Hat NBA-meccset terveznek hajnalra

Mutatjuk, hogy jelen állás szerint mire lehet készülni.

 

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 01:30

Ezt a meccset tegyük kicsit zárójelbe, mert a Sixers előző este nem tudott még pályára lépni, mert nem volt nyolc bevethető játékosa, de e sorok írásakor ezt a derbit még nem halasztották el, mert van rá esély, hogy a sérültek közül páran bevethetők lesznek. Ha megrendezik a meccset, akkor teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni, a Bostonnál is jó pár hiányzó van már, többen is karanténba kerültek és szintén vannak sérültek is, például Tatum, vagy Schröder - igazából mindkét félnek az lenne jó, ha most nem kellene mérkőzésekkel bajlódni...

 

Chicago Bulls - Houston Rockets 02:00

A Bulls back-to-backet játszik a Lakers elleni győzelem után és kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes a társaság, mert előtte egy hétig nem játszott és nem is edzett, most nagy elánnal belevetette magát a küzdelembe, kérdés, hogy a b2b második felén mennyi erő marad benne. A Rockets két vereség után legutóbb hozta a kötelezőt Detroitban és bár szintén nem teljes a kerete (a Chicagóé nagyon nem az még a visszatérés ellenére), de pihentebb és idén egyszer már megverte a Bullst, így egyáltalán nem lehet leírni. Erőviszonyokat itt is nehéz jósolni, mert minden attól függ, hogy melyik oldalon mennyi energia lesz most erre a találkozóra. 

 

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 02:00

Itt a Grizzlies játszik back-to-backet a Portland elleni hazai vereség után, ahol igazából támadásban voltak gondjai az együttesnek, de a nyugati sereghajtó OKC ellen természetesen így is esélyes. Az utóbbi 12 meccsből ez még csak a 2. vereség volt Brooksék számára és most is közel álltak a sikerhez, de a végjátékot elrontották, a Thunder viszont jóval alacsonyabb színvonalat képvisel, úgyhogy akár fáradtabban is verhető lehet. A vendégek jelenleg utolsók Nyugaton, bár két napja komoly bravúrt bemutatva megfogták a Clipperst, hasonlóan jó védekezéssel és agresszív, fegyelmezett, fizikális játékkal lehet keresnivalójuk - az a kérdés, hogy azt meg tudják-e csinálni most is vagy sem. 

 

Utah Jazz - Charlotte Hornets 03:00

A Hornets eddig 1-3-ra áll a nyugati túráján, eddig mind a négy meccsén kapott legalább 115 pontot és azt az egyet nyerte meg, amelyen túl tudta dobni ellenfelét - na most ez a Jazz ellen nem túl jó terv, főleg hogy a vendégek ráadásul a back-to-back második felén lépnek pályára. Most azért a Utah sincs kirobbanó formában, az előző két meccsét teljesen váratlanul elbukta, ráadásul mindkettőt otthon, de éppen ezért kötelező ezúttal javítania, pihentebb, a kerete egészséges, ismét hazai pályán játszhat, minden mellette szól - sokkal jobb csapatot alkotnak Gobert-ék, a kérdés az, hogy az előző két meccs hibáit sikerült-e kijavítaniuk egy szünnap alatt. 

 

Golden State Warriors - Sacramento Kings 04:00

Ebben a párosításban a Kings a back-to-backes csapat, amely a Spurs legyőzése után lép pályára, de a Warriors azért más szint lesz a texasiakhoz képest. A GSW támadójátéka ugyan kicsit gyengült mostanában, de védekezésben továbbra is ligaelső a társaság és ugyan az előző találkozót elengedte az együttes, de most Andrew Wigginst leszámítva elvileg visszatérnek a sztárok - pihentebbek, otthon játszhatnak, ha egy átlagos dobóformát kifognak, akkor még Wiggins nélkül is nyerniük kell. A Sactónál sok a hiányzó a koronavírus és egyéb problémák miatt, ami még jobban fájhat a b2b második felén, ráadásul annyira azért nem jók, főleg védekezésben, hogy stabilan tudjanak haladni - ha nem fog ki különösen rossz napot a Warriors, akkor most nem hibázhat. 

 

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 04:30

A Spurs a sacramentói vereség másnapján lép parkettre, úgyhogy fáradtabb, a kerete viszont egyértelműen mélyebb, mint a továbbra is nagyon hullámzó Clippersé - Tyronn Lue alakulata egy szép széria után most ismét kikapott egymás után kétszer, bár tegyük hozzá, hogy mindkétszer idegenben. Otthon eddig sokkal stabilabbak voltak idén, pihentebbek is, de George és Ibaka játéka most is erősen kérdéses, előzetesen nincs arra túl nagy esély, hogy ott lesznek a parketten. Főleg George nélkül bajos a támadójáték, a kérdés pedig az lesz, hogy ezt sikerül-e menedzselni - a Spurs tud könnyedén, lendületesen játszani sok mozgással, sok betöréssel, "fárasztóan", úgyhogy könnyű dolguk semmiképp sem lesz Reggie Jacksonéknak.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus