Idegenbe utazik a Celtics és a Bucks, Kings-Grizzlies rangadó

A nyugati harmadik otthonában javítana a Memphis, Chicagóba látogat a Hawks: a következő NBA-játéknap beharangozója.

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 01:00

Jó hír a Bucks rajongói számára: a legutóbbi sérültjelentések szerint ezen a találkozón visszatér Giannis Antetokounmpo és Khris Middleton is. A vendégek legutóbb két győzelem után kikaptak a Cavstől, most viszont mindkét sztárjuk játékra jelentkezik, Giannis másfél hét, Middleton pedig bő egy hónap kihagyást követően lehet ott ismét a parketten. A Pistons ellen így természetesen kötelező nekik a győzelem, amúgy is szoros csatában vannak Kelet elején, míg a Detroit a konferencia végén található, ráadásul az előző három meccsét elvesztette, méghozzá egyaránt gyenge védekezéssel. Jobb napjaikon tudnak azért meglepetést okozni Ivey-ék, de ebben a formában most nem nagyon engedheti meg magának a Bucks azt, hogy hibázzon, még akkor sem, ha mondjuk Middleton formába hozásán kicsit dolgozni kell az eredményesség kárára. 

 

Orlando Magic - Boston Celtics 01:00

A ligaelsőnél Jayson Tatum visszatérhet, Marcus Smart és Malcolm Brogdon viszont nem lehet ott a pályán, míg Robert Williams III játéka kérdéses - ő Smarttal együtt sérült meg a csapat legutóbbi meccsén, de elvileg nincs komoly probléma a térdével, lehet, hogy ott lehet a parketten. Mindenesetre akár ott lesz, akár nem, a Celtics még így is esélyes, hiszen egyre nagyobb előnnyel vezeti a tabellát, zsinórban kilenc győzelemnél tart már, és idegenben is a mezőny legjobbjának számít, de azt azért említsük meg, hogy a bostoniak eddigi 12 vereségéből kettő is az ellen a Magic ellen született, amely amúgy összességében 17 találkozót nyert: Fultzék otthon és idegenben is legyőzték már egyszer az éllovast. Most azért nincsenek olyan jó formában, négyből hármat buktak, nincsenek egy szinten ellenfelükkel, a kérdés a Boston tartalékossága és annak hatása lesz - az viszont remek hír a hazaiak számára, hogy elvileg Jonathan Isaac elérhető lesz ezen a találkozón. Márpedig ez utoljára akkor fordult elő, amikor Nikola Vucevic, Aaron Gordon, D.J. Augustin, Evan Fournier és James Ennis alkotta az orlandói kezdőt...

 

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 02:00

Közvetlen riválisok csatája lesz ez, éppen ezért bőven lesz tétje a találkozónak. A Hawks idei talán legjobb szériáját futotta néhány mérkőzés erejéig, majd legutóbb sikerült egy betliszagú vereséget begyűjteni a LaMelo Ball nélküli Charlotte-tól hazai pályán, míg a Bulls a korábbi nehéz időszakát követően most éppen megnyerte az elmúlt két összecsapását. A Hornets elleni kisiklás ellenére összességében azért a Hawks a meggyőzőbb mostanában, ez nem is lehet kérdés, kiegyenesedett a játék, jobban eloszlottak a szerepek támadásban, és hátul is valamivel stabilabb volt az együttes, mint addig, de a Bulls is most pörgött fel, 132 és 126 pontot dobott az előző két mérkőzésén. Kulcsfontosságú sérült elvileg egyik oldalon sincs, Bogdan Bogdanovics is játszhat az Atlantánál, a Chicagónál vannak azért még kisebb gondok, Goran Dragic pályára lépése például kérdéses. 

 

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 02:00

A felek két napja találkoztak egymással és ahhoz hasonlóan ez is kötelező meccs a Wolves számára, a Rockets ligautolsóként zsinórban 13 vereségnél tart, míg a Minny 50%-on áll és a playoff-helyekért küzd, így idegenben sem hibázhat. Két napja csak kilenc pont volt közte a Wolves számára, Gobert játéka pedig most is kérdéses a vendégeknél, de akár vele, akár nélküle, meg kell oldaniuk a feladatot - persze a nagy számok törvénye szerint előbb-utóbb megtörik a Houston szériája is, de előzetesen most minden csapat számára kötelező behúzni a texasiak elleni meccset. A hazaiak Kevin Porter Jr. továbbra sem elérhető, és Jabari Smith játéka is erősen kérdéses.

 

Utah Jazz - Charlotte Hornets 03:00

A Hornets legutóbb teljesen váratlanul lepte meg az Atlantát LaMelo Ball nélkül, most viszont már arra is van esély, hogy visszakapja a több sérüléssel bajlódó irányítót, legalábbis Ball besorolása hivatalosan kérdésesre javult a sérültjelentésben. Ezzel együtt a Jazz nyilvánvalóan esélyesebb, főleg otthon, bár két győzelem után legutóbb kikaptak otthon Conley-ék a Netstől, de azóta volt két szabadnapjuk, nem kellett utazniuk, és alapvetően egyben van a keretük - Lauri Markkanen és Walker Kessler kifejezetten jó formát fut, úgyhogy minden mellettük szól. A Hornetsben egy-egy bravúr van, támadásban könnyedén játszik a csapat, ha éppen olyan napot fog ki, és jól dob, akkor lehet keresnivalója, de alapvetően nincs a Utah szintjén, bár tegyük hozzá, hogy annyira a hazaiak sem stabilak, hogy üzembiztosan hozzák az ilyen meccseket.

 

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 04:00

A Blazers back-to-back játszik, miután előző este 25 pontos előnyből sikerült kikapnia a Lakerstől - továbbra is rossz formában van a csapat, a hazai pálya sem nyújt menedéket, nincs a helyzet magaslatán. A Spurs pihentebb, de nyilván alacsonyabban jegyzett, bár most már a Portland is kikerült a playin-helyekről, így papíron nincs nagy különbség, de a gyakorlatban azért még mindig más szintet képviselnek Lillardék. Most a pihentség szól a SAS mellett és az, hogy a hazaiak feje sincs rendben az utóbbi időszak megpróbáltatásai után, míg a vendégek teher nélkül kosarazhatnak - de azért az esélyesebb nyilván a Blazers, ha most is kikap a gárda, akkor ideje összehívni egy válságstábot.

 

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 04:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a nyugati harmadik helyezett fogadja a másodikat, és bár a Memphis jobb csapat, de az előző két mérkőzését gyenge játékkal elvesztette, ráadásul a tartalékos Suns elleni vereség másnapján, back-to-back lép pályára. Ez a Kings mellett szól, Foxék viszont szintén kikaptak legutóbb, amikor a Sixers bizonyult jobbnak náluk ebben a csarnokban, így nekik is lenne min javítaniuk, a pályaelőny mellett pedig a frissesség is őket segíti. A felek eddig 2-1-es Grizzlies-vezetésre állnak egymással a szezon során, legutóbb három hete Memphisben tíz ponttal győztek Moranték, de ebben a csarnokban is nyertek már októberben. Támadásban eddig egyértelműen a Sacto áll jobban, de a Grizzliesé a ligaelső védekezés, a kérdés az, hogy ebből jelenlegi állapotukban mit tudnak megmutatni Bane-ék - a Fox-Morant és a Sabonis-Jackson Jr. párharcok is izgalmasnak ígérkeznek, két atletikus, gyors, hatékony csapatról beszélünk, meglátjuk, hogy a memphisi védekezés mennyire tudja majd kontrollálni a játék ritmusát.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus