Húsz pontot vert a Thunderre, már 2-0-ra vezet a Portland

A Toronto erődemonstrációval, a Nuggets hihetetlen futással egyenlítette ki saját párharcát, a Trail Blazers viszont nem adott sok esélyt az OKC-nek.

A Toronto erődemonstrációval, a Nuggets hihetetlen futással egyenlítette ki saját párharcát az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, a Trail Blazers viszont nem adott sok esélyt az OKC-nek.

Visszajátszás: mit csinálsz Kawhi Leonarddal? - videók

Toronto Raptors - Orlando Magic 111-82

Erőt demonstrált a Toronto. A helyükre kerültek a dolgok a Raptorsnál az első meccshez képest, a védekezésük minimum ugyanolyan agresszíven működött, még jobban levették a pályáról Nik Vucsevicset, de most támadásban is végig dominálni tudtak. Kyle Lowry ezúttal már azt hozta, amit elvárunk tőle (22 pont, 8/13 mezőnyből, 7 gólpassz), Serge Ibaka is ráérzett a szerepére (24 perc, 13 pont, 8 lepattanó, 2 blokk), Marc Gasol is remekelt (nagyszerű védekezés, 3/4 tripla, 5 gólpassz, 4 labdaszerzés 22 perc alatt), a csapat "elején" pedig helyreállt a rend: Kawhi Leonard vállalta a legtöbbet és igazi szupersztárként húzta a többieket (37 pont, 15/22 mezőnyből), míg Pascal Siakam hátrébb lépett (19 pont, 10 lepattanó, 8/16 mezőnyből) egyet. Nem is lehetett kérdéses a győzelmük, már a meccs elején futottak egy 11-0-t, majd a harmadik negyedben végleg eldöntötték a küzdelmet, amikor Leonard 17 pontjával (7/9 mezőnyből) átgázoltak ellenfelükön és húsz egység feletti különbséget alakítottak ki. Úgy nyerte ezt a meccset Nick Nurse alakulata, ahogy azt egy bajnokesélyesnek kell, ezzel kiegyenlítette a párharcot, most pedig költöznek a felek Orlandóba, ahol az eredményt tekintve a Raptorsnak, a játékot tekintve viszont a Magicnek kell válaszolni.

Vissza a valóságba. Az első meccs csodája után most azért a realitás talaján maradt a vendégcsapat, DJ Augustin az ottani szenzációs játéka után most egyetlen mezőnykosarat tudott elsüllyeszteni, Nik Vucsevics pedig gyakorlatilag labdához sem jutott - összesen hét mezőnykísérlete volt és hat ponttal fejezte be az estét. Rögtön egy ötperces kosárcsenddel nyitottak és később is voltak hasonló időszakaik, összességében 37%-kal dobtak, 30% alatt tripláztak és 60% alatt büntetőztek, így nem lehetett érdemi esélyük - főleg, hogy Leonarddal most már nem tudtak mit kezdeni, a Toronto vezérének 15 mezőnykosara playoff-karriercsúcsnak számít nála. Rossék az 1-1-es mérleggel és az ellopott pályaelőnnyel továbbra is elégedettek lehetnek, a mutatott játékon viszont bőven van mit javítani, különösen támadásban.

A Raptors legjobb dobói: Leonard 37/12, Lowry 22/6, Siakam 19
A Magic legjobb dobói: Gordon 20/9, Ross 15/9, Fournier 10/6

A párharc állása: 1-1.

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 114-105

Óriási hajrával menekült meg a Denver. Még rosszabbul nézett ki a Nuggets ezen az estén, mint legutóbb, Jamal Murray 0/8-cal kezdett mezőnyből, Will Barton szintén képtelen volt kosarat szerezni és most már a védekezésük sem volt az igazi - a nagyszünetben tíz pont volt a hátrányuk, a harmadik negyed hajrájában pedig 19-cel égtek, gyakorlatilag sima vereségnek és 0-2-nek tűnt számukra a helyzet. Itt azonban történt valami, először "csak" visszajöttek hét pontra még a harmadik játékrészben, aztán a negyedikben teljességgel érthetetlen pálfordulás következett - Murray egymaga 8/9 (!) mezőnykosarat és 21 pontot szórt a döntő periódusban, 95-95-nél egyenlítettek, majd 99-97-nél az első negyed után először a vezetést is átvették. Az 59-78-as állás után összességében 55-27-re hozták az utolsó 16 percet és ízekre szedték a San Antoniót, ezzel megmentették a szezonjukat, mert 0-2-ről aligha tudtak volna már felállni, viszont 1-1-ről, egy ilyen önbizalomnövelő győzelem után még minden esélyük megvan arra, hogy továbbjussanak. A meccs hőse az említett Murray volt, de hátvédtársa, Gary Harris (23 pont, 10/16 mezőnyből), valamint a kicsit agresszívebb Nikola Jokics (21 pont, 13 lepattanó, 8 gólpassz) és Paul Millsap (20 pont, 7 lepattanó, 7/10 mezőnyből) is dicsérhető.

Popovich nehezen viselte. Nagyon közel állt a Spurs ahhoz, hogy karnyújtásnyira kerüljön a továbbjutástól és elvigye mindkét meccset Denverből, hiszen ezúttal is kézben tartotta az eseményeket a vendégcsapat - a Nuggets hátvédjeit levédekezte, kibillentette, elöl pedig a feljavuló DeMar DeRozan (31 pont, 11/19 mezőnyből), LaMarcus Aldridge (24 pont, 8/20 mezőnyből) és Derrick White (17 pont, 7/11 mezőnyből) vezetésével könnyedén hozták a kosarakat. Valami azonban történt a harmadik negyed derekánál és teljességgel szétestek, egyébként is kikaptak 21-6-ra a gyorsindításokat tekintve és egyébként is szinte kizárólag a kettesekre támaszkodtak elöl (5/18 tripla), de itt már a védekezésük is elcsúszott - az utolsó negyedben kapott 39 pont már Gregg Popovich-ot is felhúzta, a legendás tréner csak annyit mondott erről, hogy "39 pontot kaptunk, történet vége". Emellett egy technikait is "kiharcolt" magának a Denver rohama során, nehezen viselte, hogy egy félig megnyert meccset engednek ki a kezükből, de ezzel sem tudta felrázni játékosait, úgyhogy nagy lehetőséget szalasztottak el, viszont így is pályaelőnnyel térhetnek haza San Antonióba.

A Nuggets legjobb dobói: Murray 24/6, Harris 23/9, Jokics 21/6
A Spurs legjobb dobói: DeRozan 31, Aldridge 20, White 17/3

A párharc állása: 1-1.

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 114-94

Ez sima volt. A szoros első meccs után azért joggal remélhette azt az OKC, hogy a dobóformák "közeledésével" jó esélye lesz egyenlíteni ezen a találkozón, a Blazers azonban máshogy gondolta és a második félidőben már egyáltalán nem osztott lapot ellenfelének. Terry Stotts alakulata az első két negyedben még elég sokat hibázott védekezésben, emiatt hátrányban is volt, de a nagyszünetre éppen kiegyenlített, a pihenő után pedig állva hagyta a Thundert - Damian Lillard (29 pont, 4/8 tripla, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés, 2 blokk) és CJ McCollum (33 pont, 12/22 mezőnyből, 8 lepattanó, 5 gólpassz) is azt csinált, amit akart, Mo Harkless atletikussága is sok volt a vendégeknek, de a harmadik negyedben Seth Curry is "beszállt a buliba" néhány jól irányzott triplával, úgyhogy itt szétnyílt az olló. A játékrészt összességében 37-21-re nyerték a hazaiak és az addigi szoros, sok faulttal (29 az első félidőben) tarkított meccset simán eldöntötték a maguk javára, szétdobták az OKC-t és a záró etapban már kényelmesen tartották az előnyüket - sőt, az utolsó percekre ki is szálltak a kezdők, mert tükörsimán volt közte húsz. Lillardék így magabiztosan, két győzelemmel és mindkétszer jó játékot mutatva utazhatnak el Oklahoma Citybe, ahol már óriási nyomás lesz a Thunderen.

Így nem fog menni. Paul George összekapta magát az első meccshez képest az OKC-nél, sérült váll ide vagy oda, csak beszórt 27 pontot 11/20-as mezőnymutatóval és bár kintről nem volt hatékony, de sokkal jobban választott dobást és hozta, ami tőle kell - mellette Steven Adams is elvégezte a feladatát (16 pont, 9 lepattanó, 7/8 mezőnyből, levette a pályáról Enes Kantert), a többiek viszont elmaradtak a szükséges teljesítménytől. Russell Westbrook végig csak szenvedett, 5/20-at erőlködött össze mezőnyből és faultgondokba is került az első félidőben, Dennis Schröder teljesítményéről pedig mindent elmond, hogy a csapat sokkal jobban nézett ki, amikor Raymond Felton játszott helyette - mindezt tetézték az 5/28-as triplamutatóval és már kész is volt a biztos vereség receptje. A 60-40-re elvesztett második félidőt nem teszik ki az ablakba és úgy kaptak ki simán, hogy a festékből és a lepattanózást tekintve ők nyertek - most csak a hazai pályában bízhatnak, de a harmadik meccs számukra igazi "must win" találkozó lesz, ha ott kikapnak, akkor valószínűleg véget ér a szezonjuk.

A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 33/9, Lillard 29/12, Harkless 14/3
A Thunder legjobb dobói: George 27/6, Adams 16, Westbrook 14/3

A párharc állása: 2-0 a Trail Blazers javára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus