Heat-Suns csúcsrangadó és 12 meccs a hajnali programban

Mutatjuk, hogy mi vár ránk a következő NBA-játéknapon.

Charlotte Hornets - Boston Celtics 01:00

A Charlotte back-to-backet játszik azok után, hogy előző este elvesztette a pontpárbajt a Brooklynnal szemben és Kyrie Irving 50 pontos estéje soknak bizonyult a csapat számára. A Boston két napot pihent, előtte pont a Brooklynt verte meg, Jaylen Brown visszatért és igazából minden egyben van a csapatnál, a védekezés szenzációs és támadásban is elég jók ahhoz Tatumék, hogy bárki ellen esélyesek legyenk. Most pihentebn még idegenben is egyértelműen ők a favoritok Charlotte-ban, ahol egyébként egyszer már nyertek is a szezon során - érdemi sérültjük és jelenlegi információk szerint a Hornets sem fog pihentetni. 

 

Detroit Pistons - Chicago Bulls 01:00

Papíron természetesen toronymagas esélyes a Bulls, de ennél most sokkal árnyaltabb a kép: a vendégek sorozatban ötöt buktak és pocsékul védekeznek most már nagyon hosszú ideje, míg a Detroit teljesen váratlanul jó formába lendült és nyolcból hatot nyert, legutóbb az Atlantát is megverte. Cade Cunningham jó formája és főleg a stabil, fegyelmezett védekezés az, ami most is segíthet a hazaiakon, tőlük többé-kevésbé azért hasonló teljesítményeket látunk mostanában, az ellenfél hozzáállása és színvonala változik, így most is az lesz a kérdés, hogy a Chicago mire lesz képes. A vendégeknél Ball és Caruso biztosan nem játszik, Vucsevics legutóbb nem tudott pályára lépni és most is kérdéses a játéka, de LaVine sem egészséges, bár ő ott lesz majd a parketten. A hazaiaknál nincs változás a keretben, a mostanában nagyon egymásra találó, a szerepeket jól elosztó társaság Dwane Casey rendelkezésére áll. 

 

Miami Heat - Phoenix Suns 01:30

Jelenleg ez számít csúcsrangadónak a ligában, hiszen a Suns a toronymagas ligaelső, a Heat pedig magabiztosan vezeti Keletet és egyébként csak fél meccsel marad el a ligamásodik Memphistől. Viszont a körülmények ismeretében mégis egyértelmű favorit a Miami: a Suns back-to-backet játszik, ráadásul Paul, Booker és Johnson most sem léphet pályára és az All-Star óta teljesen egyértelműen visszaesett a gárda Paul nélkül, nincs igazi vezér és komolyan vehető playmaker sem, mióta Booker is kidőlt. Erre jön most rá a fáradtság, míg a Miami alapvetően jó formában van, pihentebb, otthon 23-7-re áll, ráadásul egyrészt legutóbb már visszakapta Kyle Lowryt, másrészt Victor Oladipo is megkezdhette a szezont - rá most is külön érdemes lesz figyelni. Az esélyek tehát világosan a Heat mellett szólnak és jelen helyzetben nagyon komoly bravúr lenne a Sunstól, ha meg tudná lepni ellenfelét - érdekesség egyébként, hogy idei első találkozójukat a Miami 23 ponttal nyerte Phoenixben. 

 

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 02:00

A Bucks back-to-backet vív az OKC-ben aratott kiütéses győzelem után, amely során azért kicsit lehetett menedzselni a játékperceket, nem hajtotta agyon játékosait Mike Budenholzer. A bajnok ezzel már sorozatban ötöt nyert, rendezte a sorait a korábbi hullámvölgye után, mindhárom sztárja jó formában van, úgyhogy a Hawks ellen is magabiztosan léphet pályára, főleg úgy, hogy a vendégeknél nem ilyen rózsás a helyzet: legutóbb Detroitban kaptak ki Youngék, előtte alig gyűrték le a Washingtont, idegenben pedig csak 12-20 a mérlegük eddig. Emiatt még fáradtabban is a Milwaukee-nak áll a zászló, ha a védekezésre képesek lesznek odafigyelni Giannisék, akkor a fáradtságot leszámítva minden tekintetben ők állnak jobban. 

 

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 02:00

A Lakers LeBron James 56 pontos meccse után a vezér nélkül legutóbb megint vereséget szenvedett és most is kérdéses, hogy vajon játszhat-e James - fáj térde, nem egészséges még mindig, hivatalosan kérdéses a pályára lépése. Pedig Houstonban akárhogy is, de nyernie kellene a Los Angelesnek, hiszen a nyugati utolsóról beszélünk, amely ugyan nemrég meglepte a Memphist, de azóta Miamiban kikapott és bár annyira nem reménytelenek a meccsei, de borzasztóan védekezik, ipari mennyiségben adja el a labdákat, nincs benne semmi átütőerő. Ez egy teszt lesz a Lakers számára akár Jamesszel, akár nélküle: ha ezt a feladatot sem tudják megoldani Westbrookék most, amikor minden győzelem úgy kell nekik, mint egy falat kenyér, akkor nincs miről beszélni velük kapcsolatban. 

 

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 02:00

Itt a Thunder a back-to-backes csapat, a vendégeknél pedig ugyanaz a lemez pörög meccsek óta: Shai Gilgeous-Alexander folyamatosan 30 pont fölé jut, mezőnymunkában is jeleskedik, jól is dob, de a csapata nagyon ritkán tud csak nyerni és ez főleg az ellenfélen múlik. A Minnesota viszont remek formát fut és zsinórban ötöt nyert, ebben öt napja benne volt egy OKC elleni 138-101-es siker is, egyébként pedig eddig háromból háromszor pofozta le ellenfelét ebben az alapszakaszban. Az esélyek most is teljesen egyértelműek, ugyan Anthony Edwards és D'Angelo Russell játéka is erősen kérdéses a hazaiaknál (hivatalosan "afelé haladnak", hogy játszanak majd), de akár nélkülük is hozniuk kell ezt a kötelezőt otthon, pihenten. 

 

New Orleans Pelicans - Orlando Magic 02:00

Ebben a párosításban mindkét csapat back-to-backes, az Orlando a Sunst izzasztotta meg a vártnál jobban, míg a New Orleans tükörsima vereséget szenvedett Memphisben - csalódást keltő játékot mutatott az eddig jó formában lévő gárda, meglátjuk, hogy sikerül-e most javítania. Papíron persze kötelező lenne nyernie a ligautolsó ellen, hazai pályán és mivel a Magic is fáradt, így a b2b sem lehet komoly tényező, egyszerűen össze kell rakni a védekezést, főleg ami a leindítások elleni védekezést illeti - az Orlando ellen ez azért megoldható feladatnak tűnik. Brandon Ingram nem játszott tegnap és most is erősen kérdéses a pályára lépése, de még így is blama lenne, ha ismét elbotlanának McCollumék. 

 

Dallas Mavericks - New York Knicks 02:30

A Knicks kissé váratlanul nyert egymás után kettőt az idegenbeli túrája során, RJ Barrett jó formában van, legutóbb Julius Randle dobott 46 pontot és összességében kicsit több tűz, akarat volt a társaságban ezen a két találkozón. A kérdés az, hogy ezt sikerül-e állandósítani vagy legalább mostanra átmenteni, de Dallasban nem lesz könnyű dolga a csapatnak, hiszen a Mavs a liga egyik legjobban védekező különítménye, Luka Doncic is jó formát fut és sorozatban ötöt nyertek úgy, hogy ebben benne volt kétszer a Warriors, legutóbb pedig teljesen simán verték meg a Jazzt is. A Dallas most a liga legtöbb csapata ellen esélyes lenne hazai pályán és bár a szezon korábbi szakaszában egyszer kikapott már New Yorkban, most abszolút meglepetésként hatna a Knicks sikere - viszont a vendégeknek is nagyon kellene a győzelem, hogy legyen még esélyük a playinre. 

 

San Antonio Spurs - Toronto Raptors 02:30

A Raptors elvesztette az előző három meccsét és kifejezetten gyengén is játszott, most viszotn újra pályára léphet Fred VanVleet, akire már óriási szüksége van a társaságnak - meglátjuk, hogy ő támadásban mennyit tud hozzátenni, de a playmakingje és a dobása is nagyon kel la kanadaiaknak. A Spurs egy hosszabb gyenge széria után legutóbb megverte a Lakerst, de szintén nem volt túl meggyőző a játéka, így elég nehéz jósolni - a Torontónak talán fontosabb lenne a győzelem, a San Antonio reálisan nézve nem fogja elcsípni a playint, viszont otthon a mostanában látott Raptors ellen akár ki is jöhet neki a lépés. Ha nem javulnak Siakamék...

 

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 04:00

Itt nem lehet kérdés, a Jazz toronymagas favorit, a Blazers továbbra is a liga leggyengébb csapata, ez a rotáció nem alkalmas az NBA-re, úgyhogy nincs mit ragozni, nem hibázhat a Utah. A hazaiak legutóbb elég simán kaptak ki a Dallastól, de azzal lezárták hosszabb idegenbeli túrájukat, most otthon, egészségesen (mindenki játszhat) csak a magabiztos győzelem az elfogadható eredmény, minden más komoly betlinek számítana Gobert-ék számára. 

 

Sacramento Kings - Denver Nuggets 04:00

A különbség egyértelmű, a Denver sokkal jobb csapat, mint a Sacramento, ráadásul az előző három meccsét megint meg is nyerte, tízből kilenc győzelmet húzott be, Nikola Jokics pedig MVP-formában van, döbbenetes mérkőzéseken van túl. A Kingsnél volt egy-két felvillanás, de összességében továbbra sem stabil a társaság, még mindig gyengén védekezik és nincs igazán komoly tartása, így túl sok jóra nem számíthat. Nyilván benne van, hogy a Nuggets sem védekezik jól és egy pontháborút otthon valahogy megnyernek Sabonisék, de a Denver még Will Barton nélkül is esélyesebb, nem mellesleg idén eddig 3-0-ra áll a Sacramentóval szemben.

 

Los Angeles Clippers - Washington Wizards 04:30

A Clippers back-to-backet játszik, előző este a GSW ellen kapott ki és az elmúlt két találkozója érthetetlenül rosszra sikerült - azt megelőzően jó formában volt, jöttek a győzelmek, ezen a két derbin viszont pocsék támadójátékkal, nulla energiaszinttel kaptak ki Morrisék. Most fáradtan kellene ezen felülemelkedniük és bár a Wizards alapvetően verhető ellenfél, de ebben a helyzetben ez nem lesz egyszerű még otthon sem. A Washington azért alapvetően jóval lejjebb sorolható, de legutóbb Kristaps Porzingis remek játékkal mutatkozott be a csapatban és túl is dobták az Indianát, az előző három meccsükből kettőt nyertek, egyet épphogy elbuktak, ráadásul pihentebbek, úgyhogy nincsenek reménytelen formában. Nekik még van esélyük a playinre, így lesz motivációjuk is, meglátjuk, hogy a LAC képes-e összeszedni magát.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus