Hét meccs jön hajnalban, visszatér a Jazz, a Lakers és a Nuggets is

Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a soron következő NBA-játéknapról. 

 

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 02:00

A Sixers back-to-back lép pályára, előző este nagyon magabiztosan nyert a gárda Chicagóban Joel Embiid és Ben Simmons nélkül is, most pedig Embiid már pályára is léphet, ez talán tompíthatja náluk a b2b hatását. A Wizards egy vereséggel és gyenge játékkal tért vissza a szünetről, meglátjuk, hogy most felpörögnek-e Russell Westbrookék, elsősorban védekezésben kellene javulniuk a legutóbbihoz képest - ott a festékben szedte őket ízekre a Memphis, amire a Philly is bőven képes, főleg Embiiddel kiegészülve. Simmons azért még mindig nem lesz ott a vendégeknél, a fáradtság és a hazai pálya sem mellettük szól, de a Nets részéről érkező nyomás miatt nagyon kellene nekik a győzelem - a hazaiaknál pedig az jelent gondot, hogy Bradley Beal játéka kérdéses egy térdsérülés miatt. 

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 02:00

A Memphis szép győzelemmel nyitotta az alapszakasz második felét, míg a Denver még csak most tér vissza a hosszú szünetről - a leállás előtt kiváló formában volt Mike Malone csapata, amely végre megindult felfelé és tudásához méltó szinten játszott. Meglátjuk, hogy ezt most újra tudja-e indítani a gárda, a legutóbb domináló Jonas Valanciunasnak mindenesetre most tele lehet a keze Nikola Jokiccsal, kettejük párharca izgalmasnak ígérkezik és könnyen lehet döntő faktor is, hiszen mindketten alapjaiban határozzák meg csapatuk játékát. Szintén kiemelendő a Morant-Murray csata egyes poszton, de azért a Denver több lábon áll, komplettebb csapat és eddig idegenben is egészen jól teljesít, 12-8-ra áll jelen pillanatban - a papírforma inkább a vendégek sikerét jósolja, de csak akkor, ha a szünet előtt látott formájukat hozzák és nem az azt megelőzőt...

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 02:00

A New Orleans back-to-backet játszik a Minnesota elleni harmincpontos hazai vereség után, amely finoman szólva is vérciki volt egy playoffba vágyó csapattól - Stan Van Gundy is elvesztette a fonalat, nagyon kíváncsian várjuk, hogy merre mozdul az eléggé széteső társaság. Most nincs idő gondolkodni, csak megkeményíteni az akaratot és ismét kimenni a pályára, de a szünet előtt ötből négyet nyerő és magára találó Cleveland ellen megint nem lesz könnyű dolga a társaságnak - fáradtabbak is, mentálisan sincsenek rendben, míg a Cavs még csak most tér vissza az All-Start követően. A vendégeknél ráadásul a kisebb sérüléssel bajlódó Garland már edzett és játszhat, sőt, a hírek szerint Kevin Love is játékra kész: őt karácsonykor láttuk utoljára, azóta nem, érdekes lehet, hogy mit tud hozzátenni az alapvetően jól működő fiatal együtteshez. 

Chicago Bulls - Miami Heat 03:00

Itt mindkét gárda back-to-backet játszik, a Miami Jimmy Butler vezetésével kiizzadta a hazai győzelmet a Magic ellen, míg a Chicago pocsék teljesítményt nyújtva kapott ki a Sixerstől, meglátjuk, hogy most melyik együttes tudja jobban felszívni magát. A vendégeknél továbbra sincs Bam Adebayo és Avery Bradley, főleg előbbi hiánya elég komoly érvágás, míg a hazaiaknál remek játékkal tért vissza Lauri Markkanen, érdekes lesz látni, hogy most mire megy Kelly Olynykékkel szemben - LaVine-éknek egyébként nagyon sok mindenen kéne javítani, szinte semmit sem csináltak jól előző este. A Miami összességében stabil lett mostanra, a védekezés működik, Butler pedig hozzáteszi az extrát, kérdés, hogy ez most is elég lesz-e - ha összeszedi magát a Bulls, akkor ez azért erősen kérdéses, White-ékban jobb napjaikon bőven benne van az extra. 

San Antonio Spurs - Orlando Magic 03:00

Mindkét gárda vereséggel tért vissza a szünetről, a Magic ráadásul back-to-backet játszik a Heat elleni mérkőzést követően, míg a Spurs a Dallastól kapott ki két napja. Otthon, pihentebben azért jobb esélyei lehetnek a San Antoniónak, de a Mavs elleni mérkőzésen nagyon megszenvedtek a palánk alatt és Nik Vucsevics révén az Orlando is képes lehet megbüntetni őket, kérdés, hogy ez elég lesz-e a vendégeknek. A Magic azért összességében sorozatban hatszor kapott ki, úgyhogy nyilván a SAS az esélyesebb, amelynél ugyan nincs többé LaMarcus Aldridge, de a koronavírus után többen is visszatérhettek már - ha harcolni akarnak a playoffért, akkor az ilyen mérkőzéseket nyerniük kell. 

Utah Jazz - Houston Rockets 04:00

Itt nem lehet kérdés, a ligaelső Jazzt és a bajnokság jelenlegi legrosszabb, legmélyebben lévő, ráadásul back-to-backet játszó csapatát nem lehet egy lapon említeni. A Utah most tér vissza a szünetről, válaszolnia kell a Suns által jelentett fenyegetésre, a leállás előtt ráadásul jött is egy-két vereség idegenben, úgyhogy most otthon meg kell mutatni, hogy nincs gond - sérültjük nincs, minden mellettük szól, jelen helyzetben már egy szoros meccs is meglepetés lenne. 

Los Angeles Lakers - Indiana Pacers 04:30

Kíváncsian várhatjuk, hogy mit mutat a Lakers, a sérülésektől, fáradtságtól kicsit visszaeső címvédő eléggé megtorpant a szünet előtt és sorra gyűjtögette a vereségeket - a szünetben lehetett kicsit pihenni és bár Anthony Davis még mindig nem bevethető, de itt az idő összeszedniük magukat. A Pacers semmivel sem volt jobb formában ellenfelénél a leállás előtt, az utolsó hat meccséből ötöt is elvesztett a társaság, ráadásul LeBron James sem náluk játszik - magas poszton azért Turnerrel, Sabonisszal okozhatnak komolyabb károkat, mert Davis mellett Gasol sem játszhat még, de ha felszívja magát a bajnok, akkor otthon azért így is jó esélyei lehetnek. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus