Heat-Celtics rangadó és 11 meccs a hajnali programban

Mutatjuk, hogy mi vár ránk a soron következő NBA-játéknapon. 

Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 01:00

A Mavs back-to-back érkezik, előző este otthon győzte le nagyon simán a Lakerst, amúgy is jó passzban van, idegenben is 50% feletti mérleggel bír és jelen pillanatban a nyugati harmadik helyért támad - ha nyer, a Warriors pedig a várakozásoknak megfelelően kikap a Sunstól, akkor utol is éri riválisát a tabellán. Motiváció persze a Cavsnél is van, a hazaiak a Raptors-Bulls páros után próbálnak kapaszkodni, hogy ne kelljen playint játszaniuk, ehhez viszont mindenképpen győzniük kellene ezen a mérkőzésen is. A hazai pálya és a frissesség mellettük szól, más viszont nem, főleg úgy, hogy már Evan Mobley-t is elvesztették, aki nem is lehet ott a parketten - a Markkanen-Love magasember-páros azért nem feltétlenül életbiztosítás még egy fáradtabb Dallasszal szemben sem. 

 

Indiana Pacers - Denver Nuggets 01:00

Kötelező meccs a Denver számára, amely a nyugati élmezőny végén küzd, támadná a Jazzt és akár még feljebb is nézhet, de ahhoz nem szabad elhibáznia ilyen mérkőzéseket. A Pacers egy tét nélkül kosarazgató, egyébként vereségszériában lévő keleti alsóházi csapat, ráadásul sok a hiányzója is, igazából semmi nem szól mellette a hazai pályán kívül. Jokicséknak ezt most ebben a helyzetben meg kell oldaniuk, nincsenek is rossz passzban és a keretük is nagyjából egyben van - óriási betli lenne tőlük, ha most rontanának. 

 

Washington Wizards - Orlando Magic 01:00

Itt nincs tét, mindkét csapat számára régen véget ért a szezon érdemi rész. A Wizards back-to-backet vív a Chicago elleni hazai vereség után, míg a Magic sorozatban három bukott meccsből érkezik, legutóbb Clevelandben kapott ki. Nagy különbség nincs a felek között, az fog nyerni, amelyiknek fontosabb lesz a győzelem - az Orlandóban lehet annyi, hogy a fiatalok jó napja esetén nyerjen, meglátjuk, hogy kiben mennyi tűz lesz így hét közben. 

 

Boston Celtics - Miami Heat 01:30

Ez kiemelt keleti rangadó, sőt akár nevezhetjük csúcsrangadónak is: a listavezető utazik ahhoz a csapathoz, amely hónapok óta a legjobbnak tűnik a konferenciában és ha a hazaiak nyernek, akkor megint utol is érik ellenfelüket. A Celtics nagy futása legutóbb megszakadt, amikor Tatum, Brown és Horford nélkül, hosszabbításban kikapott Torontóban, de most mindhárom említett alapember ott lesz a pályán, csak Robert Williams III nem - vele viszont jó ideig nem érdemes már számolni. A Heatnél Duncan Robinson beteg, az ő játéka kérdéses, egyébként a többi alapember biztosan bevethető lesz és a korábbi hullámvölgy után legutóbb már ismét jól játszottak Butlerék - el is mondták, hogy "visszatértek", de az igazi értékmérő nyilván a mostani mérkőzés lesz. Nagy kérdés emiatt inkább náluk van, a Boston Williams nélkül is stabil volt, Tatumék kipihenték magukat, otthon lesznek, ők 100%-ig magabiztosak lehetnek és ők az esélyesebbek - a Miaminak kell bizonyítania, hogy tényleg túl van azon a hullámvölgyön. 

 

New York Knicks - Charlotte Hornets 01:30

A Knicks sorozatban négy győzelemmel tartotta életben magát egyelőre, de még mindig messze van a playintől, igaz, egy mostani győzelemmel pont egy riválist gyűrne és kerülne hozzá közelebb. A Hornets sincs rossz passzban, ugyan legutóbb szoros meccsen kikapott a Denvertől, de így is kifejezetten minőségi játékot művel mostanában, védekezésben sem annyira elveszett, elöl pedig abszolút sokoldalú, több lábon áll, több "elsüthető" fegyvere van. A felek között öt meccs a távolság, ha a Charlotte nyer, akkor már kijelenthető, hogy nem éri utol a New York, hazai győzelem esetén még életben maradnak Randle-ék halovány reményei - az aktuális forma miatt nem lehet leírni a vendéglátókat, de azért most is jobb, kiegyensúlyozottabb csapatnak tűnik a Hornets. 

 

Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 01:30

A Raptors remek formában van, sorozatban hármat nyert, legutóbb a Bostont győzte le, de a Timberwolves sem rossz - ugyan négyből hármat bukott, de csak topcsapatokkal játszott, nem volt könnyű dolga. A hazaiak a keleti ötödik-hetedik helyen csatáznak a playoffba jutásért, a Minnesota pedig két mérkőzésre van a nyugati hatodik pozíciótól, úgyhogy még van esélye arra, hogy "selejtező" nélkül bejusson a rájátszásba. A vendégeknél Beasley és McDaniels sem játszik, míg a hazaiaknál Flynn nem bevethető és Birch játéka sem biztos - pedig rá szükségük lenne Towns ellen. A Minny-center játéka abszolút kulcskérdés lesz, a Raptors esetleges small-ballja ellen érdekes feladata lehet - a két csapatnak ugyanannyi győzelme van, kiélezett mérkőzés várható. 

 

Houston Rockets - Sacramento Kings 02:00

Tét nélküli alsóházi meccs, itt is azt írhatjuk, amit némely másik mérkőzésnél: az nyeri meg, aki meg akarja. A Rockets ötből hármat nyert, a Kings is behúzott mostanában egymás után két találkozót, egyik gárda sem feltétlenül reménytelen, jobb napjaikon képesek hatékony támadójátékra, de a Sactónál sem Sabonis, sem Fox nincs, úgy azért nehezebb dolga van, mint a fiatalok révén nagy tűzerővel bíró Rocketsnek. Mindkét fél csak élvezni akarja a hátralévő meccseit, mert már nincs miért küzdenie, de a Houston azért szeretné megőrizni a jó helyét a draftra is, úgyhogy annyira nem éri meg neki nyerni. 

 

Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 02:00

Itt a Hawks számára kötelező a győzelem, az OKC ugyanúgy tankoló csapat, mint például a Houston, míg az Atlanta a keleti playin-helyeken küzd és jelenleg csak tizedik, de egy jó hajrával még a nyolcadik hely is elérhető lehet számára. Az előző két meccsüket látványos támadójátékkal meg is nyerték Youngék, ha ezt képesek hozni, akkor a tartalékos, nem is túl motivált Thunder ellen nem lehet gondjuk, vagy ha mégis lesz, akkor az komoly blama - új sérültjük nincs, egyszerűen nem hibázhatnak. 

 

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 02:30

Ez jó meccs lehet, a Memphis parádés formában van és ha most is nyer, akkor bebiztosíthatja a második helyét az alapszakasz végére, míg a Spurs óriásit hajrázik és 4-0-val hozta le az idegenbeli túráját, ezzel pedig utolérte a nyugati 10. Lakerst. A helyzet a hazaiak számára élesebb és remek támadójátékuknak köszönhetően sok mindenre képesek is lehetnek, de a Grizzlies játéka most annyira gördülékeny és olyan hatékony, hogy így is bravúr lenne a San Antonio győzelme. A vendégek az előző öt meccsüket nyerték meg Ja Morant nélkül és komolyabb csapatokat is legyőztek, mint a Spurs, amely a padlón lévő GSW-Portland-Rockets sor mellett a közvetlen rivális New Orleanst múlta felül. A Memphisnél probléma lehet, hogy Jackson Jr. játéka sem biztos, legutóbb nem lépett pályára, de nélküle is tökéletesen működött a rendszer, ha nem törik meg a ritmusuk, akkor látványos meccsre és vendégsikerre számíthatunk - de azért a Murray-Pöltl páros nekik is okozhat kellemetlenségeket. 

 

Golden State Warriors - Phoenix Suns 04:00

Az All-Star előtt még ez lett volna a csúcsrangadó, a Warriors viszont azóta egy alsóházi csapat szintjén mozog, míg a Suns tökéletesen megoldotta Chris Paul hiányát is, most pedig már kiegészülve menetel előre - zsinórban nyolcat nyert a gárda és a 60 győzelmet is elkerülte. A GSW tízből hatot bukott, puha, erőtlen, dekocentrált játékot mutat elöl és hátul is, semmi átütőerő nincs benne, amíg ez nem változik, akkor nem sok csapat ellen fognak nyerni Greenék - hiába mondják el, hogy rosszul érzik magukat, a pályán ennek nem sok nyoma van. A Suns most teljesen más szint, jelen pillanatban komoly meglepetés lenne, ha a Curry nélküli hazaiak megfognák a ligaelsőt még úgy is, hogy utóbbinál McGee és Johnson nem játszhat. 

 

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 04:00

Itt nem hibázhat a Pelicans, a Portland továbbra is a liga leggyengébb keretével rendelkező együttesnek számít, sorra gyűjti is a vereségeket és bár támadásban előfordulnak jó napok a társasággal, de nem említhető egy lapon egy playoffba igyekvő alakulattal. Márpedig a Pelicans ilyen csapat, jelenleg a kilencedik helyen áll Nyugaton és próbálja lezárni magáról a Spurs-Lakers párost, ehhez pedig az ilyen kötelező mérkőzéseket nem ronthatja el - már Brandon Ingram is visszatért, jól is játszott és arattak fontos győzelmeket mostanában, legutóbb éppen a Lakers ellen. Mivel most szinte minden fontos játékosuk bevethető, így nekik áll a zászló és kínos betli lenne, ha ilyen fontos szituációban kikapnának Portlandben. 

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus