Ismét megverte a Cavaliers a Warriorst, menetel a Celtics

A Magic ellensúlyozni tudta Giannis Antetokounmpo nagy meccsét, a Heat pedig Jimmy Butler nélkül is nyerni tudott a Hawks ellen.

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 112-97

Több lábon állt a Magic. Az első perceket leszámítva végig a hazaiak jártak előrébb, a nagyszünetre 16 pontos előnyt alakítottak ki a remek második negyedüknek köszönhetően, és a Bucks később sem tudott veszélyes közelségbe zárkózni. Paolo Banchero állt a Magic élére 26 ponttal, 12 lepattanóval és 5 gólpasszal, de közel sem kellett egyszemélyes hadseregként üzemelnie. A Wagner-testvérek közül Franz 24 ponttal és 6 lepattanóval, a csereként beszálló Moritz 19 ponttal és 4 lepattanóval jelentkezett, és ehhez jött hozzá Jalen Suggs 20 pontja is. Markelle Fultz végül ugyan nem tudta vállalni a játékot, de megoldották a hiányát, főleg a sok kiharcolt büntetőjükre tudtak támaszkodni, 30/35 egypontost értékesítettek az este folyamán. A Magic ezzel két vereség után tudott nyerni, legközelebb a Nets otthonába látogatnak.

Antetokounmpo egyedül maradt. Damian Lillard egymást követő második meccsét ülte ki vádliproblémák miatt, de az ettől függetlenül is problémás volt a Bucksnál, hogy már a nagyszünetben 9-9 eladott labdánál és kihagyott büntetőnél jártak. Giannis Antetokounmpo egymaga próbálta felszínen tartani csapatát, 35 ponttal, 10 lepattanóval, 7 gólpasszal, 4 labdaszerzéssel és 2 blokkal zárt, ráadásul 15/22 dobása célba ért, de az ő játékában is akadtak hibák, mindössze 5/12 büntetőjét dobta be, illetve eladott 6 labdát. Csapatként is csak 12/25 büntetőt értékesítettek, eladtak 19 labdát, és a lepattanózást is elbukták 43-36-ra, ennyi hibával pedig nem fért bele, hogy Antetokounmpo után a második legeredményesebb játékosuk a 14 pontig jutó Cameron Payne legyen. A Bucks így két idegenbeli vereség után tér haza, legközelebb a Bulls ellen lesz lehetőségük javítani.

A Magic legjobb dobói: Banchero 26/6, F. Wagner 24/6, Suggs 20/6
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 35, Payne 14/6, Portis 13/6

 

Boston Celtics - Toronto Raptors 117-94

Menetel a Celtics. Akár rangadó is lehetett volna ebből az összecsapásból, mert a Celtics a közelmúltban kétszer is megbotlott, míg a Raptors két idegenbeli győzelem után érkezett meg Bostonba, de fokozatosan nyílt szét az olló a csapatok között, és végül magabiztosan nyertek a hazaiak. Jayson Tatum és Jaylen Brown is megszórta magát, előbbi 27, utóbbi 29 pontig jutott, és mindketten 50 százalék feletti mezőnymutatóval zártak, miközben Kristaps Porzingis (21 pont, 7 lepattanó) is hatékony estét zárt. A Raptorsnál nem dobtak jól a kulcsemberek, Scottie Barnes 4/15, O.G. Anunoby 3/13, Pascal Siakam 6/17 mezőnykísérletét értékesítette, de utóbbi azért eljutott 17 pontig, ami mellett 7 lepattanót, 3 gólpasszt és 3 labdaszerzést is jegyzett. Csapatként is csak 38,5 százalékkal dobott a Raptors, azon belül 10/37 triplával zártak, miközben a Celtics 54,7 százalékkal célzott mezőnyből.

A Celtics legjobb dobói: Brown 29/9, Tatum 27/9, Porzingis 21/9
A Raptors legjobb dobói: Siakam 17, Schröder 14/3, Flynn 12/6, Pöltl 12

 

Atlanta Hawks - Miami Heat 109-117

Butler hiánya is belefért. A meccs előtt jött a hír, hogy Jimmy Butler személyes okokból nem vesz részt a meccsen, így a sérült Tyler Herro mellett őt is nélkülöznie kellett a Heatnek, Erik Spoelstra viszont előhúzott valamit a tavalyi varázslatból, és a 41-24-re megnyert első negyedre építve győzelemre vezette csapatát. Bam Adebayo mindenből kivette a részét, 9/12 jó dobással szerzett 26 pontot, begyűjtött 17 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, és jegyzett 2-2 labdaszerzést, illetve blokkot is, de társai is akadtak. Az újonc Jaime Jaquez Jr. 20 ponttal hálálta meg a bizalmat, Kyle Lowry 17 egységig jutott, míg a padról beszálló Josh Richardson 6/7 dobását elsüllyesztve szerzett 16 pontot. A Hawksnál Trae Young 27 ponttal és 11 gólpasszal dupla-duplázott, de nem ültek a kinti dobásai és eladott 5 labdát, Bogdan Bogdanovics is sok labdát használt el a 15 pontjához, így hiába zárt hatékony meccset Dejounte Murray (23 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés, 5/9 tripla), a végén sem tudott igazán veszélyes közelségbe zárkózni a 18 triplát elsüllyesztő hazai csapat.

A Hawks legjobb dobói: Young 27/9, Murray 23/15, Bogdanovics 15/15
A Heat legjobb dobói: Adebayo 26, Jaquez 20/6, Lowry 17/12

 

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 110-118

Csapatként nyert a Cavaliers. A kiélezett első negyed után szinte végig a vendégek vezettek, a Warriors egyszer tudta visszavenni a vezetést a harmadik negyed végén, de a Cavaliersnél rendre akadt valaki, aki meg tudta tolni a csapat szekerét. A padról 22 ponttal, 5 lepattanóval, 3 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel beszálló Caris LeVert mellett minden kezdő 12 és 21 pont között zárt náluk, így a 21-7-5-ös számsort elérő Donovan Mitchell, illetve a még sokoldalúbb Darius Garland (19 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 5 labdaszerzés) is. Nem dobott jól a Cavaliers, de kiharcoltak 43 büntetőt, amiből 33 pontot szereztek, emellett megálltak 11 eladott labdánál, miközben a Warriors 20-ig jutott. A Cavaliers ezzel javítani tudott a Thunder elleni vereségét követően, rövid időn belül kétszer is megverték a Warriorst, a nyugati túrájuk pedig a Kings ellen folytatódik.

Greent kiállították. A Warriors egyedül a harmadik negyedben játszott jól, ekkor egy 31-16-os futással reagáltak a 38-21-re elveszített második negyedre, ugyanakkor a játékrész közepén történt egy érdekes incidens. LeVert egyik dobása közben Draymond Green kilökte a pályáról Mitchellt, aki erre válaszul utána eredt és lefaultolta őt, majd a visszanézések után a játékvezetők technikait adtak az erőcsatárnak a korábbi esetért, ami neki a második volt, így mehetett zuhanyozni. A Warriorst különösen érzékenyen érintette az elvesztése, mert Green a 8 pontjával, 5 lepattanójával és 4 gólpasszával a jobbak közé tartozott, Klay Thompson mindössze 5/16-tal dobott, és a Warriorsból egyedüliként állandó veszélyt jelentő, végül 30 pontot elérő Stephen Curry is mindössze 4/14 tripláját süllyesztette el, így az elmúlt négy meccsükből a harmadikat bukták el, és legközelebb sem lesz könnyű dolguk, a remek formában lévő Timberwolves látogat hozzájuk.

A Warriors legjobb dobói: Curry 30/12, Wiggins 13/3, Kuminga 12
A Cavaliers legjobb dobói: LeVert 22/6, Mitchell 21/6, Garland 19/9, Mobley 19

 

A tabella ide kattintva megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus