Heat-Jazz a Sport Tv-n, LeBron James ismét történelmet írhat

Öt mérkőzéssel folytatódik az NBA alapaszakasza, ahol visszavágót rendeznek a Nets-Hawks, a Grizzlies-Blazers és a Suns-Rockets párharcokban is, a szemek azonban ismét LeBron Jamesre szegeződhetnek, aki az NBA történetének első játékosa lehet, aki eljut negyvenezer pontig. Mutatjuk az előttünk álló NBA-játéknap fontosabb tudnivalóit.

Brookyln Nets – Atlanta Hawks 21:00

Bár a csapatok a keleti tabella alapján egymás közvetlen riválisai, de valójában elég nagy a különbség már a két fél között ahhoz, hogy itt bármiféle rivalizálásról beszéljünk – főleg úgy, hogy a Netsnek egyáltalán nem érdeke bejutni a keleti legjobb tízbe, így komoly fenyegetést nem jelent a Hawksra. Egyik csapat sem parádézik, a Nets és a Hawks is ötből csak két meccsét tudta megnyerni, legutóbb éppen egymás ellen játszottak a csapatok, amit meglepetésre nagyon simán húzott be a hazai csapat. Most jöhet az ismétlés, két napon belül másodjára találkoznak Brooklynban egymással a csapatok, ugyan papíron még mindig az Atlanta győzelmére van nagyobb esély, de az előző mérkőzésből kiindulva semmit nem vehetünk készpénznek, könnyen előfordulhat az is, hogy Trae Young nélkül nem lesz képes elég pontot felpakolni a táblára a vendégcsapat – ez ha ligautolsó védekezéssel párosul, abból túl sok jó nem szokott származni. Az Atlanta egy győzelemmel tovább tudná stabilizálni helyét az utolsó playint érő helyeken, ha viszont ismét győzni tudnak Bridgesék, akkor akár még nyílttá is válhat a harc a tizedik helyért, kérdés, hogy vajon szeretne-e ezért harcolni a hazai csapat…

 

Miami Heat – Utah Jazz 23:00 (ÉLŐ - Sport 2)

A Miami ismét nagyon rákapcsolt és újra bizonyítja, hogy a csapat teljesítményét bizony semmilyen hátráltató tényező nem veti vissza: tízből hét győzelem áll a csapat neve mellett, és bár ugyan az utóbbi alkalommal a Denvertől kikaptak Butlerék, de azt megelőzően egy remek sorozatot teljesítettek úgy, hogy eltiltások és sérülések miatt több kulcsember is hiányzott a keretből – egyelőre még a hetedik helyen áll a csapat, de mivel nagyon nyílt a csata Keleten az 5-8. helyek között, így a floridaiaknak is abszolút reális esélyük van egyenes ágon a rájátszásba jutni. A Jazz egy ideje már vélhetően kiszállt a tizedik helyért vívott harcokból Nyugaton, ezzel pedig valószínűleg egyik nyugati középmezőnyben lévő csapatnak sem kell izgulnia amiatt, hogy bejut-e a playinbe – a Utah csak 3-7-tel teljesítette az elmúlt tíz találkozóját és már öt és fél meccs a hátránya a playin-vonaltól. Az esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szólnak, a Utah nagyon kiengedett az utóbbi hetekben és nem igazán képes ellenállást mutatni senki ellen sem. A Heatnek annak ellenére is be kell húznia ezt a mérkőzést, hogy egyelőre Herro, Love, Martin és Highsmith játéka is kérdéses, a Jazznél viszont Kessler szereplése bizonytalan.

 

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 02:00

Huszonnégy órán belül másodjára „feszül” egymásnak a két nyugati alsóházi csapat, a tegnapi játéknapon bejött a jóslatunk, miszerint teljességgel megjósolhatatlan, hogy melyik fél mire lesz képes: a zsinórban kilenc zakóból érkező Portland cseresora harminc ponttal verte a Grizzlies tartalékcsapatát. Most jöhet a visszavágó, bár igazából egyik fél sem szeretne megszakadni a győzelemért és valószínűleg ez majd a játék képében is megmutatkozik. A tegnapi naphoz hasonlóan ma is egy NBA-szintű játékosokat csak elvétve tartalmazó mérkőzést láthatunk, a hazaiaknál gyakorlatilag az aktív rotációnak minden tagja sérült, a Memphis idén leginkább egy G-League-csapatra hajaz, mintsem egy NBA-színvonalú gárdára – de a Portlandnél sem sokkal jobb a helyzet most, hiszen Ayton, Brogdon, Henderson és Sharpe is sérültlistán van, így az egyébként is korlátozott képességekkel rendelkező csapat még tovább gyengült. Nehéz megjósolni, hogy mi dönthet ezen a meccsen, mindkét csapat fáradtan és sérülésekkel sújtva lép pályára – túl nagy színvonalat azért ne várjunk ettől a két tankoló gárdától.

 

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 02:30

A Lakers hiába van jó formában, a kilencedik helynél mégsem tud feljebb kapaszkodni Nyugaton, hiszen minden közvetlen riválisa hozzá hasonlóan jó formát fut, elég csak a GSW-re, a Dallasra, a Sacramentóra, a Pelicansra vagy a Sunsra gondolnunk. Ez viszont egy nehéz helyzetbe sodorhatja a hazaiakat, akik egyszerűen nem hibázhatnak, különben hamar eldőlhet a sorsuk – most ráadásul egy kifejezetten nehéz program vár Jamesékre, az ott nyújtott teljesítményük sok kérdést megválaszolhat majd velük kapcsolatban. A LAL-nak most a címvédő ellen kellene folytatnia a jó sorozatát, ez viszont biztosan nem lesz könnyű feladat, hiszen a Nuggets – egyébként a Lakershez hasonlóan – 7-3-mal hozta le az elmúlt tíz meccsét és továbbra is csak egyetlen meccsre van a nyugati első helytől. A vendégeknél a Heat ellen Jamal Murray bokája sérült meg, az ő játéka egyelőre kérdéses a mai meccsen, mint ahogyan az ex-Laker Caldwell-Pope szereplése sem biztos, de természetesen a hazaiaknál is vannak hiányzók, hiszen Vanderbilt, Wood, Vincent és Castleton is maródi, de egyelőre LeBron James pályára lépése is kérdéses. A pontkirály viszont aligha hagyja ki ezt a derbit, hiszen már csak mindössze 9 pontra van a 40 ezer pontos álomhatártól, ha vállalja a játékot, akkor ez az újabb mérföldkő szinte biztosan meglesz neki – más kérdés, hogy jelenleg a csapat számára ennél azért fontosabb a győzelem és a felzárkózás. Az esélyek azért még akár Murray nélkül is a vendégek mellett állnak, eddig mindkét egymás elleni rangadót megnyerte idén a Denver, ma is erre látunk nagyobb esélyt, kíváncsian várjuk, hogy Nikola Jokics és Anthony Davis párbaját melyik center tudja majd dominálni – a kiegészítők fellépése mellett ez lehet az egyik döntő faktor a rangadón.

 

Phoenix Suns – Houston Rockets 03:00

A Suns ismét ott van a tabella ötödik helyén, egyelőre az elszakadó négy csapat mögött vezeti az üldözők táborát – tízből hét győzelemmel a nevük mellett talán el is várható tőlük, hogy kitartsanak itt a szezon végéig, sőt, ha az előttük lévő négyesből valamelyik csapat lépést téveszt, akkor Duranték lehetnek azok, akik akár a pályaelőnyt jelentő negyedik helyre is odaérhetnek a végén. Most egy újabb hozható meccs előtt állnak a hazaiak, a Houston teljesen lefulladt, a texasiak egy 2-8-as sorozattal teljesítették az elmúlt időszakot és már a Utah is megelőzte őket a tabellán – nem mintha túl sokat számítana számukra, hogy hol végeznek az alapszakaszban. A felek két napja már játszottak egymással, akkor ha kicsit szűkösen is, de tudta hozni a papírformát a Suns, most jöhet a visszavágó, ahol az idegenben egyébként egészen értékelhetetlenül teljesítő Rockets ismét masszív underdogként lép pályára. A hírek szerint a hazaiak oldalán ismét pályára léphet Bradley Beal, aki combhajlítóizom sérülése miatt öt meccset is kihagyott korábban – ez tovább növeli a Suns esélyeit, hatalmas csalódás lenne, ha Sengünék ellen valahogyan botlanának az arizonaiak.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus