Iguodala a GSW ellen, Dallasban a Jazz

Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali NBA-játéknappal kapcsolatban. 

 

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 01:00

Mindkét csapat lefelé tart, rossz formában van és igazából egyiknek sem érdeke a győzelem - nem számíthatunk öldöklő küzdelemre, valamint magas színvonalra sem, nem tűnik túlságosan érdekesnek ez a találkozó. A Hornets mondjuk egészségesebb, ott nem nagyon vannak sérültek, míg a Detroitnál erősen tartalékos a keret már egy ideje, ráadásul Reggie Jacksonnal kapcsolatban is felmerült, hogy kivásárolják, még ilyen dolgok is borzolhatják a kedélyeket - a playoffra egyik félnek sincs esélye, nincs igazából komolyabb célja, úgyhogy egy ennek megfelelő mérkőzést várhatunk.

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 01:00

Nagyon kellene a győzelem a Pacersnek sorozatban öt vereség után, éppen itt lenne az ideje rendezni a sorokat és megtörni ezt a rossz szériát még az All-Star előtt - valami nagyon szétesett náluk mostanában és kezdenek leszakadni a többiektől. A Nets nincs rossz passzban, két kiütéses győzelem után legutóbb egyetlen ponttal, kiélezett meccsen kapott ki Torontóban, Kyrie Irving nélkül is nagyon veszélyes csapat, ráadásul most már Caris LeVert is felpörgött, ha tartja a szintet, akkor most is minden esélyük meg lehet a sikerre. Idei két egymás elleni meccsüket egyébként egyaránt a Pacers nyerte, mindkettőt Brooklynban és a hazai pálya sokat számít Brogdonéknál, de ha nem tudják kiegyenesíteni a védekezésüket, akkor most is bajban lehetnek - új sérült elvileg egyik oldalon sincs, a hazaiaknál Oladipo is visszatérhet a pihentetés után. 

Orlando Magic - Atlanta Hawks 01:00

Egy dupla hosszabbításos győzelem másnapján, tulajdonképpen hullafáradtan fog pályára lépni az Atlanta, amelynek utaznia is kell, ezek után komoly bravúr lenne, ha nyerni tudna Orlandóban - vagy inkább a Magic számára lenne blama, főleg hogy egyébként is elég rossz formában vannak Vucsevicsék. A hazaiak hetek óta nem találják a ritmust, egy-egy jobb meccsre jut három-négy gyenge, most éppen sorozatban három vereség után próbálnak megkapaszkodni, bár igazából a tabella semmit nem vett észre, ugyanúgy nyolcadikak, a Nets előttük van, mögöttük pedig komolyabb különbség - ezzel együtt most muszáj lenne megverniük a jobb formában lévő, de nagyon leharcolt ellenfelet.

Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 01:30

Sorozatban 14 győzelem után, a liga legjobb formában lévő csapataként léphet pályára a Toronto a legutóbb az utóbbi időszak legváratlanabb meglepetését szolgáltató Minnesotával szemben - Townsék sorozatban 13 vereség után történelmien jó játékkal szedték szét a Clipperst, meglátjuk, hogy maradt-e ebből valami. D'Angelo Russell játéka most is kérdéses, egyelőre nem biztos, hogy bemutatkozik a Minnynél, míg a Torontónál Gasol és Powell biztosan, Lowry pedig lehet, hogy most sem lesz bevethető - otthon persze így is jó esélyeik lehetnek, mostanában Davis, vagy Thomas is rendre előlép és a Wolvesnál az az egy győzelem mindent még nem írhat felül. Meglátjuk, előbb-utóbb természetesen minden sorozat megszakad, a sérülések miatt komoly terhelést is kapnak VanVleeték, de nem tudunk mást írni, mint hogy ők a favoritok.

Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 02:00

Itt pedig természetesen a Milwaukee a favorit, amely továbbra is ellenállhatatlanul menetel az alapszakasz megnyerése felé, otthon pedig ismét toronymagas esélyesnek számít - egyetlen nehezítő körülmény náluk, hogy Giannis Antetokounmpo játéka személyes okok miatt kérdéses, egyelőre ennyit tudni róla. Nélküle is jók szoktak lenni és még a továbbra is sérült George Hill hiánya is beleférhet, de az MVP nélkül azért oda kell figyelniük, főleg hogy a Kings egyébként abszolút jó formában van: a Bogdanovics-Hill csere jól sült el a csapaton belül, azóta összekapták magukat, sorozatban hármat nyertek, igaz, mindhármat otthon, most pedig idegenben kellene bizonyítaniuk. Ezzel együtt természetesen komoly bravúr lenne, ha nyerni tudnának, de jelen formájukban, egy esetlegesen Giannis nélküli Milwaukee-t azért lehet, hogy meg tudnak szorongatni. 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 02:30

A Jazz back-to-backet játszik a dudaszós houstoni győzelem után és úgy tűnik, hogy azért feljött a víz alól a gárda, a vereségsorozat óta két kiélezett rangadót nyert meg egymás után - most viszont fáradtan, idegenben kell helytállniuk, ami nem lesz egyszerű. A Dallas formája elég ingadozó, vannak meccsek, ahol a Doncic nélküli rendszer is kiválóan működik, legutóbb éppen Seth Curry tett hozzá extrát, de vannak olyanok, amikor kijön, hogy ez a csapat a vezére nélkül azért nem az igazi - ráadásul egyébként otthon továbbra is gyengébbek, mint idegenben, szóval ez sem jelent nekik akkora előnyt. Doncic most sem játszhat, Porzingis viszont igen, az ő kinti dobásaira pedig biztosan szükségük is lesz Gobert-ék ellen - meglátjuk, hogy az egészségesebb, valószínűleg minőségibb, de fáradtabb Utah tud-e válaszolni.

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 03:00

A Nuggets továbbra is jó formában van, nyeri a meccseit, térnek vissza a sérültjei, idegenben is remekelt mostanában, most pedig a 20-6-os hazai pályáján kellene győznie, amelyre minden esélye meg is van. A Spurs zsinórban négyszer kapott ki, most már az idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett, kellően fáradt, vendégként egyébként is meglehetősen harmatos (8-18), úgyhogy gyakorlatilag minden a Denver mellett szól - Barton és Porter Jr. nem játszhat, de ezt eddig is megoldották, a Jokics-Murray párosra építve a többiek játéka elég lehet a sikerhez most is. A San Antoniónál nincsenek sérültek, ott inkább az a kérdés, hogy össze tudja-e kapni magát ez a keret ennyi utazás után...

Golden State Warriors - Miami Heat 04:30

A találkozó érdekességét természetesen Andre Iguodala adja, aki a Golden State-nél eltöltött rendkívül sikeres évei után most először tér vissza volt csapata otthonába (még ha nem is ugyanabba a csarnokba), ráadásul éppen egy nappal azután, hogy az első meccsét lejátszotta más mezben - előző este debütált a Heatnél, most kezdte meg a 2019/2020-as szezont. Alapvetően jobb csapat a Heat és három vereség után borzasztóan kellene is neki ez a győzelem, a sereghajtót illene megvernie, de egyrészt sérülések nehezítik a munkát, most is hiányozni fog három alapember, köztük Jimmy Butler, másrészt back-to-back lépnek pályára, ráadásul az idegenbeli túra negyedik állomásán, úgyhogy abszolút nincsenek ideális állapotban. A GSW pedig annál azért jobb, veszélyesebb, mint amit a mérlege mutat, legutóbb a Lakerst is szorongatták Andrew Wiggins debütáló meccsén, előtte sem voltak rossz formában, meglátjuk, hogy frissebben mire lesznek képesek - nem lehet őket leírni, bár hangsúlyozzuk, hogy ez a meccs most nagyon-nagyon kéne a Miaminak.

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 04:30

Most volt két jobb meccse a Sunsnak, kiütötte a Houstont, majd back-to-backet szoros csatát vívott a Denverrel, meglátjuk, hogy egy újabb nyugati nagyágyú ellen is képes lesz-e helytállni. A Lakers formája felemás, nem játszik igazán jól a gárda, de azért az utóbbi négy meccséből hármat megnyert, igaz, otthon háromból kétszer kikapott és a 17-7-es hazai mérleg azért lehetne jobb is, tekintve hogy továbbra is simán vezetik Nyugatot. Az esélyes nyilván a Los Angeles, Anthony Davis ugyan nem 100%-os, de ő is játszani és mindenki más is bevethető, úgyhogy bár a Phoenix veszélyes lehet, de mindenképpen blama lenne egy újabb hazai pofon. A kulcs a Booker-Oubre-Ayton trió kordában tartása lehet, ha őket sikerül kontrollálniuk, akkor nyert ügyük van, a Suns védekezése továbbra sem az, ami meccseket fog nyerni.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus