Heat-Celtics rangadó Miamiban, pályán a keleti elit

A Lakers-Clippers meccset nem játsszák le, a többit viszont igen - Memphisbe látogat a Denver, Miamiba a Boston, de pályán a Bucks, a Raptors, a Sixers és a Mavs is.

Charlotte Hornets - New York Knicks 01:00

Mérsékelten érdekes meccs lesz ez két alsóházi keleti csapat között és bárhogy szépítjük, igazából egyiküknek sincs reális esélye a playoffra - a Hornets papíron nincs messze ettől, de a valóságban nem nagyon látni, hogy mivel jutna oda. Nincs is jó formában a gárda, sőt, sorozatban nyolc vereség után nagyon kellene neki legalább egy önbizalomnövelő győzelem, a Knicks viszont legutóbb is nyerni tudott és azért a reménytelen meccsek közé becsúszott neki egy-két jó is - két napja a Brooklynt verte meg, most szeretne "duplázni". Idei első meccsük New Yorkban egylabdás volt, akkor a Hornets győzött, most megjósolhatatlan, hogy mi fog történni - de igazából egyik csapat számára sincs óriási tét...

Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 01:00

Abszolút kötelező meccs ez a Sixers számára, Brett Brown csapata jó formában van, legutóbb a Lakerst is megverte, otthon 21-2-re áll és ebben egyelőre Joel Embiid, illetve Josh Richardson kiesése sem állította meg - a ligautolsó ellen bármi is történik, nyerniük kell, főleg hogy kell is nekik a siker, hogy tartsák a lépést a keleti élmezőnnyel. Embiid és Richardson elvileg még nem játszhat, de Embiidnél ez nem biztos, a hírek szerint közel van a visszatéréshez, hivatalosan "kérdéses" a játéka, úgyhogy nem zárhatjuk ki - akárhogy is, az utóbbi három meccsén mindig 129 pontot kapó Warriorst verniük kell ebben a csarnokban, nagyon nagy blama lenne, ha nem sikerülne. 

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 01:30

A Cavs back-to-backet játszik egy kissé váratlan detroiti győzelem után, de most még annyira se Tristan Thompsonéknak áll a zászló: a Pelicans két vereség után legutóbb győzött, pihentebb és kérdés nélkül minőségibb kerettel rendelkezik. Ez lesz Zion Williamson első idegenbeli NBA-mérkőzése, biztos, hogy lesz körülötte felhajtás, Kevin Love-val jó párharcot vívhatnak majd - eddig azért Zionnál a védekezés nem volt erősség, a lepattanókért viszont nagyot csatázhatnak majd. A New Orleans nagyon menne a playoffért, ehhez viszont a "ligaalja" csapatokat még idegenben is verni kell, főleg frissebben, úgyhogy blama lenne, ha nem tudnák hozni a győzelmet. 

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 01:30

A Raptors továbbra is remek formában van, zsinórban hét győzelemnél tart, úgyhogy otthon természetesen most is toronymagas favoritnak számít, bár az Atlanta azért éledezni látszik - mostanában egy-egy meccsen már jól nézett ki a gárda, az utóbbi háromból kettőt is megnyert, a Wizards ellen pedig 150 dobott pont fölé jutott. A Toronto ellen azért ezt ne várjuk, itt védekezni is fog az ellenfél, Lowryék megkeseríthetik Trae Young életét és a kanadaiak azért sok fegyverrel tudnak válaszolni, főleg hogy a Hawks viszont nem nagyon akar/tud védekezni. A sérültjelentésben semmi szokatlan nincs, a megszokott játékosok elvileg rendelkezésre állnak, úgyhogy bravúr lenne a vendégektől, ha győzni tudnának.

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 02:00

Természetesen kötelező meccs ez a Bucks számára, a ligaelső zökkenők nélkül halad előre, most éppen egy nyolcas sikerszériában van, míg a Wizards egyszerűen nem említhető egy lapon Giannis Antetokounmpóékkal. A hazaiak talán kicsit kevésbé vannak mostanában előtérben, de ettől még brutálisan erősek, ráadásul sem sérültjük, sem betegük nincs, egyszerűen minden mellettük szól és elképesztően nagy meglepetés lenne, ha megviccelné őket a Washington - ha nem dőlnek hátra túlságosan Middletonék, akkor erre nem nagyon lesz esély. A Wizards persze okozott már meglepetést, amikor hagyták neki, de védekezni továbbra sem tud, legutóbb 152 pontot kapott az Atlantától, ez azért beszédes...

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 02:00

Ez kiváló nyugati derbi lehet, hiszen a Memphis a kisebb kisiklás óta megint nyert kettőt és otthon bármire képes lehet, míg a Denver azt bizonyította be, hogy együtt tud élni a sérüléseivel és győzött New Orleansban, majd otthon megverte a Houstont is. Itt két jó csapat feszül majd egymásnak, a vendégek hiányzói miatt pedig előzetesen nem is várhatunk nagy különbséget, a Grizzliesnek mindene adott ahhoz, hogy nyerjen - a Valanciunas-Jokics centercsata igazi csemegének ígérkezik a palánk alatt, ha itt nem tud dominálni a vendégek sztárja, akkor bajban lehet a Denver. Összességében fontos lesz, hogy ki diktálja majd a tempót, ha rohanni tudnak Moranték, akkor nekik áll a zászló, a Millsap-Murray-Plumlee triót nélkülöző Nuggetsnek akkor lehet komoly esélye, ha lassabb lesz a játék és meg tudják törni a hazaiak ritmusát.

Miami Heat - Boston Celtics 02:00

Ez kiemelt keleti rangadó lesz, hiszen a második fogadja a negyediket, nincs is nagy távolság a csapatok között, úgyhogy komoly tétje is van a derbinek. Idén eddig egyszer találkoztak egymással Bostonban, akkor simán nyert a Celtics, de ez most más helyzet, igaz, a frissesség most is Kemba Walkerék mellett szól, hiszen a Miami back-to-backet játszik - viszont a hazai pálya nagyon erős ebben a csarnokban, a Boston pedig egy jó széria után legutóbb ismét gyengén játszott és egyértelmű vereséget szenvedett. Döntő lesz, hogy ők melyik arcukat mutatják, hiszen elég nagy náluk a kilengés, viszont nem segíti a dolgukat, hogy Tatum játéka valószínűtlen és Browné is kérdéses, míg Kanter biztosan kihagyja ezt a meccset is - azért ha egyikük sem lesz, úgy a frissesség sem biztos, hogy elég lesz, otthon tényleg jó ez a Heat, a szoros végjátékokat pedig rendszeresen be tudják húzni Jimmy Butlerék. Náluk egyébként Nunn nem játszott előző este és most sem biztos, hogy vállalni tudja a pályára lépést, ő azért szintén érzékeny veszteség lehet ezen az oldalon. 

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 02:30

A Mavericks back-to-backet játszik az Oklahoma Cityben aratott fontos győzelem után, úgyhogy fáradtan, de jó szájízzel és otthon léphet most pályára. A Suns kicsit ingadozó, voltak jó meccsei mostanában is, de csak elbukott négyet az utóbbi háromból, a San Antonióban aratott győzelem után öt ponttal kikapott Memphisben, mondjuk igazából ott sem játszott rosszul - kíváncsian várjuk, hogy most frissebben mire lesz képes. Pont van a csapatban, ez nem is kérdés, Booker, Oubre és Ayton is életveszélyes fegyver, de egy dobóversenyben a ligaelső támadójátékot még frissebben sem lenne könnyű legyőzni, ezt nem ajánljuk, ráadásul a Mavsnél talán most már bemutatkozhat Willie Cauley-Stein is. A vendégek egyébként Ricky Rubio miatt aggódhatnak, a spanyol irányító legutóbb kisebb bokasérülést szenvedett és jelen állás szerint kérdéses a játéka. 

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers ELHALASZTVA

Kobe Bryant tragikus balesete miatt ezt a mérkőzést nem rendezik meg az eredetileg kitűzött időpontban, a pótlásáról később döntenek.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus