James Harden és a Houston bemelegített az alapszakaszra

37 pont, 9 gólpassz és 9 tripla az MVP-től, kiütéses siker a Houstontól - túlórában nyert az OKC - még mindig veretlen a Clippers.

 

Houston Rockets - Shanghai Sharks 128-86 

Harden élvezte leginkább. Ezúttal mindössze tíz játékost forgatott Mike D'Antoni, a Harden-Paul-Green-Ennis-Tucker small-ball kezdőhöz Clark, Qi, Cabocio, Sampson és Edwards csatlakozott a padról, a pályán lévők viszont elég nagy szabadságot kaptak Yao Ming korábbi klubja ellen. Ennek leginkább talán James Harden örülhetett, hiszen az előző szezon MVP-je kényelmesen lövöldözhetett egész este, 31 perce alatt eljutott 37 pontig, kiosztott 9 gólpasszt és 13/18-as mezőnymutatóval, közte 9/14 triplával zárt - mellette PJ Tucker (22 pont, 6/11 tripla) és az újonc Gary Clark (16 pont, 4/6 tripla) is dicsérhető, de szinte mindenki élt az alkalommal. Persze ezúttal nagyon nem volt egy súlycsoportban a két együttes, a Houston pedig nem igazán szakadt meg abban, hogy eljusson a gyűrűig, 66 triplát emeltek rá Hardenék és csak 22 duplát, de mivel előbbiből 28 be is esett, utóbbiból pedig csak négyet hibáztak el, természetesen kiütötték ellenfelüket.

Fredette és Scola vitte a Shanghait. A kínai együttesből két korábbi NBA-játékost lehet kiemelni, Jimmer Fredette úgy érezte, hogy ezúttal csak ő van a pályán és ráemelt 40 dobást mezőnyből, amiből 41 pontot termelt, a 38 éves Luis Scola pedig 18 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát gyártott - előbbi mind a 48 percet a parketen töltötte, de Scola is játszott 40-et. Az összes többi játékos összesen 27 pontot tett hozzá kettejükhöz, öten egyáltalán nem találtak a gyűrűbe, a többi öt közül pedig csak egy valaki tudott kettőnél több kosarat szerezni.

A Rockets legjobb dobói: Harden 37/27, Tucker 22/18, Clark 16/12
A Sharks legjobb dobói: Fredette 41/12, Scola 18/3, Zhaoxu 10

Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 119-115 - hosszabbítás után

Lezárta az előszezonját az OKC. Utolsó felkészülési meccsét vívta a Thunder és nagyon azért nem lehet elégedett Billy Donovan: ugyan Russell Westbrook, Andre Roberson és Terrance Ferguson sem játszhatott, mégis illett volna magabiztosan verni a Bucks B csapatát. Ezúttal azonban leginkább csak három játékost lehetett náluk dicsérni, a tarthatatlan Paul George-ot (26 pont, 8/13 mezőnyből, 3/5 tripla, 7/8 büntető egy félidő alatt), a kezdőbe kerülő és 40 percet játszó újoncot, Hamidou Diallót (19 pont, 3/5 tripla, 5 lepattanó, 4 gólpassz) és a 12-8-ra megnyert hosszabbításban egymaga 11 pontot szerző Deonte Burtont (16 pont, 3/4 tripla), a többiek visszafogottabbak voltak. A 12 kiosztott blokk és a 19 támadópattanó azért kiválóan mutat, de 40% alatt maradtak mezőnyből és ahhoz képest, hogy milyen összeállításban lépett pályára az ellenfél, a csapatvédekezés sem zárt jól.

Budenholzer kiosztotta a szabadságokat. Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton, Eric Bledsoe és Brook Lopez is a Bucks trénere miatt nem lépett pályára, Thon Maker, Trevon Duval és Ersan Ilyasova pedig sérülés miatt nem volt ott a csapatban, így a tervezett aktív rotáció jelentős része ezúttal hiányzott a Milwaukee-nál. A padról előlépők közül azonban többen is éltek a lehetőséggel, Christian Wood (19 pont, 15 lepattanó), Tyler Zeller (17 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) és Tim Frazier (14 pont, 4/5 tripla) is próbálta felhívni magára a figyelmet, a "megmaradt" alapemberek közül Malcolm Brogdon mozgott jól, az újonc Donte DiVincenzo viszont ezúttal sem kápráztatta el a közönséget - 3/10-es mezőnymutatóval, egyetlen gólpasszal zárta az estét. Az összességében szoros meccsen egyébként a Bucks hajrázott a hosszabbításért, de a ráadásban már az említett Burton vezetésével jobbnak bizonyult a Thunder, igaz, így sem lehet elégedetlen Mike Budenholzer.

A Thunder legjobb dobói: George 26/9, Diallo 19/9, Burton 16/9
A Bucks legjobb dobói: Wood 19, Zeller 17/6, Frazier 14/12

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 109-103

Így jött ki a lépés a Nuggetsnél. A Denver oldalán egyértelműen a támadójáték különböző elemeit próbálták csiszolni, variálni és próbálgatni, ezen volt most a hangsúly, de arra is figyeltek, hogy a kezdőket ne terheljék túl - az első ötös mindössze 12 percet töltött a pályán, egyébként a cseréké volt a főszerep. Voltak egészen kiváló időszakaik, amikor működött a játék, voltak komolyabb futásaik, de akadtak olyanok is, amikor nagyon nem találták a ritmust, a harmadik negyedben például csak 5/20-at dobtak mezőnyből - így sem voltak messze a végén, mert a Clippers sem játszott mindig jól, de nyerni végül nem tudott a Denver. Egyénileg Trey Lyles (15 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz), Monte Morris (14 pont, 6 gólpassz) és Juan Hernangomez (11 pont, 12 lepattanó) emelhető ki, a kezdőötösből egyedül Will Barton jutott négy pont fölé - szombat hajnalban Chicagóban zárja majd az előszezont a társaság.

Marjanovics nem csalja a munkaidőt. A hatalmas termetű Clippers-center ezúttal a kezdőben kapott helyet (Marcin Gortat, Tobias Harris és Luc Mbah a Moute sem játszott) és bár mindössze 15 percet tölthetett pályán, az alatt is feltöltötte a statisztikai lapját: 14 ponttal, 12 lepattanóval és 3 blokkal zárta rövid játékidejét, megkerülhetetlen volt a festékben. Mellette az agresszíven támadó Danilo Gallinari (16 pont, 7 lepattanó) villogott leginkább és bár ahogy említettük, két fontos kezdőjátékos is hiányzott a gárdából, támadásban így is voltak kifejezetten jó időszakaik. A győzelmet aztán a cseresor szállította a hajrában, 90-89 után az övék volt az utolsó roham, de azért zárójelben tegyük hozzá, hogy 4-0-val áll Doc Rivers alakulata az előszezonban.

A Clippers legjobb dobói: Gallinari 16/3, Marjanovics 14, Harrell 14
A Nuggets legjobb dobói: Lyles 15/6, Morris 14/6, Beasley 12/3

Visszajátszás: Boban Marjanovics nem csalja a munkaidőt - videók

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus