James Harden 37-et dobott, megverte a Clipperst a Houston

Kawhi Leonard, Paul George és Russell Westbrook sem játszott, a Rockets összességében magabiztosan győzte le a Los Angelest.

 

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 109-96

Harden alapszakasz-formában. Nem sokat kérdezett ezen a találkozón James Harden, a Houston vezére sorra dobálta el a hármasokat, vagy éppen szállította a villámgyors betöréseket, a közönséget mindenképpen kiszolgálta - a triplái közül ugyan csak négy esett be tizennégy kísérletből, de kiharcolt húsz (!) büntetőt, amellyel ezt bőven kompenzálta. A nagyszünetben már 20 pontnál, 6 lepattanónál és 6 gólpassznál tartott, végül pedig 37 pontot szórt 28 játékperc alatt, rá abszolút nem lehetett panasz. Russell Westbrook még nem játszott, így Harden mellett Eric Gordon, Ben McLemore, PJ Tucker és Clint Capela alkotta a kezdőt, felemás teljesítménnyel: Tuckernek egyetlen mezőnykísérlet és nulla pont jutott, Gordonnál sem nagyon volt a labda, McLemore viszont bevert 3/5 triplát, Capela pedig 14 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát szállított. Érdemes még kiemelni a padról 15 ponttal beszálló Chris Clemons teljesítményét, aki kicsit megpróbálta hardenesre venni a figurát, volt 14 mezőnykísérlete, amelyből 11 a triplavonalon túlról érkezett...

Hiányzott a Clippers "teteje". Paul George és Kawhi Leonard sem lépett még pályára a Los Angeles-i alakulatnál, de Lou Williams is mindössze tíz percet töltött a parketten, igaz, ennyi idő is elég volt neki 13 ponthoz. A Clippers összességében még messze van a Rockets szintjétől ebben a formában, vezérei nélkül, Landry Shamet is csak a téglákat dobálta (1/7 mezőnyből, 2 pont), Patrick Beverley egyetlen egyszer sem emelte rá a labdát a gyűrűre, a 17 pontos, 6 lepattanós Montrezl Harrell, valamint a 12 pontos Rodney McGruder volt az, aki csipkedte magát. Számukra összességében ez egy átmozgató jellegű foglalkozásnak tűnt egyelőre Hawaiin, úgyhogy nem is tudták felvenni a kesztyűt: az első negyed végén kilenc, a nagyszünetben 17 ponttal voltak lemaradva, ez a hátrány pedig a harmadik játékrészben tovább nőtt, csak a 11 ponttal megnyert záró etapban tudtak kozmetikázni a végeredményen.

A Rockets legjobb dobói: Harden 37/12, Clemons 15/9, Capela 14
A Clippers legjobb dobói: Harrell 17, L. Williams 13/6, McGruder 12/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus