Indul a 2022-23-as szezon rájátszása, Boston-Atlanta a Sport Tv-n

A Philly-Brooklyn, a Boston-Atlanta, a Cleveland-New York és a Sacramento-Golden State párharcokkal veszi kezdetét az NBA idei rájátszása, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az első mérkőzések előtt.

Philadlephia 76ers – Brooklyn Nets 19:00


Kora este a Sixers és a Nets párharcával veszi kezdetét a playoff, a keleti harmadik és hatodik helyezettek néznek egymással szembe. A Sixers az egész alapszakaszban talán az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta, Harden és Maxey egy-egy hónapos sérülésein kívül nem volt hosszabb időt kihagyó játékosuk az aktív rotációból. A hazaiak támadójátéka egyértelműen a Harden-Embiid duón alapul, a center pontkirálya, az irányító pedig gólpasszkirálya lett az idei szezonnak, több, mint 40 éve nem fordult olyan elő, hogy egy idényben csapattársak osztozzanak ezeken a címeken. A Nets vezére egyértelműen Mikal Bridges lesz, aki Phoenixből való érkezése után megmutatta, hogy mire képes akkor, ha kiléphet más sztárok árnyékából. A csapatok párharcát az alapszakaszban a Sixers úgy nyerte meg, hogy meccset sem veszített, mind a négy egymás ellenit Embiidék nyerték meg. Legutóbb az alapszakasz utolsó játéknapján találkoztak, akkor mindkét fél tartalékosan állt fel, de így is simán győzni tudott a Philly – az esélyesek természetesen itt is a hazaiak, nagy kudarc lenne, ha azonnal elveszítenék a hazai pálya előnyét.

 

Boston Celtics – Atlanta Hawks 21:30 (ÉLŐ - Sport 2)


Az Atlanta néhány nappal ezelőtt a Miamit legyőzve a playinből jutott a rájátszásba, végül a hetedik helyen zárta az alapszakaszt a társaság, ami nagy érdem, hiszen december eleje óta nem volt ilyen jó helyzetben a tabellán a Hawks. Így végül a tavalyi döntős Boston Celtics ellen lépnek pályára az első körben, ami nem mutatkozik könnyű feladatnak – a keleti első három helyezett ellen minden csapatnak fel van adva a lecke. A Boston az alapszakasz utolsó mérkőzéseit már tét nélkül játszotta le, ennek ellenére zsinórban három győzelemmel zárták a szezont. Az alapszakasz utolsó mérkőzését ráadásul egymás ellen játszották a csapatok, mivel egyik fél sem tudott már akkor előrébb mozdulni a mezőnyben, így a B csapatok küzdelmét láthattuk. A végig szorosan alakuló mérkőzést végül Payton Pritchard 30 pontos tripla-duplájával a Celtics nyerte, így mindhárom meccsét megnyerték a Hawks ellen az alapszakaszban. A rájátszás persze más tészta, de meglepődnénk, ha a párharc nem magabiztos Boston-győzelemmel zárulna.

 

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 00:00

 

A rájátszás egyik legkiélezettebb és legszorosabb párharcát Kelet negyedik és ötödik helyezettjeinek párosítása adhatja, a Cavs és a Knick egymás ellen vív az első körben. A két csapat múltja ráadásul össze is fonódik, Donovan Mitchell nyáron kis híján New Yorkba került, végül a Cavs tudta őt megszerezni, a második körbe pedig a NYK ellen juthat be. A két csapat az egész alapszakaszban egymáshoz közel mozgolódott, bár a Cleveland negyedik helyét a szezon második felében nem igazán veszélyeztette senki. A Knicks hosszú idő óta a legjobb szezont produkálta, és hiába nem lépett pályára az utolsó néhány mérkőzésen Randle és Brunson sem, így is magabiztosan kivívták az ötödik helyet. A legfrissebb hírek szerint Julius Randle már most az első mérkőzésen ott lehet a pályán, a sztár játéka egyelőre kérdéses, de minden bizonnyal visszatérhet a rájátszásra sérüléséből. A túloldalon Isaac Okoro szereplése bizonytalan, ő térdsérülése március vége óta hátráltatja a játékban. Hazai pályán a Cavs az esélyesebb, de ez talán az egész rájátszás legmegjósolhatatlanabb párosítása, kíváncsian várjuk, hogy milyen játékkal feszülnek egymásnak a csapatok.

 

Sacramento Kings – Golden State Warriors 02:30


A Kings tizenhét év után jutott újra rájátszásba, az alapszakaszt ráadásul a legdominánsabb támadójátékkal zárta, nagyobb kilengések nélkül hozták le remek teljesítményüket, január óta folyamatosan a nyugati dobogón álltak, végül a Denver és a Memphis mögött harmadikkén zárták az alapszakaszt. A Golden State Warriors egyike volt azon nyugati csapatoknak, akik élet-halál harcot vívtak egymással a konferencia 5-10. helyeiért, végül remek hajrával meg tudták tartani hatodik helyüket, így egyenes ágon jutottak a rájátszásba. A mérkőzés elsősorban Andrew Wiggins visszatéréséről fog szólni, aki február közepe óta nem lépett pályára személyes okok miatt. A címvédő így teljesen kiegészül, viszont nehéz megjósolni, hogy a rájátszásban teljesen tapasztalatlan Kings mit fog nyújtani a szezon ezen szakaszában – az alapszakaszban hozott védekezésük biztosan kevés lesz, azon feltétlenül javítaniuk kellene. Kérdés, hogy Wiggins hogyan tud beilleszkedni újra az egyre jobban működő GSW-gépezetbe, és hogy a Kings képes lesz-e fenntartani történelmi támadóhatékonyságát. Ha a hazaiak rögtön az első mérkőzésen elbukják a pályaelőnyt, akkor azonnal tisztábban körvonalazódnak az esélyek, meglátjuk, hogy Sabonisék kiváló alapszakaszuk után hogyan tudnak helytállni egy számukra még eddig ismeretlen szituációban.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus