Indianában javítana a Boston, a Wolves ellen a Houston

Pályán a Lakers, a Clippers, a Mavericks és a Grizzlies is - mutatjuk a hajnali meccsek felvezetőit.

Indiana Pacers - Boston Celtics 00:00

A Bostonnak nagyon kellene most már egy győzelem, mert rossz formában van a gárda, legutóbb is egy olyan meccset vesztett el, amelyen jelentős előnyben volt és könnyedén megnyerhette volna, de egyszerűen nem áll össze mostanában a játék és az eredményesség - ötből négyszer kaptak ki Tatumék, méghozzá mindig szoros küzdelemben. A Pacers jobb passzban van, otthon játszhat, viszont a sérülések továbbra is lassítják a csapatot, Brogdon és McDermott most sem léphet pályára, a legutóbb nyerőembernek bizonyuló Oladipo játéka pedig kérdéses - a Celticsnél Jaylen Brown az, aki nem bevethető. Idei első meccsüket ebben a csarnokban öt ponttal nyerte a Pacers, meglátjuk, hogy most kijön-e a gödörből a Boston - ehhez a Walker-Tatum-Hayward triótól mindenképpen jó játékra lesz szükség, az pedig izgalmas kérdés lehet, hogy mihez kezdenek majd a Sabonis-Turner párossal a palánk alatt. 

Washington Wizards - New York Knicks 00:00

A Miami elleni hazai vereség után túl sok esélye már nincs a playoffra a Wizardsnak, leginkább csak matematikailag bízhatnak még ebben a fővárosiak, de fel persze még nem adják, most otthon szeretnének javítani. A Knicks legutóbb megverte a Detroitot és jobb napjain képes jó teljesítményekre, egyszer pedig ebben a csarnokban is nyert már idén, igaz, otthon viszont kétszer kikapott a Washingtontól. A sérültek tekintetében nincsenek változások egyik oldalon sem, hazai pályán egy jó dobóformával így azért több esélye lehet a Wizardsnak, meglátjuk, hogy sikerül-e hozniuk a meccset Bealéknak - a Knicks leginkább Randle-ben bízhat, hogy azon a poszton dominálni tud.

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 01:00

A Cleveland továbbra is kőkemény az edzőváltás óta, a hétvégén a Nuggets-Spurs back-to-backet is győztesen hozta le, úgyhogy bár most hosszú idegenbeli túrára indult, de azzal a játékkal bármire képes lehet. A sérülésekkel, formaingadozásokkal, miegymással bajlódó Bulls más szint, az utóbbi meccsein ugyan egyszer sem kapott ki nagyon, de nem is tudott nyerni, most pedig elvileg változtatnak a rotáción és a jó formában lévő Coby White fog kezdeni, Tomas Satoransky pedig a padra szorul, meglátjuk, hogy ez hogyan sül el. A Cavs jobb passzban van, egészségesebb, négyes-ötös poszton abszolút előnyben lehet, ha a Sexton-Dellavedova kettős fel tud nőni ismét a feladathoz, akkor jó esélyeik lehetnek. 

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 01:00

Nagyon kellene ez a győzelem a Houstonnak, James Hardenék ugyanis borzasztóan mélyre kerültek, a semmiből belecsúsztak egy komoly negatív szériába és kikaptak sorozatban négyszer, méghozzá meglehetősen pocsék játékkal, szörnyű első félidőkkel, többször esélytelenül. Nagy kérdés, hogy tudnak-e valamit válaszolni most saját maguknak, legutóbb még teljesen tanácstalannak tűntek, de ezt a Minnesotát egyszerűen muszáj lenne megverniük: a vendégek nem tudnak védekezni, futnak és dobnak kedvükre, sok pontot szereznek, de nem kiemelkedő hatékonysággal, úgyhogy hazai pályán összességében azért kellemes ellenfélnek számíthatnak. A hazaiaknál Eric Gordon és Ben McLemore játéka kérdéses, de ez nem lehet kifogás, ha akarnak valamit a szezontól, akkor ideje összeszedniük magukat, a Harden-Westbrook párosnak elégnek kellene lenni...

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 01:00

A Dallas elleni mélyütést leszámítva nagy formában van a Grizzlies, legutóbb az Atlantát is simán verték Ja Moranték, úgyhogy most otthon a Magic ellen is magabiztosan léphetnek pályára - igaz, a vendégeknek sincs okuk panaszra, egy vereségszéria után kettőt nyertek, legutóbb Houstonból távoztak győztesen. Ők azért már fáradtak lehetnek, egy túra negyedik állomásához érkeznek és előtte is voltak idegenbeli meccseik, fárasztó időszakaik, Evan Fournier nem játszhat, úgyhogy nem minden kerek náluk, ráadásul a motivációjuk abból a szempontból kérdéses, hogy ők nem állnak nagy támadás alatt a playoff-helyek tekintetében. A Memphisnél ez nem így van, ráadásul nehéz a csapat sorsolása, úgyhogy minden nyerhető meccset hoznia is kell - Jackson Jr. és Clarke továbbra sincs, de eddig is a többiek oldották meg a feladatot. 

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 01:00

A Spurs elég nehéz helyzetben van, ugyanis egyre jobban távolodik a rájátszástól, az utóbbi 14 meccséből tízet is elveszített, legutóbb Clevelandben kapott ki, úgyhogy nagyon kellene most egy győzelem, de ezúttal sem számít esélyesnek. A Dallas a Pacers elleni vereség ellenére nincs rossz passzban, ha most Kristaps Porzingis összeszedi magát, akkor mindenképpen nekik áll a zászló, hiszen idegenben továbbra is nagyszerűek - egy bajuk van, hogy Luka Doncic továbbra sem 100%-os, most is kérdéses a játéka, azért ha ő nincs, akkor lehetnek problémáik. Egyébként Seth Curry biztosan nem játszik, de az ő hiányát még megoldhatják, ha Porzingis "aprít" magas poszton, ahol a San Antonio Aldridge és Pöltl távolléte miatt lyukas - ugyanakkor Dejounte Murray sem játszhat a hazaiaknál, akik így a periméteren is fontos játékost fognak nélkülözni. 

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 03:00

A két csapat négy napja találkozott Phoenixben és akkor 127-117-re nyert a Suns, Bookerék pedig azóta szétdobták a Milwaukee-t is, míg a Blazers a Kingstől is kikapott, úgyhogy most nagyon kellene neki ez a győzelem. A playoffhoz nem nagyon lehet már hibázni, főleg nem otthon, ráadásul a Phoenix még így is Damian Lillardék mögött van, az ilyen meccseket egyszerűen hoznia kell a Portlandnek, ha oda akar érni a nyugati nyolcasba - a Sunsnak erre komoly esélye már nincs, bár matematikailag még nem lehet kizárni. Meglátjuk, most is döntő lehet a Lillard-McCollum és a Rubio-Booker hátvédpárok csatája, ahogy a Whiteside-Baynes párharc is - Deandre Ayton játéka ezúttal is kérdéses a vendégeknél. 

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 03:30

A Clippers összességében remek formában volt a Lakers elleni vereség előtt, sorra nyerte a meccseit, kiegyenesedett a keret és ez igazából nem változott attól, hogy azt a rangadót elbukta a gárda, ettől még továbbra is egy kiváló csapatról beszélünk. A Warriors ellenben még mindig ligautolsó, amely viszont magához képest remek formában van, legyőzte a Sixerst és a Denvert, jó meccset játszott a Raptorsszal, úgyhogy komolyan kell venni. Steph Curry mondjuk nem edzett és erősen kérdéses a játéka a betegsége miatt, Draymond Green biztosan nem bevethető, de a meglévő keret is mutatott szép dolgokat, a Clippers nem érkezhet leeresztve - ettől függetlenül most sérülések nélkül abszolút kötelező a győzelem Leonardéknek, blama lenne, ha kikapnának.

Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets 03:30

A Nets nem nézett ki rosszul az edzőváltás utáni első meccsen és nyerni is tudott a Bulls ellen, de azért a Lakers más tészta, ráadásul LeBron Jamesék most duzzadnak az önbizalomtól, hiszen két napon belül megverték a Milwaukee-t és a Clipperst is. Emiatt abszolút favoritok a hazaiak, az egyetlen gondjuk James kisebb sérülése, az ő játéka kérdéses, azért ha nem lesz, az boríthatja a dolgokat - egyébként egyértelműen nekik áll a zászló. A Nets alapvetően nincs rossz passzban, ha Dinwiddie, vagy LeVert extra napot fog ki, akkor nem is lehet leírni, de idegenben a liga talán legjobb formában lévő csapata ellen azért komoly bravúr lenne a győzelem - ezen tényleg csak az változtathat, ha James végül nem játszik. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus