Ismét megviccelné a Golden State-et a Lakers

23:00-tól Pistons-Clippers a Sport TV-n - pályára lép a Bucks és a Sixers is - back-to-backet játszik a Nuggets és a Rockets is - 12 meccs szerepel a programban, nézzük, hogy mire számíthatunk!

 

Detroit Pistons - Los Angeles Clippers 23:00 (Sport 1)

A két csapat legutóbbi mérkőzése Blake Griffinről szólt, hiszen a Clippers exjátékosa új klubjával némi meglepetésre nyerni tudott Los Angelesben - Griffin akkor 44 pontig jutott, ha most is hasonlóan feltüzeli a LAC jelenléte, akkor ismét döntő faktor lehet. A társaság legutóbb szoros meccsen hozta a kötelezőt a Mavs ellen, de Dwane Casey csalódott volt a játék miatt, annál sokkal több kell tőlük, ha most is nyerni akarnak, míg a Clippers egy győzelmi széria után az előző két találkozóját elvesztette, legutóbb hosszabbításban maradt alul a Lakersszel szemben. Mindkét együttesnek fontos lenne a siker a playoff-harc miatt, ami pedig a sérülteket illeti: a hazaiaknál Ish Smith, a vendégeknél pedig Danilo Gallinari hiányzik továbbra is.

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 1:00

A Hornets back-to-backet játszik a Memphis szoros legyőzése után, meglátjuk, hogy fáradtabban mennyi maradt a gárdában, de azért otthon, a Chicago ellen így is nyerniük kell Kemba Walkeréknek, egy playoff-csapatnak meg kell ugrania egy ilyen akadályt. A Bulls legutóbb ugyan meglepte a Miamit, de összességében jóval szerényebb játékerőt képvisel, idegenben is játszik, bár tegyük hozzá, hogy ebben a szezonban egyszer már megverte a Charlotte-ot. A vendégeknél vannak olyan playmakerek, akik ha elkapják a fonalat, akkor nagyon megnehezíthetik a hazaiak dolgát, viszont Jabari Parker biztosan hiányozni fog és Zach LaVine játéka is kérdéses - a Hornetsnél Tony Parker kaphat pihenőt a back-to-back miatt.

Orlando Magic - Brooklyn Nets 1:00

Bő egy hete a Nets Nik Vucsevics bénázásával verte otthon a Magicet, most idegenben, Spencer Dinwiddie nélkül legalább ilyen nehéz dolga lesz - bár tegyük hozzá, hogy mostanában is jól játszik, San Antonióban és Bostonban is csak épphogy kapott ki, megverte viszont a New Yorkot és a Chicagót. Az Orlando több vereség után legutóbb kihasználta a Pacers problémáit és aratott egy fontos győzelmet, úgyhogy továbbra is látótávolságon belül van a rájátszás-helyekhez képest, de az ehhez hasonló hazai meccseit hozni kellene, ha célba akar érni. Óriási különbség egyébként jelenleg nincs a csapatok között, de amennyivel szerencsétlenebb a Magic a végjátékokban, annyival magabiztosabb, szervezettebb, jobban menedzselt társaságot alkotnak D'Angelo Russellék és ez most is mellettük szól.

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 1:00

A domináns torontói győzelem után önbizalomtól duzzadva utazhat Washingtonba a Milwaukee, ahol akkor is esélyesnek számít, ha a Wizards otthon kifejezetten tetszetős játékra képes és akkor is, ha a fővárosiak egyszer már megverték idén Giannis Antetokounmpóékat. A vendégeket a visszavágás vágya is fűtheti ezen az estén amellett, hogy két meccsre növelhetik előnyüket a tabella élén és ez igazából csak rajtuk múlik - az aktív rotációból mindenki bevethető és ha hasonló intenzitással védekeznek, mint legutóbb, akkor nem lehet gondjuk. A Washington két idegenbeli vereség után legutóbb megverte a Pacerst, azóta két teljes napot pihenhetett és bár nincs kirobbanó formában, saját pályáján általában egyben van a védekezése - meglátjuk, hogy mire lesznek képesek Satoranskyék, de a Bucks ismételt megverése azért bravúrnak számítana. Plusz adalék, hogy a megszokott sérülteken kívül Otto Porter sem egészséges, a nagylábujja miatt az ő játéka kérdéses.

Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 1:30

"Roncsderbi" lehet ebből a meccsből, mert a Dallasnál a hírek szerint most sem fognak még játszani a Porzingis-cserében érkezők és Luka Doncic pályára lépése is kérdéses (nem erőltetik a bokáját), míg a Cavsnél továbbra is sok a sérült - viszont Hoodék komoly meglepetésre megnyerték az előző két meccsüket, azóta pedig három teljes napjuk volt pihenni és készülni erre a találkozóra. A Mavs még ennyire tartalékosan is helytállt legutóbb Detroitban, de ennek ellenére itt van az esély a Cleveland előtt arra, hogy sorozatban harmadik sikerét is behúzza - túl nagy színvonalra nem kell számítani, de izgalmasnak izgalmas lehet a derbi. 

Miami Heat - Indiana Pacers 1:30

Nincs jó passzban a Miami, a floridaiak az előző két mérkőzésüket elvesztették, ráadásul back-to-backet játszanak az előző esti, OKC elleni vereség után. A Pacers zsinórban négy vereségnél tart Oladipo elvesztése óta, nagyon szétesett a gárda, de éppen legutóbb tűnt úgy, hogy valami talán megmozdult, javultak játékban, csak akkor elfáradtak a végére és megint kikaptak - viszont ha azon az úton haladnak tovább, akkor most pihentebben jó esélyeik lehetnek, még idegenben is. Nehezíti viszont a vendégek dolgát, hogy McDermott sem játszhat, Joseph pályára lépése is kérdéses, igaz, arra már van esély, hogy Evans visszatér, ő kicsit megtolhatja a szekeret támadásban. A Pacers stílusa egyébként jobban fekszik a Heatnek, mint a Thunderé, lassabb, fizikálisabb, védekezősebb meccsre számíthatunk, meglátjuk, hogy a fáradt, playoffért hajtó Miami, vagy a rossz szériában lévő Indiana kerekedik-e felül.

San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 2:30

Zsinórban négy győzelem után léphet pályára a San Antonio, amely legutóbb visszakapta DeMar DeRozant, de így is megizzadt a Brooklyn ellen, most viszont papíron könnyebb feladatra készülhet - a New Orleansnál továbbra is hiányzik a hat legjobb játékosból öt és bár a Houstont meglepték, majd a Denvert is megszorították, összességében jóval gyengébb keretük van így, mint a Spursnek. A Popovich-legénység ráadásul a nyugati playoff-helyezkedés kellős közepén van, nem hibázhat el egy könnyűnek ígérkező hazai találkozót és bár a Suns ellen hasonló helyzetben kis híján megégtek, talán tanultak abból LaMarcus Aldridge-ék.

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 2:30

Ellentétes úton haladnak a csapatok, a Warriors ugyanis idei legjobb időszakát élte, zsinórban tizenegy meccset nyert meg, mielőtt legutóbb meglepetésre kikapott otthon a Sixerstől, míg a Lakers már elég mélyen volt, legutóbb viszont visszatért LeBron James és kulcsmeccset nyertek a Clippers ellen. LeBron saját bevallása szerint még nem 100%-os, de Kuzma, Rondo és Hart sem az, viszont úgy fest, hogy mindannyian ott lesznek a parketten, bár ezzel együtt óriási bravúr lenne, ha karácsony után megint nyerni tudna ebben a csarnokban a Los Angeles. A Golden State-nél Klay Thompson játéka megint kérdéses, pénteken nem edzett még, de azon meglepődnénk, ha még egyszer 1/20 triplát dobna a csapat Steph Curryt leszámítva, a Lakers szerkezete ellen DeMarcus Cousins is élhet, James dolgát pedig megnehezíthetik Iguodaláék. A papírforma egyértelmű hazai sikert jósol, de persze így volt ez karácsonykor is...

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 3:00

Itt a Denver játszik back-to-backet az előző esti, Houston elleni pontzáporos győzelem után, úgyhogy a fő kérdés nyilván Nikola Jokicsék fáradtsága, hiszen már így is hiányzott a Murray-Harris páros náluk, Beasley-től, vagy Craigtől pedig nem lehet back-to-back ilyen extra teljesítményt elvárni. Ráadásul vendégként egyébként is több fokkal visszafogottabban teljesít a társaság, úgyhogy a pihentebb Minnesotának lehet keresnivalója, főleg hogy a Utah elleni oda-vissza vereség óta legutóbb legyűrte a Memphist - igaz, némi szerencsével, hosszabbításban. A Wolvesnál Teague, Jones és Covington hiányozni fog, Rose játéka kérdése, a Nuggetsnél az előző esti keret fog pályára lépni, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből - benne lehet a Minny sikere, figyelembe véve a Denver idegenbeli játékát, két kinti playkamerének hiányát és back-to-backjét.

Phoenix Suns - Atlanta Hawks 3:00

Ebben a párosításban a Hawks játszik back-to-backet a Jazz otthonában elszenvedett vereség után, a Phoenixnél viszont az utóbbi időben egyszerűen jobb csapatot alkotnak John Collinsék, a fiatalok (főleg Trae Young) remek formában vannak, idegenben is voltak már sikereik, úgyhogy még fáradtabban sem lehet őket leírni. A Suns az elmúlt kilenc találkozóját zsinórban elveszítette, viszont a hírek szerint ezen a találkozón visszakapja Deandre Aytont, így bővülhet a fegyverarzenál - igaz, Warren és Melton biztosan távol lesz most is és Bender játéka sem biztos. Alsóházi derbi, a Phoenix mellett a hazai pálya és a pihentség, a Hawks mellett pedig a minőség szól.

Utah Jazz - Houston Rockets 3:00

Itt mindkét együttes back-to-back lép parkettre, a Jazz megverte az Atlantát, míg a Houston kikapott Denverben és az utóbbi hetek formáját elnézve most is a Utah tűnik esélyesebbnek - ugyan a tabellán a Rockets van (még) előrébb, de már egálra hozta ezt a harcot Quin Snyder legénysége. A texasiaknál Chris Paul visszatérése nem hogy nem hozott pozitív változást, de egyenesen megborult kicsit a játék, James Harden óriási szériája már komoly erőlködésbe csapott át, a csapatjáték egyáltalán nem működik, a védekezés megint szétesett, újra a szezon elején látott dolgaik jöttek elő az elmúlt meccseken, így pedig komoly bajban lehetnek. A Jazz ellenben összeállt, kiválóan védekezik, a playmakerei jó formában vannak, a Neto-Exum páros hiányát gond nélkül elbírják, a Houstont is megverték idén már kétszer, úgyhogy saját közönségük előtt nincs mitől tartaniuk - a labda inkább a Rockets térfelén pattog, Hardenéknek kell javulniuk és összeszedniük magukat.

Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 4:00

A Sixers az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett azok után, hogy legutóbb komoly bravúrt bemutatva nyert a Warriors otthonában, úgyhogy ezek alapján Sacramentóban is nyernie kell és abszolút esélyesnek is számít - eddig remekül teljesíti nehéz szériáját Brett Brown alakulata, az elmúlt kilenc meccséből csak az OKC elleni egylabdás derbit és a denveri "feladott" találkozót vesztette el. A Kings nincs ilyen jó formában, bár legutóbb 22 ponttal verte az Atlantát, de azért a Philly legyőzése komoly teljesítmény lenne a társaságtól - ehhez biztos, hogy nagyon gyorsan kell játszaniuk és a kinti playmakerek (Fox, Hield, Bogdanovic) részéről remek egyéni teljesítmények szükségesek. Az esélyeiket növeli, hogy a vendégeknél ketten is pihenőt kapnak a kezdőből, JJ Redick és Wilson Chandler nem fog játszani, úgyhogy a spacinggel, a kinti dobásokkal lehetnek gondjaik Simmonséknak, ezt kell kihasználnia a Sacramentónak.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus