Javítana a Miami, a Dallast fogadja a Wolves

Atlantába látogat a GSW, a Sixerst fogadja a Clippers - íme a játéknap felvezetője.

Charlotte Hornets - Utah Jazz 00:00

Mindkét csapat vereségből érkezik, a Jazz ráadásul rögtön kettőből úgy, hogy legutóbb óriási pofont kapott Bostonban, míg a Hornets egy szép sikerszéria után kapott ki otthon a Knicks ellen. Annál most sokkal élesebb játékra lesz szükségük Bridgeséknek, ha nyerni akarnak, de a két bukta után nyilván a Utah is szeretne javítani - alapvetően jobbnak számítanak Conley-ék, de ingadozó a formájuk és Bogdanovic kidőlése óta felborult az addig meglévő stabilitás. Rá most sem számíthatnak és Whiteside játéka is erősen kérdéses, míg a Charlotte-nál a már régen elvesztett Gordon Hayward szerepel a sérültjelentésben, a többiek bevethetőek - ez és a hazai pálya Ballék mellett szól, a minőség és a védekezés a Jazz mellett, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. 

 

Detroit Pistons - Washington Wizards 00:00

Tét nélküli, lényegtelen mérkőzés két, már "kiesett" csapat között, bár a Wizards matematikailag még nem szállt el, de a gyakorlatban nincs már esélye a rájátszásra. A vendégek egyébként back-to-backet játszanak és valószínűleg most sem számíthatnak Kyle Kuzmára, a Detroit viszont pihentebb, otthon játszhat és legutóbb egészen jó teljesítményt nyújtva verte meg az Atlantát - ha az a játék megmarad, akkor feltétlenül esélyesebbek Cunninghamék. Náluk annyi lehet a motiváció, hogy a fiatalok bizonyítsanak a hátralévő pár meccsen, bár a draftpozíciójukat nagyon azért nem kellene rontani - meglátjuk, hogy ki mit is akar a meccstől, de előzetesen egészen jó esélyei lehetnek a Pistonsnak. 

 

Atlanta Hawks - Golden State Warriors 00:30

A GSW legutóbb sok hiányzóval nyert Miamiban és az a siker feltétlenül bravúrgyőzelemnek számított, most viszont elvileg Curryn, Wisemanen és Iguodalán kívül a többiek bevethetőek lesznek, meglátjuk, hogy mire mennek ezzel a kerettel. A Hawks ingadozó, New Yorkban aratott egy szép győzelmet, aztán legutóbb simán kikapott Detroitban pocsék játékkal, ott is nagy kérdés, hogy melyik arcát mutatja a gárda - tűzerőben, támadásban több lehet Youngékban, főleg otthon, de védekezésben jobb lehet a Warriors, ha a kívánt intenzitással pörögnek Greenék. Szoros meccs lehet ebből, mindkettejüknek kellene a győzelem, de egyiküknek sem létfontosságú. 

 

Miami Heat - New York Knicks 01:00

A Heatnek viszont kis túlzással létfontosságú lenne most egy siker, a csapat ugyanis komoly gödörbe sodorta magát a játékával, a laza hozzáállásával és az ebből fakadó kínos vereségeivel. Legutóbb már a belső feszültségek is kirobbantak az oldalvonal mellett, kíváncsian várjuk, hogy ebből mi látszik majd a pályán és milyen hatással lesz ez a társaságra, de most hazai pályán mindenki egységet és minőséget kell mutatniuk Butleréknek, különben tényleg lehet aggódni a Miami-drukkerek számára. A Knicks a Hawks elleni hazai vereséggel gyakorlatilag lemondhat a playinről, de azóta jó játékkal, a Randle-Robinson duó nélkül nyert Charlotte-ban, a két kezdő magasember játéka pedig most is erősen kérdéses. Akárhogy is, de ez a meccs most a Heaten múlik, a már "elúszó" New York abszolút verhető, a kérdés az, hogy Lowryék mennyire lesznek koncentráltak. 

 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 01:00

Ez komoly rangadónak ígérkezik, hiszen két jó nyugati csapatról van szó, a Mavs a negyedik helyért támad, a Wolves pedig a hatodikat és a Denvert célozza, de egymástól sincsenek messze, egy minnesotai siker esetén még a Dallasra is veszélyes lehet a hazai alakulat. A texasiaknál Luka Doncic a legutóbbi kihagyott meccse után most újra rendelkezésre áll és ott lehet a pályán, a kiegészítők közül többen is hiányozni fognak, de összességében a "lényeg" egyben lesz, bár meglehetősen fáradt lehet a gárda, hiszen kőkemény idegenbeli rangadókat vívott sorozatban mostanában. A Minny két vereségből érkezik a korábbi jó formája után, a találkozó érdekessége pedig az, hogy a felek négy napja találkoztak Dallasban, ahol 110-108-ra a Mavs tudott nyerni. Most is hasonlóan szoros küzdelemre van kilátás, ha Karl-Anthony Towns játszik - a pályára lépése viszont nem biztos, a karját fájlalja, nélküle azért egyértelműbb lenne a helyzet. 

 

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 03:00

Tét nélküli alsóházi meccs nyugaton, egyik csapat sem küzd már semmiért, alacsony színvonalú, érdektelen találkozóra számíthatunk. A Rockets tökutolsó, de tudásban mégis a Portland tűnik most gyengébbnek, hogy ki nyer, azt az akarat döntheti el, hogy kinek lesz kicsit fontosabb a derbi - nem számít sehova, hogy itt mi történik, aki fel akarja szedni a földről ezt a plusz győzelmet, az meg is tudja majd szerezni. 

 

Los Angeles Clippers - Philadelphia 76ers 03:30

A Sixers nincs élete formájában, de javulgat, most éppen nyert kettőt, Embiid és Harden is játszhat, próbálják kialakítani a rendszerüket még a playoffig és főleg a védekezésüket próbálják kicsit rendezni, mert azzal komolyabb problémáik vannak. A Clippers viszont nem biztos, hogy ezt képes lenne most megbüntetni, ugyanis sorozatban négy vereség után, pocsék formában lépnek pályára Jacksonék, akik ebből a négy meccsből háromszor is legalább 120 pontot kaptak, igaz, mindháromszor idegenben léptek pályára. A tudás mégis a Philly mellett szól, a vendégeknél elvileg nem lesz fontos hiányzó, míg a Clippersnél Covington kézsérülést szenvedett és kérdéses a játéka - meglátjuk, hogy ők felszívják-e magukat esetleg Rivers ellen, mindenesetre bravúr lenne, ha a négy vereség után most lépnének hirtelen szintet. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus