Hornets-Knicks a Sport Tv-n, javítana rossz formáján a Warriors

Folytatná sikersorozatát a Knicks és a Heat, jön a Bucks-Mavs derbi, míg a játéknap egy nyugati rangadóval zárul, ahol a GSW szeretne kimászni a gödörből. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali NBA-játéknap hat mérkőzéséről.

Charlotte Hornets – New York Knicks 00:00 (ÉLŐ - Sport 2)

Kijelenthető, hogy a Knicks kezd magára találni, így az erőviszonyok abszolút egyértelműek ezen a mérkőzésen. A New York bár döcögősen kezdte az idényt, de elsősorban Julius Randle formajavulásával képes volt feljebb kapcsolni és legutóbbi öt meccséből négyet behúzni – csak a Celtics ellen maradt alul Tom Thibodeau csapata. A Hornets ezzel szemben egyre inkább hozza azt, amit előzetesen elvártunk a csapattól, az elmúlt időszakban ötből négy vereség a csapat mérlege, a szezonnak szerényebb célokkal nekifutó gárda ráadásul több játékost is nélkülözve csúszott le a konferencia utolsó helyeinek egyikére. Legutóbb Miles Bridges hosszú idő után léphetett újra pályára, de a Bucks ellen vele sem lehetett reális esélye a csapatnak, ezzel zsinórban harmadik vereségét szenvedték el a hazaiak. A Knicks egy hosszabb idegenbeli túrát teljesít most, és bár Bostonban kikaptak Brunsonék, de ezt követően Atlantában és Washingtonban is javítani tudtak, most is a győzelem reményében lépnek pályára. A felek szűk egy hete találkoztak már egymással, akkor magabiztosan tudott nyerni a Knicks, most is hasonló eredmény lenne a papírforma, még annak ellenére is, hogy egyelőre még Barrett és Quickley játéka is kérdéses a vendégek oldalán. A Hornetsnél Bridges már letöltötte eltiltását, elvileg ma már Bouknight is mélyítheti a keretet, de Rozier játéka még mindig bizonytalan, ami nagyon hiányozhat a hazaiaknak – összességében meglepetés lenne, ha a pocsék formában lévő Charlotte meg tudná szakítani a New York remek sorozatát.

 

New Orleans Pelicans – Minnesota Timberwolves 01:00

Ismét vakarhatjuk a fejünket, ha a Pelicans eredményeit kell megjósolnunk: azok után, hogy zsinórban ötször kapott ki az együttes, legutóbb két hatalmas győzelemmel jelezte, hogy nem süllyedt el teljesen és megtizedelt kerete ellenére is kapaszkodni szeretne az előtte állókhoz. A hazaiak kétmeccses veretlenségi sorozatban vannak, előbb a Dallast, majd a tegnapi játéknapon a Denvert sikerült elkapniuk – Willie Green csapata gyakorlatilag a semmiből feltámadva győzte le Nyugat első két helyezettjét. Most back-to-back bizonyíthatják, hogy valóban szintet tudtak lépni az elmúlt napokban, de könnyű meccsre nem számíthatnak, a Timberwolves ugyanis szorosan követi a Denver és a Dallas párosát a tabellán és remekül kezdte az idényt. A vendégek bár legutóbb a Suns ellen kaptak ki, de abszolút nincs okuk aggodalomra, Anthony Edwards egyértelműen jól vezeti a csapatot, Karl-Anthony Towns is magára talált az utóbbi meccseken és a kiegészítő játékosok is remekül segítenek a vezéreknek. A Wolves most egy ötmeccses idegenbeli túra utolsó állomásához érkezett, amit kiválóan teljesített: egyszer San Antonióban, kétszer pedig a Warriors otthonában sikerült győzelmet ünnepelniük mielőtt az elmúlt alkalommal Phoenixben megszakadt volna hétmeccses győzelmi sorozatuk. A Pelicans fáradtabban és csekélyebb esélyekkel fogadja most őket, a hazaiaknál ráadásul még mindig elég hosszú a sérültek listája: CJ McCollum, Trey Murphy, Jose Alvarado és Larry Nance Jr. sem bevethető, míg a vendégek részéről a legnagyobb név a hiányzók közül Jordan McLaughlin. A Minnesota tehát pihentebben, egészségesebben és összességében is jobb csapatként várhatja ezt a találkozót, elvárható lenne a győzelem Townséktól, de az elmúlt meccseken Ingramék is mutattak életjeleket, nem szabad félvállról venni a hazaiakat.

 

Chicago Bulls – Miami Heat 02:00

A csapatok utóbbi időszakban bemutatott formáját tekintve nem kell sokat gondolkodnunk az esélyesebb kilétén, a Heat bár nagyon lassan kezdte a szezont, de Tyler Herro elvesztése ellenére is képes volt magát összeszedni és egészen a keleti élmezőnybe ugorni, míg a Bulls egyértelmű, hogy nem képes kilábalni abból a mocsárból, amibe belesüllyedt, ez pedig nagy valószínűséggel nemsokára oda vezet, hogy hivatalosan is megkezdheti az újjáépítést a chicagói vezetőség. A Miami 1-4-es szezonkezdete óta nem talált legyőzőre, zsinórban hét megnyert meccsével jelenleg övé a mezőny leghosszabb veretlenségi sorozata, ennek folytatására pedig Butleréknek ezúttal is jó esélyük van. A Bulls 4-9-cel áll a keleti mezőny hátsó régióiban, az utóbbi öt találkozójában csak egyet tudott megnyerni a hazai gárda, oda-vissza kapott ki az Orlandótól is, legutóbb az előző játéknapon maradtak alul, így ma ráadásul pihenőnap nélkül fogadják a menetelő Heatet. Tény, hogy a Miami sorsolása nem a legnehezebbek közül való volt, hét győzelmük nagy része alsóházi tankoló csapatok ellen született: legyőzték a Washingtont, a Memphist, a San Antoniót, a Charlotte-ot és legutóbb a Brooklyn-t is, de ezek között azért a Lakerst és a Hawkst is felül tudta múlni Eric Spoelstra csapata, ami mindenképp megsüvegelendő. Most ismét egy papíron könnyebb ellenfél következik számukra, ahol kötelező győzelem előtt állnak. Nehéz volna tagadni, hogy viszonylag szerencsés sorsolásnál dőlt ki hetekre Tyler Herro, ilyen szempontból jókor jött a játékos sérülése, ezeket a meccseket ugyanis legjobb pontszerzője nélkül is hoznia kellene a csapatnak. Ezt eddig hibátlanul meg is teszi, egy szétesőfélben lévő, ráadásul fáradtabb Bulls ellen ismét jó esélyekkel indulhatnak neki a meccsnek a floridaiak.

 

Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks 02:00

A játéknap kiemelt rangadóját vívja egymással a két csapat, a Dallas stabil teljesítményével, 9-3-as mérlegével szorosan követi a listavezető Denvert, egyelőre nem lehet egy rossz szavunk sem Doncicék játékára. A Bucksnál azért voltak már kisebb hullámvölgyek, ennek ellenére az utóbbi három meccsüket behúzva 8-4-re javították mérlegüket, így már felzárkóztak a Boston és a Sixers nevével fémjelzett keleti élmezőnyhöz. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a hazaiaknak nem volt túl nehéz menetrendje az elmúlt időszakban, az utóbbi győzelmeiket a Bulls, a Raptors és a Hornets ellen aratták, most viszony egy komoly erőpróba vár Giannisékra, ráadásul back-to-back kell fogadniuk nyugat egyik legjobb csapatát. A lecke azért fel van adva a Milaukee-nak, nem feltétlenül a mérlege miatt, sokkal inkább a védekezéssel kell valamit kezdenie Adrian Griffinnek, még mindig csak a 22. helyen áll ebben a csapat, a Dallas viszont a második legjobb támadójátékot hozza az eddigi meccseken, bár védekezése azért hagy kívánnivalót maga után – már csak ezért is érdekes lehet ez a találkozó. Várhatóan egy látványos, remek egyéni teljesítményekkel tarkított rangadót láthatunk, ahol elsősorban az fog dönteni, hogy a Lillard-Giannis vagy az Irving-Doncic páros fog-e ki jobb meccset, ha valamelyik sztárpárosnak akár csak az egyik fele betlizik, akkor az könnyen a győzelembe is kerülhet – ez az utóbbi időben többször is előfordult a Bucks és Damian Lillard esetében, a szezont remekül kezdő és nagy reményekkel indító Mavericks ellen ez aligha fog ezúttal beleférni.

 

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 02:00

Nyugati alsóházi rangadót játszanak egymással a csapatok, ahol sok jóra és minőségi játékra az eddig látottak alapján nem igazán számíthatunk. A Spurs szépen lassan az egyik legrosszabb formában lévő csapattá vált a mezőnyben, hétmeccses zakósorozatánál csak a Detroit tízmeccses nyeretlenségi szériája rosszabb, a hazaiak még november elején győzték le emlékezetes módon két egymást követő mérkőzésen a Phoenix Sunst, azóta képtelenek nyerni Wemby-ék. A Grizzlies szintén hasonlóan kilátástalan helyzetben van, a vendégek tizenegyből csak két meccset nyertek a szezonban, Morant eltiltása mellett szinte az összes kulcsember sérült (Adams és Clarke mellé csatlakozott most 3-5 hétre Marcus Smart is), mellettük számos kiegészítőjátékos ingázik a csapat orvosi szobája és kispadja között, Jaren Jackson Jr. nem fut jó szezont, Desmond Bane pedig egyedül képtelen hosszabb távon a felszín fölött tartani a vendégeket. Legutóbb Smart sérült meg súlyosabban, Derrick Rose státusza viszont kérdésesre javult, az ő játékára talán már lehet esély, ami ez ellen a súlytalan és céltalan Spurs ellen akár még elég is lehet egy győzelemhez.

 

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 02:30

A Warriors nagyon aggasztó gödörbe került bele az elmúlt héten, a hazaiak már negatív mérleggel állnak a nyugati mezőnyben miután zsinórban ötször maradtak alul aktuális ellenfelükkel szemben. A sorsolásuk persze nem volt egyszerű, a Denverben elszenvedett vereség után hazai pályán a Clevelandtől, kétszer a Minnesotától és legutóbb mai ellenfelétől, az OKC-től is kikapott – leginkább Thomspon és Wiggins pocsék teljesítménye miatt aggódhatnak a szurkolók, de az is érdekes, hogy a tavalyi szezonban szinte bevehetetlennek hitt Chase Centerben idén csak 1-5-re áll a csapat. Steph Curry az utóbbi meccseket térdsérülés miatt kihagyta, még ma sem biztos a játéka, de elnézve a csapat teljesítményét, nem igazán pihentetheti őt túl sokáig a GSW, ha valamit szeretne ettől a szezontól – rajta kívül nem érkezik érdemi teljesítmény senkitől a csapatból, ráadásul Steve Kerrnek Draymond Green ötmeccses eltiltásával is meg kell birkóznia. A Thunder remek formában van, nehéz sorsolásából is jól ki tudott jönni az elmúlt napokban, az utóbbi öt meccsén csak a Kingstől kapott ki, de legyőzte a Clevelandet, a Phoenixet és a Warriorst is, így ezek alapján egyértelműen a vendégek a találkozó esélyesei. Az esélyeiket persze csökkentheti Steph Curry esetleges visszatérése, egyelőre azonban mivel nem tudjuk biztosan, hogy ott lesz-e a triplarekorder a pályán, így az idegenben 4-1-gyel hasító OKC győzelmét érezzük valószínűbbnek. Érdekesség, hogy többször már nem találkozik egymással idén ez a két csapat, eddig 1-1-re állnak egymás ellen, most eldől a köztük lévő párharc az alapszakaszban.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus