Idegenben játszik a Suns és a Grizzlies, otthon a Lakers

Öt találkozót rendeznek hajnalban, mutatjuk, hogy mit kell tudni előttük. 

 

Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 01:00

A Grizzlies back-to-back lép pályára a Brooklynban aratott parádés győzelem után, amely során még kicsit pihenni is volt lehetősége a társaságnak, olyan simán verte meg az egyik bajnokesélyest. A Cavs egy napot szusszanhatott a legutóbbi meccse óta, de a hátvédposzt üressége miatt nagyon nehéz helyzetben van még mindig, igaz, az előző találkozóját így is megnyerte a Pacersszel szemben. A legfrissebb sérültjelentésben ugyanakkor már nem szerepel Darius Garland, úgy fest, hogy ő visszatérhet és ha nem lesz túl rozsdás, akkor nagyon sokat is érhet a játéka, bár Rondo, Okoro és Osman még mindig nem áll majd rendelkezésre. A Memphis ezzel együtt mindenképpen esélyesebb, zsinórban öt győzelem után, a liga egyik legjobb csapataként érkezik, azt viszont érdekes lesz figyelni, hogy így, kicsit fáradtabban mennyire tudja érvényesíteni a játékát - alapvetően Moranték a festékben vernek meg mindenkit, de a Cavs magas szerkezete ellen ez azért nem lesz könnyű.

 

Toronto Raptors - San Antonio Spurs 01:00

A Toronto kerete végre összeállt, minden fontos játékos bevethető, ennek örömére meg is nyerték az előző két meccsüket a kanadaiak, úgyhogy most magabiztosan fogadhatják ellenfelüket. A heteken keresztül jól játszó Spurs éppen ellenkező irányba halad és zsinórban három vereség után szeretne megkapaszkodni, de mindhárom említett meccsén kapott legalább 110 pontot, legutóbb pedig a Detroittól is sikerült vereséget szenvednie. Ezek után nagyon kellene a javítás White-éknak, akiknél Dejounte Murray még nem nyerte vissza a megfelelő formáját a karantén után és ezúttal sem léphet pályára, illetve lesznek még más hiányzók is a rotációból. Alapvetően nagy különbség talán nincs a csapatok között, de a forma, az egészség, a lendület és a hazai pálya a Raptors mellett szól.

 

New York Knicks - Indiana Pacers 01:30

Mindkét csapat elég rosszul néz ki és nemcsak most, hanem nagyjából az egész szezon során, így keleti alsóházi derbinek illik be most ez az összecsapás. A Pacersnek a mérlege is nagyon gyenge és folyamatosan szoros végjátékokat veszít el, gyakorlatilag minden ilyen meccsen elbukik, míg a Knicksnél most sok a hiányzó is, így három kiizzadt győzelem után két vereség következett. Grimesék most tértek haza az idegenbeli túráról, de Randle, Walker, Rose és Noel még mindig nem játszhat, egyedül Mitchell Robinson visszatérésére van esély, aki kijöhetett már a karanténból és csatlakozott a kerethez. A Pacersnél is legalább ennyi hiányzó lesz, LeVert, Lamb, Brogdon és Duarte sem bevethető a jelenlegi információk szerint - roncsderbi lesz ez, ahol a kevésbé rossz csapat örülhet majd a győzelemnek...

 

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 02:00

A Pelicans back-to-backet játszik a Jazz elleni hazai vereség után, míg a Suns a Charlotte "széttépése" és egy nap pihenő után, frissebben érkezhetett meg a városba. A vendégeknél Ayton, Crowder és McGee most is hiányozni fog a rotáció elejéből, de legutóbb megmutatta a gárda, hogy ha kellő fordulatszámon pörög és kellő energiával játszik, akkor ez a keret is elég - magas poszton nincsenek sokan, Valanciunas ellen nem lesz könnyű dolguk, de ha mindenki hozza az elvárt szintet, akkor így is ők a favoritok. A Pelsnél leginkább a ritmus hiányzik, az energia a Jazz ellen is megvolt, de nagyon gyengén dobtak, most viszont nagyjából egyben van már a keret, talán kicsit tudják magukat stabilizálni - a palánk alatt dominálniuk kell ahhoz, hogy legyen esélyük, meglátjuk, hogy ez sikerül-e.

 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 04:30

Mindkét csapat négyből három győzelem után érkezik, egymással eddig 1-1-re állnak idén, a tabellán viszont a Lakers három meccsel előrébb tart és azért a realitás mégis csak az lenne, ha a hazaiak hoznák ezt a győzelmet. LeBron James óriási formája még mindig tart, Russell Westbrook mondjuk ritkán tud erre rákapcsolódni, de mióta center nélküli szerkezettel játszanak, azért kicsit javult a játékuk minősége és kérdés, hogy a Kingsnek hogy ízlik majd ez a stílus. Papíron azért a Fox-Haliburton párosra építve "elvannak" ők a rohanós, gyors játékkal, ha jól dobnak és a Hield-Barnes kettős hozza magát, akkor bőven lehet keresnivalójuk - nincsenek nagy különbségek a csapatok között, egyszerűen a hazai pálya és a sztárfaktor szól a Los Angeles mellett. Új sérült egyik oldalon sincs, a mostanában látott kereteket láthatjuk majd a pályán.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus