Hozta a kötelezőt a Boston, a Sacramento ellen nyert az OKC

A Super Bowl miatt mindössze két meccset rendeztek az NBA legutóbbi játéknapján.

Miami Heat – Boston Celtics 106–110

Nagyot küzdött a Heat. Az alapszakasz során immáron harmadszor csaptak össze a felek, a házigazda a söprés elkerülése véget lépett parkettre, hiszen a párharcuk előző két felvonását egyaránt a remek formában lévő Celtics nyerte. Az sem a Miami malmára hajtotta a vizet, hogy Jimmy Butler személyes okokra hivatkozva kihagyta az összecsapást. A Boston hamar felépített egy tizenöt pontos előnyt, ám a nagyszünetet követően visszajött a mérkőzésbe a házigazda, elsősorban Tyler Herro (24 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) vezérletével, aki 22 pontot szerzett a fordulást követően. Mellette azért Bam Adebayo (22 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz), valamint Caleb Martin (15 pont, 8 lepattanó) és Duncan Robinson (15 pont) is aktív részese volt a felzárkózásnak, azonban ez végül csak annyira volt elegendő, hogy szorossá váljon a végeredmény. Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy a vendéglátónál Terry Rozier (13 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) és Josh Richardson (2 pont) számára is sérülés miatt ért véget idejekorán a mérkőzés.

Megizzadt a Celtics. Elmúlt hat meccséből ötöt is megnyert a Boston, ennek eredményeképpen pedig továbbra is a liga legjobb mérlegével bíró alakulata Joe Mazzulla társasága. A minimális hátráltató tényezőt csupán az jelenti, hogy a trade deadline során megszerzett Xavier Tillman és Jaden Springer alkotta páros sérülés miatt egyelőre nem bevethető. Jobban kezdte a meccset a Celtics, Jayson Tatum (26 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz), Kristaps Porzingis (25 pont, 9 lepattanó) és Jaylen Brown (20 pont, 9 lepattanó) triója ezúttal is sziporkázott, így úgy tűnt, hogy a nagyszünetig akár meg is törheti a Miami ellenállását a vendég egylet. A Heat ellenben kitartott, nagyot küzdve tapadt az ellenfelére, ám reális esélye így sem volt a keleti éllovas legyőzésére.

A Heat legjobb dobói: Herro 24/12, Adebayo 22, Martin 15/9, Robinson 15/9
A Celtics legjobb dobói: Tatum 26/6, Porzingis 25/6, Brown 20/9

Oklahoma City Thunder – Sacramento Kings 127–113

A harmadik negyed döntött. Back-to-backen lépett pályára a házigazda, ráadásul nem túl jó szájízzel, hiszen néhány órával korábban harmincöt pontos vereséget szenvedett Dallasban. Mivel előtte a Utah is legyőzte az OKC-t, így benne volt a pakliba, hogy a szezon folyamán először szalad bele egy hármas vereségsorozatba a gárda. Ennek elkerülése végett hatalmas elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe az Oklahoma City, amely a harmadik negyedben egy 16–0-s rohanással tett pontot az összecsapás végére. Shai Gilgeous-Alexander (38 pont, 7 gólpassz) klasszis teljesítményt nyújtott, miközben Jalen Williams (32 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz) ugyancsak brillírozott, ez pedig megoldhatatlan feladatot állított a Sacramento elé.

Elég volt Foxot kivenni a játékból. Mostanság elég nehéz kiismerni Mike Brown alakulatát, hiszen előbb kikaptak a ligautolsó Detroittól, majd megverték a címvédő Denvert. A Thunder sem mehetett ellenük biztosra, azonban azzal, hogy Luguentz Dort szinte tökéletesen védekezett De’Aaron Foxon (15 pont, 5 gólpassz, 6/17 mezőnyből, 2/8 tripla) jelentősen növekedtek az Oklahoma esélyei. Az első negyedben még tartotta magát a Kings, ám a második játékrész derekától már a hazaiak kezében volt a gyeplő, így hiába ért el ismét tripla-duplát Domantas Sabonis (21 pont, 11 lepattanó, 14 gólpassz) és játszott kiválóan a kispadról beszállva Malik Monk (26 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz, 6/10 tripla), ezen az estén nem volt esélye a csapatnak a Gilgeous-Alexander, Williams páros ellen.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 38/9, Jal. Williams 32/6, Dort 17/9
A Kings legjobb dobói: Monk 26/18, Sabonis 21/3, Fox 15/6

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus