritnak számít. A Wizards ugyanis egészen pocsék formában van, borzalmas játékkal és sorozatban négy vereséggel zárta hazai időszakát, egyáltalán nem tudott feljebb kapaszkodni a tabellán, sőt, inkább visszacsúszott és mentálisan sincs jó állapotban - legutóbb Bradley Beal kérdezte fel csapatát az akarat és a védekezés hiánya miatt, nagy kérdés, hogy ezekkel kapcsolatban látunk-e most változást. A Grizzlies a kisebb botladozások után nyert kettőt, előző este a Jazzt is maga alá gyűrte, Ja Morant és Jaren Jackson Jr. is parádés formát fut, de az egész csapat egyben van és Dillon Brookst leszámítva minden fontos játékos ott is lehet a pályán. A fáradtság nyilván számít, de ezen felül minden a Memphis mellett szól, váratlan bravúr lenne, ha Kuzmáék jelen pillanatban nyernének - igaz, három teljes napot pihenhettek, ez elég nagy kontrasztot mutat. 

 

Golden State Warriors - Brooklyn Nets 02:30 (Sport 1)

Ez kiemelt rangadó lesz, bár a Brooklyn továbbra sincs jó formában: az elmúlt egy hónap 16 meccsén csak 6-10-et hozott a gárda, sok minden nehezíti a dolgát és most éppen zsinórban három vereségből érkezik. Mivel idegenbeli mérkőzésről van szó, így Kyrie Irving visszatérhet és a hírek szerint James Harden kisebb sérülése is javult, így minden bizonnyal ő is ott lesz majd a pályán, de érezhetően frusztrált a csapat és fejben sincs 100%-os állapotban. A GSW látszólag túl van a maga hullámvölgyén, ezt zsinórban négy hazai győzelem bizonyítja, az utóbbi kettőn más jól is dobott a társaság, Steph Curry is pontosan célzott legutóbb, Klay Thompson is jó passzban van, Andrew Wigginst feltüzelheti az All Star-tagság és bár Draymond Green továbbra sincs, de az utóbbi meccseken nélküle szedték össze magukat. Mindez most inkább a Warriors mellett szól, de természetesen nem lenne ordas nagy meglepetés, ha a Harden-Irving duó extrájával nyerni tudna a Brooklyn - a vendégeknek nagyon kellene már a siker, a hazaiakon nincs ilyen nyomás. Idei első meccsüket egyébként 18 ponttal nyerte meg Brooklynban a Golden State.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus