Ismét a Nuggets örülhetett a Lakers elleni rangadó végén

LeBron James vesztes meccsen érte el a 40,000 pontos mérföldkövet, a Rockets nyerni tudott a sérüléseket beszedő Suns ellen, fontos meccset húzott be a Nets, szoros csatában diadalmaskodott a Heat és a Trail Blazers is.

Brooklyn Nets – Atlanta Hawks 114-102

Sokat érhet ez a győzelem a Netsnek. Pár napon belül másodszor is nyert a Hawks ellen a Nets, így már csak 2 meccs a hátrányuk tőlük az utolsó playin-helyért folytatott harcban, ráadásul az alapszakasz-párharcukat is ők nyerték meg 3-1-re. A meccset még a Hawks kezdte jobban, de az első negyedet követően fokozatosan vette át az irányítást a Nets, a két középső játékrészt összesen 17 ponttal nyerték meg, Mikal Bridgesre pedig nem volt válasz – a wing 38 ponttal és 5 lepattanóval állt csapata élére, de mellette a Nets másik négy kezdője is 10 pont fölé jutott, Cam Johnson például 23 ponttal jelentkezett, miközben Dennis Schröder (14 pont, 8 gólpassz) is jól mozgatta a csapatot. A Hawksnál Dejounte Murray igyekezett diktálni a tempót Trae Young hiányában, 20 ponttal, 6 lepattanóval és 11 gólpasszal jelentkezett, ugyanakkor mindössze 2/8 triplával fejezte be a meccset. Murray mellett Saddiq Bey termelte leginkább a pontokat, hatékonyan szerzett 23 egységet, csapatként viszont csak 42,5 százalékkal céloztak, és ez kevésnek bizonyult.

A Nets legjobb dobói: Bridges 38/15, Johnson 23/12, Schröder 14/9
A Hawks legjobb dobói: Bey 23/6, Murray 20/6, Hunter 15/12

 

Miami Heat – Utah Jazz 126-120

Robog tovább a Heat. Nem lassít a Miami, az elmúlt 13 meccsükön 10 győzelmet gyűjtöttek be, már csak egyetlen meccs a hátrányuk a keleti negyedik Knickshez képest, és ha így folytatják, nem csupán a biztos rájátszást érő hely lehet meg nekik, hanem akár a hazai pálya is az első körben. A Jazz nagy csatára késztette őket, három negyedet követően 90-90 állt az eredményjelzőn, az utolsó 12 percben viszont a Heat rendre eljutott a büntetővonalra, illetve eladott labdákba is tudták kényszeríteni ellenfelüket. A hazaiak élére Jimmy Butler állt 37 ponttal és 7 gólpasszal, mellette Bam Adebayo (23 pont, 7 lepattanó) is remekelt, a center a negyedik negyedben is szállította a kosarakat, de Caleb Martin (18 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 3 blokk) is jól szállt be a padról. A vendégeknél Keyonte George vitte a prímet 31 ponttal és 4-4 lepattanóval, illetve gólpasszal, a negyedik negyedben is 12 pontot dobott, ahogyan Lauri Markkanen (25 pont, 6 gólpassz) is ennyit szerzett az utolsó játékrészben, de ez sem bizonyult elegendőnek, hiába jutott mellettük 18-18 pontig Collin Sexton és John Collins is – a teljes képhez hozzátartozik, hogy Walker Kessler sérülés, Jordan Clarkson betegség miatt nem tudta vállalni náluk a játékot, bár a túloldalról is hiányzott Tyler Herro.

A Heat legjobb dobói: Butler 37/9, Adebayo 23, Martin 18/12
A Jazz legjobb dobói: George 31/18, Markkanen 25/12, Collins 18/3, Sexton 18

 

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 100-107 hosszabbítás után

Ez most nagyobb csata volt. Back-to-back mérkőztek meg egymással a felek, ezúttal viszont nem adta magát annyira könnyedén a Grizzlies, sőt, nagyon sokáig úgy tűnt, hogy vissza tudnak vágni a tegnapi 122-92-es vereségért. A Grizzlies vezetett már 18 ponttal is a negyedik negyed elején, és még az utolsó két percnek is 95-88-as előnnyel vághattak neki, de a vendégek ki tudtak egyenlíteni Jabari Walker (18 pont, 12 lepattanó) két büntetőjével a rendes játékidő vége előtt. Walker a ráadásban is szerzett fontos pontokat, Dalano Banton pedig többször is betalált, a végén az ő két kosara állította be a végeredményt, míg az egész estét nézve Anfernee Simons is dicséretet érdemel, 30 ponttal, 7 lepattanóval és 7 gólpasszal húzta az övéit. A Grizzlies pontjaiért leginkább Vince Williams Jr. és Santi Aldama feleltek, mindketten 21 ponttal és 8 lepattanóval zártak, mellettük GG Jackson (17 pont, 6 lepattanó, 8/10 büntető) is jól szállt be a meccsbe, a végén viszont nem volt olyan játékosuk, aki elő tudott volna lépni a legfontosabb pillanatokban, leginkább ebben mutatkozott meg ezúttal, hogy milyen sok a hiányzójuk.

A Grizzlies legjobb dobói: Aldama 21/15, Williams Jr. 21/12, GG Jackson 17/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Simons 30/12, Walker 18, Camara 15/9

 

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 114-124

Megint a Nuggets nyerte a csatát. Az elmúlt időszakban rendre szoros meccseket játszik a két csapat, de valahogy mindig a Nuggets ünnepelhet a legvégén, sorozatban nyolcadszor verték a Lakerst – az előző alapszakaszban az utolsó egymás elleni meccsükkel kezdődött a sorozat, majd a rájátszásban 4-0-ra nyerték a párharcukat, és az új idényben is mindháromszor ők ünnepelhettek az aranysárga-lilák ellen. A forgatókönyv is a szokásos volt, 4 perccel a vége előtt még a Lakers vezetett 110-108-ra, ekkor viszont állva hagyta ellenfelét a címvédő, Nikola Jokics, Jamal Murray és Aaron Gordon is két-két kosarat szerzett ezt követően, de Justin Holiday is betalált fontos pillanatban. Az egész meccset nézve is ők voltak a kulcsemberek, Jokics 35 ponttal, 10 lepattanóval és 7 gólpasszal állt az élre, Murray 24 ponttal, 6 lepattanóval és 11 gólpasszal követte, Gordon (18 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) is hozta a sokoldalú játékát, de Michael Porter Jr. is kiemelendő, aki úgy zárt 25 ponttal és 10 lepattanóval, hogy 10/10 jó dobással, azon belül 5/5 triplával jelentkezett. A Nuggets változatlanul harcban áll a nyugati elsőségért, és az All-Star szünet után még mindig nem találtak legyőzőre, 6-0-ra állnak azóta.

James átlépte a 40,000 pontot. LeBron James pályafutása újabb fontos mérföldkövéhez érkezett, a meccs előtt ugyanis mindössze 9 pont hiányzott neki ahhoz, hogy elérje a 40,000 pontot az alapszakaszban. Ez a második negyedben meg is lett neki, és végül meg sem állt 26 pontig és 9 gólpasszig, de a végén a Nuggets 9-0-s futását ő sem tudta időben megállítani, majd amikor ismét betalált, már késő volt. Jamesre összességében így sem lehetett sok panasz, mellette a Lakers másik négy kezdője is 17-23 pont között zárt, Austin Reaves például 19 pontot és 14 gólpasszt ért el, Rui Hachimura is hatékonyan dobott 23 pontot. Védekezésben viszont nem tudták elégszer megállítani ellenfelüket, 58,7 százalékkal dobott a Nuggets, a lepattanózást 47-31-re hozták a vendégek, és ami talán a Lakers számára a legfájóbb volt, hogy a festékből is több pontot kaptak (64), mint amennyit szereztek (62). A Lakers így a 10. helyet foglalja el nyugaton, ennél lejjebb valószínűleg nem fognak kerülni, ugyanakkor a biztos rájátszást érő hatodik helyen álló Sunstól 3 meccs a lemaradásuk.

A Lakers legjobb dobói: James 26/6, Hachimura 23/9, Reaves 19/9
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 35/3, Porter Jr. 25/15, Murray 24/3

 

Phoenix Suns – Houston Rockets 109-118

Bekezdett a Rockets. Ellenállhatatlan támadójátékkal kezdték a meccset a vendégek, az első negyedet 38-19-re nyerték meg, majd a második negyed elején elérte a 20-at is a különbség, és végül ez a korai előny döntőnek bizonyult. A Suns nem adta könnyen magát, a negyedik negyed derekán visszajöttek 98-99-ig, ekkor viszont megint megrázták magukat a vendégek, a Sunst felőrölte a végére, hogy az eredmény után kellett futniuk. Jalen Green a két csapat két nappal ezelőtti találkozójához hasonlóan ismét 34 pontot szórt, ezúttal viszont sokkal hatékonyabban tette ezt, bedobott 6/12 triplát, és a mezőnymunkából is jobban kivette a részét, 9 lepattanóval és 4 gólpasszal jelentkezett. Green mellett Fred VanVleet (24 pont, 5 lepattanó, 11 gólpassz) remekül mozgatta a csapatot, ráadásul ő is bebombázott 6/11 hármast, míg Alperen Sengün (21 pont, 10 lepattanó) ugyan sok dobást rontott, de ő is dupla-duplázott. A Rockets a győzelme ellenére kicsit a senki földjén van, 22 találkozóval a vége előtt 6 meccs a hátrányuk az utolsó playin-helyhez képest, ahhoz viszont már túl sok meccset nyertek, hogy be tudjanak tankolni a mezőny végébe.

Bealt kiállították, hárman is megsérültek a Sunsnál. Rendkívül eseménydús meccs volt ez a Suns számára, de nem éppen pozitív kicsengéssel. Bradley Beal visszatért az újabb kihagyását követően, de a harmadik negyedben összeakaszkodott Jalen Greennel, ami után kiállították. Ekkor Jusuf Nurkic már pályán sem volt, nyakfájdalmak miatt nem jött ki a második félidőre, a legnagyobb baj viszont 1:15-tel a negyedik negyed vége előtt történt, amikor Devin Booker rálépett Royce O’Neale lábára – mindkét játékos lábfeje megsérült, Booker esete súlyosabbnak is tűnt, ugyanakkor a röntgen negatív lett. Ami a szakmai kérdéseket illeti, Kevin Durant 30 ponttal, 9 lepattanóval és 3 blokkal jelentkezett, Booker ezt egy nem túl hatékony 24 ponttal, valamint az 5 gólpasszára jutó 5 eladott labdával fejelte meg, míg O’Neale a padról hozott 20 pontot és 10 lepattanót, de a Suns nem bírta el a 9/29-es triplázást, illetve a 19 eladott labdát, így a nyugati hatodik helyről várhatják a folytatást.

A Suns legjobb dobói: Durant 30/3, Booker 24/6, O’Neale 20/12
A Rockets legjobb dobói: Ja. Green 34/18, VanVleet 24/18, Sengün 21

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus