Hajnalban Wizards-Mavs a Sport TV-n

Mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA alapszakaszában. 

Washington Wizards - Dallas Mavericks 01:00 (Sport 1)

A Dallas back-to-backet játszik a New Yorkban aratott szép győzelme után és azzal a védekezéssel biztos, hogy most is abszolút esélyes lesz, kérdés, hogy fáradtabban is sikerül-e ennyire szigorúnak lenni hátul. A Washington pocsék formában van, sorra gyűjti a vereségeket, legutóbb már-már megalázó pofont kapott a Detroittól is, úgyhogy túl sok jóra nem számíthatunk tőlük, annyi, hogy Russell Westbrookékban nyilván benne lehet egy extra meccs, mert a képesség adott hozzá - Bradley Beal játéka viszont még mindig kérdéses, ha ő nincs, akkor ez a bizonyos képesség sincs igazán a helyén. A Dallasnál egyelőre nem tudni, hogy lesznek-e hiányzók esetleg a b2b miatt, de elvileg nincs komoly sérültjük. 

Detroit Pistons - New York Knicks 02:00

A két csapatot említettük már az előző meccsnél, a New York a Mavs elleni vereség után játszik back-to-backet, míg a Detroit pihentebb és utoljára a Washingtont verte meg nagyon - az utóbbi három meccséből kettőt is nyert a gárda, meglátjuk, hogy most is lesz-e erre esélye. A minőség a Knicks mellett szól, de Randle-ék fáradtabbak és támadásban nagyon el tudnak veszni, nem biztos, hogy most ebben a helyzetben ki tudnak izzadni egy 96-94-es győzelmet, ráadásul a szoros végjátékokkal is hadilábon állnak - nincsenek jó formában, viszont a keleti sereghajtó ellen így is kötelező lenne számukra a győzelem a playoff-harc miatt. Új sérült elvileg egyik oldalon sincs, meglátjuk, hogy a teher nélkül játszó Pistons, vagy a győzelmi kényszerben pályára lépő New York tudja-e érvényesíteni az akaratát. 

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 02:00

A Heat összeszedte magát és megnyerte az előző három meccsét, legutóbb már támadásban is kezdett alakulni a dolog, Victor Oladipo is debütált, úgyhogy valamivel fényesebb az idő Floridában. A Cavs az elmúlt négy találkozóját elvesztette, az utóbbi kettő során ráadásul nagyon gyengén is játszott, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e javítania a társaságnak, de Miamiban történelmien gyengén szerepelnek az ohióiak, idén is van már itt egy 15 pontos vereségük. Az esélyek a Heat mellett szólnak jelenleg, hosszú idő után úgy tűnik, hogy mindenki bevethető lesz Butleréknél, míg clevelandi oldalon Jarrett Allen és Larry Nance Jr. sem áll rendelkezésre. 

Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 02:00

A Minnesota back-to-backet játszik a memphisi vereséget követően, úgyhogy Philadelphiába sem túl jó előjelekkel utazik, hiszen amúgy is toronymagas favorit a Sixers, miután Doc Rivers alakulata egy-két idegenbeli rangadó kivételével szenzációs iramban hozza a meccseit. A hazaiaknál mindenki egészséges Joel Embiidet leszámítva, de lehet, hogy ő is ezen a mérkőzésen tér vissza, állítólag ő ezt szeretné, de mivel a csapat b2b-et játszik, ezért lehet, hogy nem a Wolves ellen küldik pályára, csak másnap. Ha játszik, ha nem, Tobias Harrisék olyan remek formában vannak csapatként és olyan sokan nőttek fel mostanában a feladathoz, hogy mindenképpen nyerniük kell, az alacsonyabb szerkezetnek nyilván lehetnek gondjai Karl-Anthony Townsszal, de ezt tudniuk kell menedzselni. 

San Antonio Spurs - Indiana Pacers 03:00

A Pacers back-to-back lép pályára a Charlotte elleni hazai pofont követően és egyáltalán nincs jó passzban, az előző három meccsét elvesztette, ráadásul sérülésekkel is bajlódik: előző este Brogdon nem játszott és Sabonis is megsérült. A Spurs hullámzó, a Kings legyőzése után dupla hosszabbításban alulmaradt az Atlantával szemben, most szeretne javítani, de nehéz megjósolni, hogy éppen milyen napot fognak ki DeRozanék - most a pályaelőny és a frissesség is mellettük szól, meglátjuk, hogy mit hoznak ki ebből. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Brogdon-Sabonis páros most játszik-e, utóbbinál a 24 órával ezelőtti sérülés miatt kicsit meglepődnénk rajta. 

Utah Jazz - Orlando Magic 03:00

Itt nyilván a Jazz az esélyes, a ligaelső összességében sorozatban nyolcadszor, hazai pályán pedig huszonegyedszer tudott nyerni, úgyhogy a back-to-back ellenére természetesen favoritnak számít. A Magic teljesen váratlanul nyert két meccset és azt megelőzően is szoros küzdelmek után kapott ki, hogy ez a lecsupaszított, teher nélküli, de tudást tekintve mindenképpen ligaalja keret mitől ilyen eredményes, az egyelőre rejtély, de az biztos, hogy a Utah-nak is figyelnie kell. Döbbenetes meglepetés lenne, ha a Clippers után a remek formában lévő listavezetőt is elkapnák Rossék, nem ez a realitás, de az utóbbi meccseken kivívták magukat azt, hogy ne írjuk le őket...

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 04:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik és mindkettő egy komoly vereségből érkezik, a Thunder már egy negyed alatt kikapott harminc ponttal a Sunstól, míg a Portland Giannis Antetokounmpóval és a Milwaukee-val nem tudott mit kezdeni. Az esélyes persze azért a Blazers, Lillardéknak nagyon kell is a javítás, minden játékosuk bevethető, otthon játszhatnak és egészen más szinten vannak, mint a tartalékos OKC, amelynél több fontos játékos is hiányzik és egyébként is az újoncok fejlesztésével van elfoglalva. Egy átlagos fordulatszámnak elégnek kell lennie Nurkicéknak a kötelező begyűjtéséhez. 

Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 04:00

Itt is back-to-backel mindkét fél, a Bucks az említett portlandi remeklésből, a Kings pedig a Lakers elleni vereségből érkezik és Luke Walton finoman szólva sem volt elégedett játékosaival, kíváncsian várjuk, hogy két vereség és az újabb leeresztés után sikerül-e ismét felpörögniük. Az egészséges, javuló passzban lévő Milwaukee persze esélyes és ha Giannis nem is dob minden este 47-et, de így is jól néznek ki, Middleton és Holiday szerepe is megvan, bemutatkozott Teague, visszatért Portis, minden összeállni látszik náluk. Az utóbbi időszakban, a két vereség előtt látott Sacto ezzel együtt megnehezíthetné a vendégek dolgát és egy jó dobóformával okozhatna meglepetést, de nagy kérdés, hogy Foxék visszatalálnak-e ahhoz a formához. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus