Harmadszor is egymásnak feszül a Spurs és a Warriors

A ligaelső idén még nem verte meg nagy riválisát, ha most megteszi, eldőlhet az első hely - más fontos meccset is rendeznek hajnalban.

 

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 01:00

Mindkét oldalon bőven vannak sérültek, de amíg a Sixers már megszokta ezt a helyzetet, a Hawks egyelőre képtelen megoldani - ugyan a Sunst nagy nehezen legyűrte a gárda, ettől nem lett erősebb. Idegenben nem is tekinthető most esélyesnek, a McConnell-Saric-Covington trióra építő Philly jelenleg stabilabb és főleg ponterősebb, támadásban kategóriákkal jobbak a hazaiak - ha ebben tud valahogy javulni az Atlanta, akkor lehet keresnivalója. Bazemore játékára van esély, ő azért lendíthetne rajtuk, illetve ha ötös poszton Howard hozna egy extrát, az szintén - a siker nagyon kellene a vendégcsapatnak, hiszen holtversenyben áll az ötödik-hatodik helyen.

Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 01:00

Ez kötelező győzelem a Thunder számára, a vendégek egy-egy döccenőt leszámítva most már egy ideje remek formában vannak, Westbrook nagyon hajrázik az MVP-címért, a csapat pedig csak egy meccsre van az ötödik Clipperstől, motivációból tehát nem lesz hiány. A Magic is produkált szép dolgokat az elmúlt két hétben, de azért más szinten áll a két fél, ugyan támadásban többször is egészen jól néztek ki mostanában Fournier-ék, ez most kevés lesz - Westbrookot kell valahogy megállítaniuk, ami nem lesz egyszerű feladat. Idén egyszer már megverték ugyan a Thundert, de akkor még náluk volt Ibaka, most viszont általában smallballoznak, amit nagyon meg tud büntetni a festékben rendkívül masszív OKC.

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 01:30

Mindkét csapatnak fontos meccs, a Boston végre átvette a keleti első helyet, nyilván nem akarja rögtön elengedni, hazai pályán pedig mindenképpen esélyes a remek formában lévő csapat - Thomasék támadójátékára most már hetek óta csak ritkán érkezik válasz. A Bucks inkább a védekezésből él mostanság, de előző este éppen elöl is klappoltak a dolgok, kérdés, hogy most mennyire lesz stabil a vendégcsapat - sok múlik azon, hogy Antetokounmpóval mit kezd a Celtics, illetve hogy a palánk alatt mi történik majd. Igazi center csak Monroe van a Bucksnál, mégis nagyon erősek a festékben, ahol Horford sem védekezésben, sem lepattanózásban nem elit, itt lehetnek érdekes párharcok - rohanni mindkét fél szeret és tud is, kérdés, hogy ebből ki jön ki jobban. Alapvetően több fegyvere van a Bostonnak, és a minőséget tekintve jobb csapat is, a hazai pálya is Bradley-éket segíti, de a Milwaueke okozott már több meglepetést is márciusban, és motivációból ott sincs hiány.

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 01:30

Finoman szólva rohan az élcsapatok után a Toronto, sorozatban hat győzelemnél tart az együttes, és bár Kyle Lowry továbbra sincs, a jó védekezés mellé összeszedték magukat elöl is - hazai pályán a Charlotte ellen is esélyesebbnek tűnnek. A vendégek back-to-backet vívnak, a Buckstól kaptak ki otthon, és bár a tűzerőt tekintve rendben vannak, a védekezésük nincs igazán egyben, amit DeRozanék megbüntethetnek - kérdés, hogy Batum mit kezd majd a Raptors sztárjával, illetve hogy a palánk alatt mennyire tud partiban lenni a Hornets. Ha kifognak egy jó dobóformát a fáradtabb vendégek, akkor lehet keresnivalójuk, ha viszont nem, akkor újabb jelentős lépéssel távolodhatnak a rájátszástól.

New York Knicks - Miami Heat 01:30

Újabb nagyon fontos meccs következik a Heatnek, amely Dion Waiters nélkül kicsit félkarú óriásként küzd - előző este kulcsfontosságú találkozót húzott be Detroitban, de most a fáradtság ellenére ismét nyernie kell. A Knicks viszont éppen legutóbb játszott jól, remekül működött a Rose-Anthony-Porzingis trió, és ha ezt most is hozni tudják, akkor hazai pályán ismét jó esélyeik lehetnek - a Heatben jelenleg nincs három stabil támadófegyver. Nagyon fontos lesz Dragic és Whiteside játéka a vendégeknél, akiknek a legjobb védekezésüket kell előhúzni erre az estére - csak egy meccsel vezetnek a Bulls előtt, minden győzelemnek óriási értéke van.

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 02:00

Némileg váratlan hazai verésbe futott bele a Pacers a Minnesota ellen, és most idegenben is nehéz feladat vár rá, pedig borzasztó nagy szüksége lenne a győzelemre - számukra rossz esetben a játéknap végére utolérheti őket a Miami is. A Memphisnél nincs ekkora tét, lemaradtak az OKC-től, hátrébb viszont nem csúszhatnak, de azért sorozatban négy vereség után igyekeznek javítani, főleg hazai pályán - a túrájuk nagyon nem sikerült jól, ráadásul Marc Gasol is sérült. A spanyol center játékára halovány esély mutatkozik ezúttal, és nélküle nagyon gyengék voltak támadásban, ezen mindenképpen javítaniuk kell, csak éppen nem igazán látni, hogy ki tudna fellépni - ha a kinti dobásokat jól védi az Indiana, akkor bőven lehet keresnivalója. Hozzá kell persze tenni, hogy a Pacers vendégként a liga alsó részének szintjén van...

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 02:00

Mindkét csapat harcban volt sokáig a playoffért, és matematikailag még mindkettő harcban is van, a gyakorlatban viszont egyiknek sincs már esélye utolérni a Portlandet - ezzel együtt mindketten új úton indultak el a szezon során, nincs sok okuk pihentetni, vagy puhán játszani. A hazaiaknál Cousins játéka kérdéses, pedig nagyon érdekes lenne a csata négyes-ötös poszton, így azért egyszerűsödhet a helyzet, valószínűleg ismét magas szerkezetben kezdenek a vendégek, és Noel dolga lesz Anthony Davis lassítása. Nagy kérdés mindkét oldalon a kinti dobóforma, de a Mavs idegenben azért nem túl acélos, még akkor sem, ha védekezésben nagyon szervezetten és keményen játszanak Matthewsék - nem lesz könnyű estéje a New Orleansnak, de otthon inkább ők tűnnek esélyesebbnek, főleg hogy Seth Curry játéka kérdéses.

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 03:30

Idén harmadszor találkoznak a felek, legutóbb éppen mélyponton volt és szinte teljes kezdőcsapata nélkül állt ki a GSW, míg először még a szezon nyitómeccsén találkoztak - van tehát miért törleszteniük Curry-éknek, két komoly vereség után jó lenne megverniük legnagyobb nyugati riválisukat. Ez nem lesz egyszerű a zsinórban jegyzett nyolc győzelem ellenére sem, ők back-to-backet játszanak, míg a Spurs két napja a Cavs ellen aratott tükörsima győzelmet, ráadásul otthon pláne magabiztosak lehetnek a texasiak. A játékot tekintve most azért talán előrébb tart a Warriors, és az alacsony szerkezet, a sebesség okozhat komoly károkat Aldridge-éknek, akiknél támadásban azért akadtak gondok az elmúlt időszakban. Nagy kérdés, hogy a Splash Brothers mennyire tud büntetni, és hogy a palánk alatti erőfölényét érvényesíteni tudja-e a vendéglátó, amely szintén zsinórban öt győzelemnél jár. Amennyiben nyer a Spurs, akkor egy meccsre csökken a távolság a liga első helyéért vívott harcban, ha viszont a Rockets elleni győzelemből érkező GSW győz, akkor gyakorlatilag eldől ez a küzdelem.

Los Angeles Clippers - Washington Wizards 04:30

Mindkét csapat számára nagyon fontos lenne a győzelem, a Clippers az OKC elől próbál menekülni, méghozzá a Jazz után, a Wizards pedig a bukdácsoló Clevelandhez is közel került, ráadásul nagyon jön mögötte a Toronto. A vendégek back-to-backet játszanak, de sorozatban négy győzelemből érkeznek, míg a hazaiaknál azért van gond bőven - legutóbb "sajátos" leolvadást mutattak be a Kings ellen, de nem sokkal korábban a Dallastól is kikaptak. Otthon mindenképpen nyerniük kellene most a fáradtabb ellenféllel szemben, de érdekes csata lehet a Paul-Wall párharc egyes poszton, illetve az is érdekes lehet, hogy négyes-ötösben Griffin és Jordan mire megy Gortaték ellen - védekezésben azért az elmúlt meccseken stabilabbak voltak Riversék.

Sacramento Kings - Utah Jazz 04:30

A Kings két komoly bravúrból érkezik, hiszen Collisonék megverték a Clipperst és a Memphist is, ebbe a sorba éppen beleillene a Jazz is, persze a papírforma most sem ezt diktálja. A Jazz nincs túl jó passzban, bár legutóbb legyőzte a Pelicanst, a ligaelit védekezés kissé akadozik, igaz, ezt elöl többször is pótolni tudták - a Sacramento viszont nagyon stabil, agresszív és lelkes hátul, nem lesz könnyű dolguk Hilléknek. Gordon Hayward játéka továbbra is kérdéses, nélküle azért a legjobb pontszerzőjük dőlt ki, és bár legutóbb komoly triplaesőt rendeztek, ha hozza magát a Kings, akkor a vendégeknek meg kell szenvedniük a sikerért - nagy küzdő a hazai csapat, nem fogja magát könnyen adni.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus