Ismét vezet a Knicks, szépített a Hawks

A Knicks 79 ponton tartotta a Cavalierst, a Hawks Trae Young vezetésével szépített a Celtics ellen, míg a Nuggets harmadszor is nyerni tudott a Timberwolves ellen, ezzel egy lépésre került a söpréstől.

Atlanta Hawks - Boston Celtics 130-122

Trae Young letépte láncait. A Hawks gyakorlatilag az életéért küzdött, az első két meccset egyaránt magabiztosan nyerte a Celtics, viszont most elkezdett működni a támadójátékuk. Az első negyed hajrájában még 28-37 állt az eredményjelzőn, viszont innentől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, és 3:15-tel a második negyed vége előtt már a Hawks vezetett 70-56-ra. A harmadik negyedben a Celtics ki tudott egyenlíteni, de ezt követően a hazaiak ismét 12 pontos előnyt építettek ki, és innentől kezdve már tudtak előrefelé menekülni, 124-121 után Trae Young nem hibázott, Jaylen Brown viszont elrontott egy triplát, így az óra is segítette a végén a hazaiakat. Young összességében is nagyot játszott, 32 ponttal, 6 lepattanóval és 9 gólpasszal jelentkezett, és csak a negyedik negyedben 15 pontot szórt, hosszú ideje ez volt a legjobb meccse a rájátszásokat figyelembe véve – legutóbb 2021-ben volt ilyen jó meccse a szezon ezen szakaszában. Az irányító ráadásul segítséget is kapott, Dejounte Murray (25 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is villogott, a kispad 44-35-re megnyerte a második sorok csatáját, és a Hawks csapatszinten 56 százalékkal dobott mezőnyből, nem fogott most rajtuk a Celtics védekezése.

Még nincs nagy baj. Összesítésben még mindig jobban áll a Celtics, ugyanakkor fontos tanulságokat vonhatnak le ebből a meccsből, ha az ellenfelük kellő felkészültséggel és kétségbeesettséggel lép pályára, akkor bajba kerülhetnek, amennyiben ők nem fejlődnek a meccsek között. Hiába szórtak be 21 triplát, közben a lepattanózást 48-29-re bukták el, a festékben is kikaptak 54-40-re, illetve nem is voltak olyan hatékonyak, mint ellenfelük. Jayson Tatum (29 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) nem játszott rosszul, de sem ő, sem a 15 dobásból 15 pontig jutó Jaylen Brown nem tudott előlépni a negyedik negyedben, és hiába hozott extrát Marcus Smart (24 pont, 8 gólpassz), illetve szerzett 8 pontot az utolsó játékrészben Al Horford, ez nem volt elég, túl későn ébredt a Celtics. Joe Mazzulla próbált is változtatni a rotációján, a párharc során először lehetőséget kapott Grant Williams, és ő rögtön beszórt 14 pontot 4/4 triplával, de ennek a meccsnek a kimenetelét ő sem tudta megváltoztatni.

A Hawks legjobb dobói: Young 32/6, Murray 25/6, Bey 15/9, Bogdanovic 15/9
A Celtics legjobb dobói: Tatum 29/12, Smart 24/15, Brogdon 17/9

A párharc állása: 2-1 a Celtics javára.

 

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 99-79

Bekeményített a Knicks. Az első 15 percben fej-fej mellett haladt a két csapat, ezt követően viszont elkezdett szétnyílni az olló, a nagyszünetben 45-32-re vezetett a Knicks, és a fordulás után sem változott a játék képe. A Knicks változatlanul gyűjtögette a pontokat, a Cavaliers viszont csak szenvedett, 10 ponton belülre is csak a harmadik negyed hajrájában tudtak kerülni a vendégek, a negyedik negyed derekán viszont meglett a közte 20, és bő 3 perccel a vége előtt 97-70-et is mutatott az eredményjelző. A legutóbbi veresége után most igazi erődemonstrációt tartott a Knicks, lélegzethez is alig hagyták jutni az ellenfelüket. A hazaiaknál ilyen védekezés mellett nem is volt szükség igazán nagy extrára támadásban, Jalen Brunson vitte a prímet a maga 21 pontjával és 6 gólpasszával, a folytatásra nézve viszont kimondottan fontos lehet, hogy mögötte az az RJ Barrett (19 pont, 8 lepattanó, 8/12 mezőnyből) jött a sorban, aki az első két meccsen egyaránt pocsékul dobott. Josh Hart és Immanuel Quickley vezetésével a kispad is remekelt, 39-14-re nyerték a második sorok csatáját, így most az is belefért, hogy Julius Randle csak 3/15 dobását süllyesztette el.

Garland és LeVert is visszaesett. A második meccsen leginkább Darius Garland és Caris LeVert extrája jelentette a két csapat között a különbséget, illetve akkor a Cavaliers mutatott be ahhoz hasonló védekezést, mint most a Knicks. Most megfordultak a szerepek, ráadásul Garland csak 4/21 dobását süllyesztette el, és a kezdőbe bekerülő LeVert is elhasznált 17 dobást a 17 pontjához, nagyrészt a kettejük „érdeme”, hogy csapatként is csak 38,8 százalékkal dobtak mezőnyből, és a 7/33-as triplázásban is vastagon benne volt a kezük. Donovan Mitchell sem tudott most megőrülni, ugyan eljutott 22 pontig, 7 lepattanóig és 5 gólpasszig, de nem tudott büntetőket kiharcolni, továbbá eladott 6 labdát is – a Knicks védekezése összesen 21 eladott labdát kényszerített ki, és ezekből 28 pontot szereztek a hazaiak. J.B. Bickerstaff vezetőedzőnek muszáj lesz valamin változtatnia, mert ha legközelebb is hasonlóan játszanak, akkor komoly bajba kerülhetnek, egy esetleges 1-3 valószínűleg megpecsételné a sorsukat.

A Knicks legjobb dobói: Brunson 21, Barrett 19/9, Hart 13/6
A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 22/6, LeVert 17/9, Garland 10/3, Mobley 10

A párharc állása: 2-1 a Knicks javára.

 

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 111-120

Jokicsra nem volt válasz. Egy sima és egy szorosabb meccsen elkönyvelt győzelmet követően érkezett meg Minneapolisba a Nuggets, ahol a hazaiak gyakorlatilag már most az életükért küzdöttek, de csak az első negyedben tudott vezetni a Timberwolves, és egyenlő állás is 33-33-nál volt utoljára. A második negyedben 8-10 pont körüli előnyt alakítottak ki a vendégek, néha kicsit kevesebb, néha kicsit több volt ez, de egy kosáron belülre csak egyszer zárkózott a Timberwolves, a negyedik negyed elején 91-94-ig, de a Nuggets két gyors kosárral jelezte, hogy többet nem engednek. Nikola Jokicsra nem volt válaszuk a hazaiaknak, a kétszeres MVP 20 ponttal, 11 lepattanóval és 12 gólpasszal tripla-duplázott, 9/13 dobását elsüllyesztette, és azt követően sem került bajba, hogy a harmadik negyed közepén begyűjtötte a negyedik személyi hibáját. Jokics mellett Jamal Murray is betett a közösbe 9 gólpasszt a maga 18 pontja mellett, kettejükre építve 32 gólpassznál állt meg a Nuggets, könnyedén tudták járatni a labdát, és ennek Michael Porter Jr. (25 pont, 9 lepattanó) volt a fő haszonélvezője, de csapatként is 57,1 százalékkal dobtak mezőnyből, így egyetlen lépésre vannak attól, hogy kisöpörjék ellenfelüket.

A szakadék szélén. 0-3-as állásról még egyetlen csapat sem tudott továbbjutni a liga történetében, az egyenlítés is csak három alkalommal jött össze egy csapatnak, de mindhárom elvérzett a hetedik meccsen. A Timberwolvesnak kezdésként a védekezésével kellene valamit kezdeni, hogy legalább a szépítés összejöjjön, mert támadásban azzal együtt is rendben voltak, hogy csak 45,6 százalékkal dobtak, mivel kiharcoltak 35 büntetőt is. Anthony Edwards ismét extrát játszott, 36 ponttal, 7 lepattanóval, 5 gólpasszal, 3 labdaszerzéssel és 13/15 bedobott büntetővel fejezte be a meccset, bár a 3/11-es triplamutató némileg belecsúfít az összképbe. Edwards mellett a játékot a derék- és hátproblémáival együtt is vállaló Rudy Gobert 18 pontot és 10 lepattanót ért el a kipontozódása előtt, és most Karl-Anthony Towns (27 pont, 7 lepattanó) hatékonyságára sem lehetett panasz. Azt nem lehet állítani, hogy Chris Finch nem próbálkozik, ezúttal ismét Nickeil Alexander-Walker kezdett, és nem Taurean Prince, de végül egyikük sem volt igazán komoly hatással a történésekre, mindketten 8-8 pontot szereztek, így a szakadék széléről várhatják a folytatást.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 36/9, Towns 27/6, Gobert 18
A Nuggets legjobb dobói: Porter Jr. 25/12, Jokics 20/6, Murray 18/3

A párharc állása: 3-0 a Nuggets javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus