Heat-Nuggets és Bulls-Hornets derbi, javítana a Philly

Kilenc meccsel folytatódik az NBA alapszakasza, mutatjuk a felvezetőt. 

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 01:00

Itt most kötelező nyernie a Sixersnek, Joel Embiid legutóbb már visszatért, méghozzá parádés játékkal, de elsőre még nem tudták megverni a Minnesotát, most viszont a Magic ellen már nem hibázhatnak, főleg otthon. A vendégek zsinórban hatszor kaptak ki, amúgy is csak 4-17-re állnak, támadásban pedig erősen limitáltak és az utóbbi négy meccsük mindegyikén 100 dobott pont alatt maradtak. A Philly ezek után nem kaphat ki megint, most már nincs mire fogni, hiszen egyedül Shake Milton játéka kérdéses, de az utóbbi hetek szenvedése után ezt már meg sem szabad érezniük... 

 

Miami Heat - Denver Nuggets 01:30

Ez izgalmas meccs lehet, a felek szűk három hete találkoztak Denverben és akkor történt az emlékezetes Jokics-Morris balhé, amelynek némi utóélete is lett. Az biztos, hogy Morris azóta sem lépett pályára egyszer sem, de Jokics is maródi és az előző négy összecsapást kihagyta - nagy kérdés, hogy vele mi lesz, mert a játéka hivatalosan most kérdéses, tehát elvileg nem zárható ki. Nélküle túl sok esélye nem lesz ennek a keretnek (amelyből Porter Jr. és természetesen Murray is hiányzik, de már Hyland és Dozier is kidőlt), ez az utóbbi találkozókon jól látszott, hiszen sorozatban hat vereségnél tartanak és már 50% alá csúszott a mérlegük. Ha lesz Jokics, ő egymaga több szintet is emelhet csapata játékán, a statisztikák ezt is jól jelzik, meglátjuk, hogy visszatérhet-e és ha igen, akkor milyen formában lesz - a Heat azért jobb passzban van és bár nincsenek hosszú sikerszériái, de legutóbb például Chicagóban nyert rangadót. A floridaiak a 6-1-es hazai mérlegükben is bízhatnak, ami viszont hátráltathatja őket, hogy sem Jimmy Butler, sem Tyler Herro nem 100%-os, az ő játékuk kérdéses - viszont egy Jokics nélküli Denver ellen tőlük is blama lenne egy hazai vereség...

 

Chicago Bulls - Charlotte Hornets 02:00

Ez izgalmas keleti rangadónak tűnik két top hatos csapat között, akik között játéktudásban és a tabellán sincs érdemi különbség - jelenleg a Bulls konkrétan fél meccsel előzi a Hornetset, vagyis vendégsiker esetén fordulhat a kocka. Erre pedig van esély, mert a Chicago most éppen nincs csúcsformában, az utóbbi négy meccséből hármat is bukott, legutóbb a Heat ellen hazai pályán maradt alul és bár a Charlotte csak 6-7-re áll idegenben, de Washingtonban például hasonló helyzetben nyerni tudott. Ballék részéről viszont éppen a legutóbbi meccs volt kínos, amikor a ligautolsó Houstontól voltak képesek kikapni hosszabbítás után, érdekes kérdés, hogy tudják-e rendezni a soraikat - Mason Plumlee-re biztosan nem számíthatnak, míg a Bullsnál nincs "új" fontos hiányzó. 

 

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 02:00

A Rockets kettőt is nyert mostanában és bár még így is a liga legrosszabb mérlegét birtokolja, de azért valamit talán javult az együttes, különösen otthon, ahol "csak" 3-5-re áll és eddigi összes sikerét itt aratta. A Thunder viszont elvesztette a fonalat az utóbbi időben és az elmúlt öt találkozóját zsinórban elbukta, igaz, ezek során szinte csak jó csapat ellen játszott, úgyhogy a houstoni meccsre vonatkozóan ez nem biztos, hogy mérvadó. Az viszont tény, hogy Giddey-ék ebben a csarnokban egyszer már kikaptak a szezon során, erre emlékezhetnek is - ugyanakkor Shai Gilgeous-Alexader már visszatért, a kulcsembereik megvannak és azért a Rocketsnél valamivel minőségibb keretük van, egyúttal stabilabb játékra képesek, főleg védekezésben. Ez utóbbi kulcskérdés lehet, azt láthattuk, hogy ha Jalen Greenék megszórják magukat és ülnek a dobásaik, akkor felül tudnak teljesíteni, márpedig most az önbizalmukkal aligha van gond...

 

Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 02:00

Egyik csapat sincs rossz formában, sőt, a Minnesota hétből hatot nyert és csak a charlotte-i gyengélkedés rondít bele a képbe, de legutóbb már Philadelphiában győzött a gárda, ami szintén komoly fegyverténynek számít. A Pacers ötből hármat nyert a legutóbbi, Bucks elleni vereséggel együtt, azért egy viszonylag stabil csapattá alakultak mostanában Brogdonék, de a 3-9-es idegenbeli mérleg nem mellettük szól. A Wolvesban valamivel több a tűzerő is, főleg otthon, ahol nagyon feljavultak mostanában Edwardsék, de erősen függnek az egyéniségeik napjától, márpedig Townsnak például nem lesz könnyű estéje a Sabonis-Turner páros ellen. Lepattanózásban egyébként is nagyon erősek a vendégek, ez fontos faktor lehet - a hazai pálya azért Edwardsék mellett szól, de "dolgozniuk" kell azért, hogy ezt érvényesítsék is. 

 

Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 02:30

Mindkét fél formája kérdéses, a Dallasnál Luka Doncic, a Cavsnél pedig a fél keret sérülése miatt nem jöttek az eredmények mostanában. A Mavs Donciccsal kiegészülve megverte a Clipperst, legutóbb viszont a Wizardstól megint kikapott, méghozzá 120 pontot engedve, ami nem túl biztató, miközben a Cavs éppen két napja, az Orlando ellen törte meg vereségsorozatát. Nehéz mit jósolni, mindkét gárda mutatott már parádés dolgokat idén, de az utóbbi időben pont nem ez jellemezte őket - a 6-2-es hazai mérleg és a keret minősége azért még mindig a Dallas mellett szól, míg a Cavsnél a biztosan hiányzó Sexton és Wade mellett Osman játéka is erősen kérdéses. 

 

San Antonio Spurs - Washington Wizards 02:30

A Wizards a remek kezdés után erősen visszaesett, majd az utóbbi két meccsét már megint megnyerte idegenben, a dallasi siker különösen értékes, ismét korábbi szintjén teljesített a fővárosi alakulat. A Spurs is pont legutóbb játszott jól, hosszú negatív szériát sikerült megtörnie azzal, hogy megverte a Bostont és a nagy kérdés az, hogy az a játék, az a védekezés fenntartható, átmenthető-e mostanra. Ha igen, ha a Popovich-legénység a Washingtont is úgy lebontja, mint akkor Tatumékat, akkor lesz esélye, ha nem, akkor a Wizards jelenleg egyértelműen minőségibb, többre hivatott, jobban összerakott kerete érvényesülhet - Bealék egyébként 6-5-re állnak idegenben, az egyáltalán nem rossz mérleg. Náluk most elvileg már Dinwiddie is játszhat, míg a Spursnél McDermott és Vassell játéka is kérdéses.

 

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 03:00

Mindkét fél elég ingadozó teljesítményt nyújt idén, de a Jazz azért jobban áll és bár mostanában is voltak kínos betlijei (a Memphis és főleg a Pels elleni hazai égés elég csúnyára sikerült), de ha éppen jó napot fog ki a gárda, akkor bárkit képes megverni, különösen otthon. A Portland viszont 0-2-re áll az idegenbeli túráján és összességében is 1-9 a vendégként hozott mérlege, így bár két teljes napot készülhetett erre a derbire, de az idegenbeli forma mellett nem mehetünk el szó nélkül. Lillardék oldalán főleg a védekezés erősen kérdőjeles, márpedig a Jazzben jobb napjain kiemelkedő tűzerő van és ha Conley-ék jól lábmunkáznak kint, Gobert pedig koncentráltan őrzi a festéket, akkor nehéz őket megverni. Izgalmas meccs lehet ebből, de a kimenetel előzetesen inkább a Jazz formáján múlik majd. 

 

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 04:30

A Clippers back-to-backet játszik a GSW elleni hazai vereséget követően, de a Pelicans ellen így is kötelező lenne a győzelem. Paul George-ék ugyan összességében nincsenek jó formában, az utóbbi nyolc meccsükből ötöt is elbuktak, de a liga egyik leggyengébbnek tartott csapatával szemben így is nyerniük kell - a kulcskérdés a b2b miatt meglévő energiaszint mellett pedig a támadójáték lesz, ebben komoly gondjaik vannak és Reggie Jacksontól nem férnek bele ilyen 0 pontos teljesítmények, mint előző este. A Pels pihentebb és az utóbbi egy hétben két komoly bravúrgyőzelmet is aratott, de a Jazztől másodjára már simán kikapott és a papírforma azért továbbra sem Ingramék sikerét ígéri. Ezzel együtt a korábbi reménytelenségükből kilábaltak és ha energiában felülmúlják ellenfelüket, akkor egy jó dobóformával lehet keresnivalójuk. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus