James vs. Wade Los Angelesben, sok élcsapat pályára lép

Bőven lesz mit nézni hajnalban az NBA alapszakaszában - mutatjuk, hogy mire is gondolunk. 

 

Indiana Pacers - Washington Wizards 1:00

Zsinórban három győzelemből érkezik az Indiana, kétszer kapott 90, egyszer pedig 97 pontot ezek során, úgyhogy Victor Oladipo nélkül is megvan a siker receptje - nagyon működik a periméter-védekezés és szépen jár a labda támadásban, a korábbi gondjaikon sikerült úrrá lenniük. A Wizards is jó formában volt, de legutóbb nagyon gyenge játékkal szenvedett sima vereséget, John Wall pedig most nem léphet pályára, meglátjuk, hogy nélküle mit alkotnak - az ő hiányában is megszórták az Atlantát, de ez most azért más szint lesz. Wall mellett Howard és valószínűleg Dekker fog még náluk hiányozni, a Pacersnél pedig egyedül Oladipo nem bevethető.

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 1:00

Magyar idő szerint péntekről szombatra virradóra találkozott a két csapat, akkor hat ponttal győzött Detroitban a Philly Jimmy Butler parádéjával, Joel Embiid nélkül, most pedig abban a csarnokban ismételheti ezt meg, ahol 13-1-es mérleget produkált eddig. Belső problémák azért mintha náluk is jelentkeznének, Embiid kiszólása a szerepével kapcsolatban aligha hiányzott nekik, most viszont már a center is játszhat, meglátjuk, hogy megmutatkozik-e ebből valami a pályán. A Detroit back-to-backet vív a Pelicans elleni vereség másnapján, Ish Smith nélkül, ráadásul úgy, hogy legutóbb sem volt elég a Griffin-Drummond páros a Sixers ellen még otthon sem, most pedig Embiid tovább tompíthatja a magasemberek "élét" - zsinórban négy vereség után, fáradtabban, vendégként nincs túl sok pozitív előjel számukra. 

Boston Celtics - New Orleans Pelicans 1:30

A Pelicans back-to-backet játszik és bár szép győzelmet aratott a társaság Detroitban, Anthony Davis újabb sérülése azért belerondít a képbe - nem valószínű, hogy erőltetik a back-to-back második felén, csak ha közel 100%-osnak érzi majd magát. A Boston egyébként is frissebb, ráadásul túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a liga legjobb formában lévő csapata: zsinórban ötöt nyert, méghozzá bődületes különbségekkel, a ligamásodik védekezése mellé egyre inkább összeáll a támadójáték is. A Celticsnél Al Horford és Aron Baynes játéka is kérdéses, alakulhat úgy a két csapat kerete, hogy magas posztokon fölényben legyen a New Orleans, de a mélyebb, pihentebb és sokkal jobb állapotban lévő hazaiak előzetesen mindenképpen favoritnak számítanak. 

Chicago Bulls - Sacramento Kings 2:00

Arról beszámoltunk már, hogy a Bullsnál nincs túl jó hangulat, ugyan volt egy bravúrgyőzelmük az OKC ellen, de másnap történetük legnagyobb vereségét szenvedték el, a játékosok pedig egységesen kiálltak Jim Boylen vezetőedző ellen, nehéz ezt másképp értelmezni, bárhogy is szépíti a dolgot Boylen. A Kings jelenleg egyértelműen jobb csapat, minden téren jóval előrébb tart, de legutóbb nem nagyon találta magát Indianában és ez most már zsinórban a negyedik idegenbeli meccse lesz, úgyhogy nem is túl friss - Iman Shumpert viszont ismét játszhat, ennyivel bővül a keretük. Nagy kérdés, hogy a Chicagóra hogyan hatnak a házon belüli események, kiteszik-e szívüket-lelküket a pályára otthon, mert ha igen, akkor benne van, hogy nyernek, mert a Sacramento a túra miatt valószínűleg nem most fogja élete meccsét játszani, de ha Markkanenék nem hoznak 110%-ot, akkor a papírforma inkább vendégsikert jósol. 

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 2:00

Ugyan a Bucks back-to-backet játszik és fáradtabb, de ettől még ez természetesen kötelező meccs a hazaiak számára, egy torontói győzelem másnapján elég nagy égés lenne otthon kikapni a liga egyik leggyengébb csapatától - pedig halványan azért ez is benne van a pakliban, egymás után két meccset nem nagyon nyert most már hetek óta az együttes, ráadásul az ilyen kötelezők is fel szokták adni a leckét Bledsoe-éknak. A Cavs viszont hiába pihent egy napot, rövid a keret, rövid a rotáció, sok a sérült, úgyhogy túl frissek azért Sextonék sem lehetnek, ugyanakkor a Wizards 15 pontos legyőzése mindenképpen figyelmeztető jel lehet a Milwaukee számára - azon a meccsen jól dobott és gyorsan játszott a Cleveland, ha pedig tud 110 pontot dobni, akkor a meglévő harcosságával képes lehet nyerni. A Bucks nem veheti félvállról a meccset, főleg a védekezést, különben meglepetés érheti

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 2:00

Legutóbb kínos vereséget szenvedett a Thunder annak a Bullsnak az otthonában, amely egy nappal később története legnagyobb vereségét szenvedte el - most otthon muszáj lenne javítania a társaságnak, mert egyébként viszont a liga egyik legeredményesebb, legstabilabb csapatáról beszélünk. A ligaelső védekezés továbbra is adott és ha beszigorítanak hátul, akkor bárkit képesek leradírozni, míg elöl Russell Westbrook és Paul George foghatatlan, ha olyan napja van, a Jazz viszont egyrészt egyelőre nem tud ilyen dolgokat felmutatni, másrészt idegenbeli back-to-backet játszik egy sima vereség másnapján. Donovan Mitchellék jó formában voltak a Spurs elleni meccs előtt, de ez most megint visszavetette őket - fáradtabbak is, hiszen az OKC két teljes napot pihent, idegenben is vannak és nem is mutattak eddig annyit, mint Westbrookék. Ettől függetlenül persze van annyi playmakerük, hogy kijöhet belőlük egy nagy meccs, vagy Gobert megállíthatja a Thunder betöréseit, vagy Westbrook elerőlködheti az estét, de összességében előzetesen inkább a hazaiak tűnnek esélyesebbnek. 

Dallas Mavericks - Orlando Magic 2:30

Hazai pályán továbbra is megállíthatatlan a Mavericks annak ellenére, hogy több kulcsjátékos is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, legutóbb gyengébb játékkal is legyőzték a Houstont és most is ők az esélyesebbek még úgy is, hogy Dennis Smith Jr. játékára ezúttal sincs sok esély. A Magic kicsit megállt, két hazai vereség után idegenben kellene javítaniuk Vucsevicséknek, de legutóbb a Pacers ellen már elég simán kaptak ki, valami kicsit szétcsúszott náluk mostanában annak ellenére, hogy sérültjük nincs. Meglátjuk, hogy előkerülnek-e a külső dobásaik, legutóbb ezzel voltak komoly gondjaik, a periméterről nem tudtak helyzeteket kreálni, pedig a Dallas biztos, hogy most is eredményes lesz, mert otthon mindig hatékonyan dolgoznak Doncicék, legutóbb Smith nélkül is volt megoldásuk - 110 pont körül kell dobnia a Magicnek, ha nyerni akar. 

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 3:00

Ez rangadónak számít, hiszen két jó nyugati élcsapatról beszélünk, bár egyikük sincs igazán jó formában - a Memphis a Lakerstől kapott egy komolyabb pofont legutóbb, a sérülésektől sújtott Nuggets pedig az előző két találkozóját elbukta, így lecsúszott a konferencia első helyéről. A Denver mellett szól, hogy most volt egy napjuk rendezni a sorokat és végre hazatérhetnek a hosszú idegenbeli túra után, viszont rengeteg a sérültjük, a meghatározó játékosok közül Millsap, Harris és Barton is hosszabb távra dőlt ki, de most még Murray játéka is kérdéses, azt pedig nem igazán látni, hogy ez hogyan fér bele a Grizzlies ellen. A vendégeknél sincs minden rendben, de egészségesebbek, nemrég nyertek New Orleansban is, idegenben 7-6-ra állnak és Marc Gasol Év Védője-díjra méltó produkciót nyújt eddig - ha megfogja Nikola Jokicsot, nem nagyon tudni, hogy ki tud helyzeteket kreálni, pontokat dobni a Nuggetsnél jelen helyzetben. Érdekes találkozóra számíthatunk.

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 3:00

Kötelező lenne itt nyernie a Clippersnek, főleg úgy, hogy az előző két meccsét elvesztette a gárda, ráadásul legutóbb nagyon csúnyán összeesett a Heat ellen, most mindenképpen javítania kellene - támadásban kellene összekapniuk magukat, egyébként nagy változás azért nem történt náluk a sikeres időszakukhoz képest. A Suns ráadásul botrányos formában van, szorosabb meccset is lassan két hete játszott utoljára, Devin Booker most sem léphet pályára, Deandre Ayton sem edzett, TJ Warren viszont elvileg 100%-os, legalább ő segíthet valamennyit - ezzel együtt zsinórban nyolc vereség után orbitális meglepetés lenne, ha meg tudnák verni a Los Angelest. 

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 4:30

A címvédő elkapta a fonalat és Curry visszatérésével stabilizálódott, visszavette a vezetést Nyugaton, legutóbb Milwaukee-ban is nyerni tudott, otthon pedig 11-2-re áll, úgyhogy most is esélyesnek számít - a Wolves csak 2-9-et hozott idegenben, legutóbb Portlandben is alulmaradt. A vendégeknél továbbra is főleg a védekezés kérdés, de egy működő GSW ellen azért nagyon extrát kell mutatniuk hátul, hogy reális esélyük legyen, főleg vendégként, Curry és Durant is nehezen fogható, Klay Thompson is hozzáteszi a magáét, ráadásul a Warriors nem is egy-egyekből, hanem sok mozgásból, sok passzból támad - meglátjuk, hogy a Minny mihez tud ezzel kezdeni. Ebben a csarnokban egyszer kikapott már a Wolves idén 116-99-re, ráadásul a meccs egyik nagy sztorija lehet, hogy a hírek szerint most már Draymond Green is visszatérhet, kiegészül a bajnok.

Los Angeles Lakers - Miami Heat 4:30

Ezt a találkozót abszolút LeBron James és Dwyane Wade utolsó párharcaként vezethetjük fel, hiszen a két "tesó" utoljára találkozik NBA-mérkőzésen játékosként, kivéve, ha valamilyen oknál fogva Lakers-Heat döntőt rendeznének júniusban. Alapvetően egyébként egyértelműen jobb csapat most a Lakers, de a Miami is éppen mostanában kapta fel a fonalat, az előző öt meccséből négyet megnyert, a Clippers idegenbeli szétszedése pedig akkora fegyvertény, amire már illik odafigyelni. A Lakers Memphisben volt hasonlóan sikeres legutóbb és eddig többet mutatott idén, de ha a floridaiak olyan lendülettel és agresszivitással lépnek pályára most is, mint a LAC ellen, akkor bármire képesek lehetnek - ott az utolsó negyedben őrölték fel ellenfelüket, arra a tartásra most is szükségük lesz. A vendégeknél egyébként Whiteside nem lesz ott a pályán, Tyler Johnson és Richardson játéka kérdéses, Dragic viszont biztosan parkettre lép majd.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus