Javítaná korábbi botlását a Phoenix, jön a Sixers-Raptors visszavágója

Debütálhatnak a Sixers új arcai, kötelező előtt áll a Pelicans, a Jazz ellen nyerne újra a Magic, a Suns pedig a legutóbbi kínos vereség után állhat bosszút a Spurs ellen.

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 00:00

A felek már néhány napja találkoztak egymással, akkor először tért vissza korábbi sikerei helyszínére Nick Nurse, Torontóban nyerni is tudott csapata, most hazai pályán várhatják a visszavágót. A Sixers 2-1-es mérlegét szeretné most javítani, a Raptors elleni siker óta a Portland ellen tudták hozni Embiidék a papírformát, az esélyesek pedig alapvetően ezúttal is a hazaiak lesznek. A Raptors már öt meccsen van túl, ebből kettőt nyert meg, az előző játéknapon a Bucks elleni hazain tudott komoly meglepetést okozni, így zsinórban három vereség után ismét győzelmet ünnepelhettek Siakamék. A vendégek tehát back-to-back lépnek pályára, de pihentebben sem ők lennének az esélyesebbek – a két csapat előző meccsén viszonylag sima mérkőzésen maradtak alul a kanadaiak, Embiid és Maxey párosa fejenként 34-34 pontot szórt, nem tudott tehát mit kezdeni a Raptors egyébként eddig ligautolsó védekezése a Sixers kulcsjátékosaival. A Philly-nél érdekesség, hogy James Harden azóta már a Clippersbe került, az érte kapott játékosok közül pedig Marcus Morris és Robert Covington is pályára léphet, Nic Batum debütálására azonban még várni kell, ő sérültlistán van. A francián kívül más hiányzója nem lesz a mérkőzésnek, a frissesség és a lendület egyértelműen a hazaiak esélyeit növeli, meglepetés lenne, ha pihenőnap nélkül a Bucks után egy másik keleti topcsapatot is el tudna kapni Rajakovics csapata.

 

New Orleans Pelicans – Detroit Pistons 01:00

A Pelicans nem kezdte rosszul a szezont, első négy mérkőzéséből háromszor hagyta el győztesként a pályát Willie Green csapata, itt pedig jó esélye van arra, hogy folytassa sorozatát. Mindkét fél pihenés nélkül lép újra pályára, a hazaiak a Thunder ellen tudtak egy fontos meccset behúzni, míg a Pistons hiába vezetett közel húsz ponttal is, végül komoly leolvadásának köszönhetően a Portland ellen is vereséget szenvedett. A hazaiaknak ezt a találkozót még akkor is kötelező lenne behúzniuk, ha pihentebbek lennének a Detroitnál, Williamsonék szeretnének közvetlenül a nyugati élmezőnyhöz tartozni már a szezon első heteiben is. A New Orleansban Trey Murphy, Jose Alvarado és Naji Marshall mellett Brandon Ingram sem játszott az előző hajnalban, a korábbi All-Star szereplése pedig egyelőre most is bizonytalan. A túloldalon a már meglévő sérültek mellett (Bogdanovic, Morris, Livers) az előző meccset bokasérülés miatt kihagyó Jalen Duren is lehet, hogy ezt a mérkőzést is kiüli, az ő hiánya talán végképp megpecsételné a vendégek sorsát, Valanciunas és Zion ellen mindenképpen szükség lenne az ő védekezésére és agresszivitására. Az esélyek tehát masszívan a hazaiak pártján állnak, reálisan Ingram nélkül is gond nélkül hoznia kellene a meccset a NOP-nak, főleg akkor, ha a vendégek fiatal centere ezt a meccset is kihagyja.

 

Utah Jazz – Orlando Magic 02:00

Egy nyugati és egy keleti alsóházi csapat összecsapását láthatjuk, összességében viszont talán egy fél lépéssel a Magic jár kettejük közül előrébb. A Jazz tegnap megszerezte második győzelmét, a teljesen széthulló Memphis Grizzliest semmisítették meg Clarksonék, váratlan győzelem volt ez tőlük, ami még inkább a mélybe lökte a memphisieket. A Magic két győzelemmel indította az idényt, a viszonylag könnyebb kezdés után (Houston és Portland voltak az ellenfelek) azonban Los Angelesbe vezetettaz útjuk, ahol végül mindkét helyi csapattól vereséget szenvedtek – bár a back-to-back első felén a Lakers ellen egy támadásra és egy védekezésre voltak Wagnerék a győzelemtől. Most a Jazz érkezik meg fáradtabban a meccsbe, éppen ezért a hasonló erők küzdelme során talán a Magic felé billen el a mérleg nyelve. A felek elvileg teljesen egészséges keretekkel mérkőzhetnek meg egymással, sok fiatal bizonyíthat mindkét oldalon, már csak emiatt is érdemes lehet belenézni a mérkőzésbe.

 

Phoenix Suns – San Antonio Spurs 03:00 (ÉLŐ – Sport 1)

A csapatok két napja találkoztak egymással, az a mérkőzés leginkább a végjátékáról marad emlékezetes mindkét fél számára: hiába vezetett a Phoenix az egész mérkőzésen, sőt, hiába volt már húszpontos előnyben is, az utolsó percekben kiengedett a társaság, így a Spurs nemhogy megszorongatta ellenfelét, de az utolsó másodpercekben egyenesen a győzelmet is megszerezte Popovich csapata. Érdekesség, hogy az egész találkozón csupán két másodpercig vezetett a San Antonio – az utolsó két másodpercben. Most eljött a revans ideje a Suns részéről, természetesen úgy is toronymagas esélyese a találkozónak a hazai csapat, hogy Bradley Beal még továbbra sem debütálhat hivatalosan a csapatban, de az előző három meccset kihagyó Devin Booker szereplése is kérdéses egyelőre. A Spursnek elsősorban a Wembanyama-Vassel-Johnson trió jó játékával lehet akár egy szemernyi esélye is arra, hogy megszorongassa a bajnoki címre áhítozó Phoenixet. Durantékat bizonyára nagyon fűti a bosszúvágy, nagy blama volt a legutóbb elszenvedett vereség, most ezt mindenképpen javítaniuk kell – függetlenül attól, hogy pályára lép-e Devin Booker vagy sem.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus