Jazz-Blazers és Clippers-Suns rangadót is rendeznek hajnalban

Kawhi Leonardék és Chris Paulék csatáját a Sport TV is közvetíti - mutatjuk a beharangozót. 

 

Miami Heat - Los Angeles Lakers 01:30

Érdekes meccs lehet, a Lakers eddigi 2-1-re áll az idegenbeli túráján (ami csak papíron túra, hiszen a Clippers "vendégei" is voltak Schröderék), voltak olyan meccsei, amikor nagyon harcosan, nagyon stabilan játszott, de a Clippers ellen például esélytelenül kapott ki. A Heat egész jó formába lendült, sorozatban négyet nyert, kezdett éledezni a támadójáték, aztán legutóbb kikapott a Grizzliestől, meglátjuk, hogy az csak egy egyszeri kisiklás volt-e, vagy a hullámzás jegyében most ismét lefelé indulnak el a floridaiak. Különösebb sérültjük most nincs, elvileg minden fontosabb játékosuk bevethető, míg a Lakersnél James és Davis továbbra sincs, Horton-Tuckert eltiltották, Kuzma játéka pedig kérdéses, igaz Andre Drummond elvileg már visszatérhet, hivatalosan "valószínűleg játszik" a besorolása. Meglátjuk, hogy a center mennyit tud lendíteni a címvédőn, ha eleget, akkor idegenben is lehet esélyük, de talán jelenleg inkább a hazai Miami felé billenhet a mérleg nyelve. 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 01:30

A Raptors két győzelem után legutóbb kikapott a Lakerstől, míg a Chicago éppen most szedte össze magát, megnyerte az előző két mérkőzését, mindkettőn kifejezetten jól játszott, úgyhogy javuló formában, bizakodva várhatja ezt az összecsapást is. A Torontónál Lowry, VanVleet és valószínűleg Hood sem bevethető még, míg a Bulls egyben van, végre egészséges a keret, megvan a rotáció, Vucsevics nagyot megy és bár LaVine játéka visszaesett, de csapatként így is javultak a változtatások után. Jelenleg idegenben is jó esélyei lehetnek a Chicagónak, a Raptors megmaradt kulcsembereitől mindenképpen nagy meccs kellene a hazai sikerhez.

Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 02:00

A Thunder back-to-backet játszik a Charlotte elleni vereség után, amely során az utóbbi meccsekhez képest jobban játszott a gárda, volt tartása, meglátjuk, hogy ezen az úton halad-e tovább - probléma, hogy Pokusevski megsérült, most b2b aligha fogják erőltetni. A Cavs több vereség után legutóbb teljesen váratlanul 24 pontos győzelmet aratott San Antonióban, azóta pedig pihenhetett két teljes napot, úgyhogy nehéz megmondani, hogy mire lesz képes, azzal a játékkal mindenképpen esélyes most is, egyébként pedig pihentebben és egészségesebben amúgy is az - ha a Sexton-Garland páros hozza magát, akkor nekik áll a zászló. A vendégeknél Allen és Nance Jr. elvileg még mindig nem játszhat. 

Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 03:00

A Mavericks back-to-back lép pályára a Rockets elleni csúfos blama után, a texasiak teljesen váratlanul, gyakorlatilag teljes kerettel égtek meg a liga egyik leggyengébb csapata ellen, most pedig fáradtabban az egyik legjobb ellen kellene javítani. A Bucks három győzelem után legutóbb kikapott a Golden State-től, de ott sem játszott Giannis Antetokounmpo, igaz, a hírek szerint most sem lesz ott a parketten, ami befolyásolhatja a vendégek játékát. Jrue Holiday és Khris Middleton így is elég lehet a sikerhez, ha a többiek felszívják magukat legalább védekezésben, de azért Kristaps Porzingis így komoly károkat okozhat nekik. Doncicra akár Holiday, akár Middleton jó védő lehet, de magas poszton Giannis nélkül gondban lehetnek hátul - meglátjuk, azért ők a frissebbek, a Dallas pedig az előző esti produkciójával sokra most sem menne...

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 04:00

A Jazz back-to-becket játszik a hosszabbításos phoenixi vereséget követően, úgyhogy biztosan fáradt lesz, a b2b és a túlóra együtt sosem szerencsés, főleg hogy az amúgy is egy elég kemény mérkőzés volt a Suns ellen. A Portland az utolsó két komoly meccsét elvesztette, mindkétszer gyengén védekezett, ez pedig most sem fog beleférni, mindenképpen javulniuk kell hátul, de akkor Nurkic nem, Lillard pedig nagyon rosszul játszott - Nurkic pályára lépése most is kérdéses, pedig azért ő kellene Gobert ellen. Nehéz mit jósolni, ha Lillard felszívja magát, akkor javíthat a pihentebb Blazers, de alapvetően a Utah azért jobb csapat, a kérdés inkább az, hogy Mitchellékben mennyi erő marad mostanra - hiányzójuk állítólag nem lesz, mindenki bevethető. 

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 04:00 (Sport 1)

Ez egy másik kiemelt nyugati rangadó lesz, ahol a Suns lép pályára back-to-back a hosszabbításos meccs után, annyi, hogy Chris Paulék megnyerték azt, így talán kaptak némi plusz löketet, hogy a másik fő virális ellen is bizonyítsanak. A frissesség és a hazai pálya viszont ebben az esetben nagy előny a Clippers számára, ráadásul Kawhi Leonardék a gyengébb széria óta két nagyon magabiztos győzelmet arattak és remek formában vannak, úgyhogy inkább feléjük billenhet a mérleg nyelve. A vendégeknél nincs sérült, a hazaiaknál még Ibaka hiányzik, de egyébként ők is nagyon egyben vannak, úgyhogy színvonalas, jó meccsre számíthatunk, ahol a több energia dönthet a Los Angeles javára - ha ezt is megnyeri a Suns, az óriási dolog lesz Bookeréktől. 

Sacramento Kings - Detroit Pistons 04:00

A Pistons hullámzó teljesítményt nyújt mostanában, de jobb napjain képes nyerni és a sorminta alapján most egy ilyen jobb napnak kellene következni - közben a Kings zsinórban négy meccset bukott el, legutóbb a Minnesotától is kikapott, úgyhogy valóban könnyen benne is lehet a pakliban a vendégek sikere. A Sacto még szeretne menni a playinért, de ehhez az ilyen meccseket muszáj lenne hoznia, ugyanakkor a mostanában látott játéka és védekezése nagyon nehézzé teszi a felkapaszkodást - meglátjuk, az esélyesek Foxék, de mindenképpen javulniuk kell, ha ezt érvényesíteni akarják. Egy adalék: Jerami Grant nem játszik a Pistonsnál.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus