Jazz-Heat a Tv-ben, a Wolves a Lakerst fogadja

Megszakítaná történelmi vereségsorozatát a Detroit, a Knicks a Pacershez, a Sixers a Bullshoz utazik, de érdekes meccseket játszanak nyugaton is, ahol a Wolves-Lakers és a Warriors-Mavs derbikre lesz érdemes odafigyelni. Mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA hajnali játéknapján.

Utah Jazz – Miami Heat 23:00 (ÉLŐ - Sport 2)

A Jazz nem rég zsinórban három meccsét nyerte meg a nem túl erős Pistons-Raptors-Spurs trió ellen, legutóbb azonban New Orleansban már egy nagyobb erőt képviselő csapat jött szembe, ahol papírforma vereséget szenvedtek Sextonék. Ezúttal a Heat sem lesz sétagalopp számukra, a vendégek tízből hét győzelmet arattak és a keleti negyedik helyen állnak, jóval nagyobb erőt képviselnek a hazaiaknál. A mérkőzés egyértelmű esélyese így a Miami, bár a Jazznél mindenki felépült és nincs hiányzó, de a Heat úgy jár zsinórban négy sikernél, hogy az elmúlt meccseken Butler, Lowry és Robinson is hiányzott – bizonyította tehát, hogy idén is képes több lábon állni. A floridaiak tartalékosan is le tudták győzni a Sixerst és a Warriorst, így a Jazz sem kellene, hogy problémát okozzon számukra – még úgy sem, hogy Butler, Lowry, Jaquez és Richardson játéka ezúttal is csak kérdéses.

 

Detroit Pistons – Toronto Raptors 00:00

A Pistons a napokban megdöntötte az egy szezonban elszenvedett sorozatos vereségek rekordját, a tankoló csapat már 28-nál jár, egészen elképesztő mélységekben van Monty Williams gárdája. A hazaiak legutóbb nagyon közel álltak egy bombameglepetéshez, a Celtics csak hosszabbításban tudta legyőzni a keleti sereghajtót – egy óriási bravúr küszöbén álltak a detroitiak, de végül csak nem tört meg a negatív sorozatuk. Persze tudjuk, hogy minden ilyen széria megszakad egyszer, valószínűleg minden csapat azt szeretné elkerülni, hogy csak ne ő legyen az, aki ellen több hónap után újra nyerni tud a Pistons, minden bizonnyal a Raptors is így van ezzel. A kanadaiak egyébként kifejezetten rossz formában vannak, csak három meccsüket nyerték meg az elmúlt tíz találkozójukból, most pedig back-to-back kell pályára lépniük, miután a Celtics ellen szenvedtek papírforma vereséget. A csapatok játékát elnézve nagy színvonalra ne számítsunk, a kérdés csak az, hogy megszakad-e végre a Pistons történelmien hosszú eredménytelensége – talán most egy fáradtabb és egyébként sem egy magas polcon lévő Raptors ellen nagyobb esély van erre, mint a korábbi mérkőzéseken. Persze ahogyan mindenki más ellen is, most sem a hazaiak az esélyesek, meglátjuk, hogy hogyan alakul ez a keleti alsóházi csata.

 

Indiana Pacers – New York Knicks 01:00

A Pacers elmúlt néhány hete nem alakult a legjobban, most viszont úgy néz ki, hogy talán megint megindult fölfelé, ötből három meccsét is behúzta, most zsinórban két győzelemnél járnak Haliburtonék, ráadásul mindkét siker nagy eredmény volt: előbb Houstonban, majd Chicagóban tudtak nyerni. Most a Knicks ellen nem vár rájuk könnyű menet, bár a vendégek sincsenek életük formájában, Brunsonék a Bucks karácsonyi legyőzése után a Thundertől és a Magictől is kikaptak – utóbbi ellen ráadásul tegnap játszottak, így back-to-back kell Indianapolisba utazniuk. Ahogyan eddig is, a Pacers ezúttal is ligaelit támadójátékára alapozhat, Tyrese Haliburton ismét hozza a remek meccseket, ha ő energikus tud maradni, akkor most a fáradtabb és egyébként sem túl éles NYK ellen újra győzelemre vezetheti csapatát.

 

Chicago Bulls – Philadelphia 76ers 02:00

Hiába a korábbi megtáltosodás, a Bulls az utóbbi meccsein visszafogottabb teljesítményt nyújtott, háromból csak egy találkozót tudott behúzni, kikapott a Clevelandtől és az Indianától is – persze ez még nem a világ vége, de az elmúlt meccseken hozott 5-5-ös mérleg azért már intő jel lehet. Most a Sixers ellen szintén nem túl jó esélyekkel lépnek pályára, a vendégek hiába nem számíthatnak Joel Embiidre, a csapat így is tudja tartani a lépést a keleti élmezőnyben a Celticsszel és a Bucksszal, elmúlt tíz meccsén bemutatott 8-2-es mérlege abszolút bizakodásra adhat okot. Az egyetlen dolog, ami keresztülhúzhatja Nurse csapatának számításait, hogy most Chicagóban back-to-back kell bizonyítania, az előző játéknapon Maxey 42 pontjával a Rockets ellen tudott győzni, kérdés, hogy milyen fizikai állapotban érkeznek meg erre a találkozóra. A Bulls LaVine mellett továbbra sem számíthat Vucevic és Craig játékára, kettejük hiánya azért érezhető volt az elmúlt meccseken a csapat teljesítményét. Papíron Embiid sérülését el kellene, hogy bírja a vendégcsapat, itt a legnagyobb kérdés a back-to-back hatása lesz majd – ez az egyetlen dolog, amiben jelenleg bízhatnak a hazaiak. Két hete már találkozott egymással a két csapat, akkor szoros meccsen meglepetésre a Bulls tudott nyerni, ha ez ismét sikerül DeRozanéknak, akkor igazolni tudnák, hogy az utóbbi két meccsen elszenvedett vereség csak botlás volt részükről.

 

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Lakers 02:00

Ez egy nyugati rangadószerűség lesz, bár a Lakers még mindig csak keresi önmagát az IST-győzelem óta, így az esélyek alapvetően a hazaiak mellett szólnak. A Wolves továbbra is a Nyugati Konferencia éllovasa, tízből hét győzelem fűződik a nevéhez, bár az elmúlt bő egy hétben kétszer is kikapott a gárda, előbb a Sixers, majd a Thunder ellen. A Lakers célja most egyértelműen az, hogy ismét rátaláljon a győztes útra, az arany-lilák utóbbi tíz meccsükön hatszor is kikaptak, ez csak arra volt elég, hogy tartani tudják playin-helyüket, a feljebb zárkózáshoz ez természetesen kevés volt. A vendégek egy nehezebb programot teljesítenek, kikaptak az akkor remek formában lévő Bullstól, karácsonykor a ligaelső Celticstől, sőt, előtte a Minny-től is – ezt két napja a Hornets elleni kötelezővel próbálták feledtetni Jamesék, de ehhez még szükség lesz pár nagyobb sikerre is. A hazaiaknál Karl-Anthony Towns, a vendégeknél LeBron James és Anthony Davis pályára lépése kérdéses, de mindannyian ott voltak csapataik előző meccsén is, így minden bizonnyal ma is vállalni tudják a játékot. A Lakers gyengébb formáját és a Wolves 13-1-es hazai mérlegét tekintve a papírforma a hazaiak győzelme lenne, de a vendégek is mutattak már életjeleket, a csapatok előző meccsén és a Boston ellen is szoros küzdelemben maradtak alul. A Lakers nagyon szeretne kilábalni abból a gödörből, amibe hetekkel ezelőtt belekerült – fel van adva számára a lecke, a legnagyobb kérdés, hogy átlag alatti támadójátékukkal Davisék miként tudják feltörni a mezőny messze legjobb védekezését.

 

Golden State Warriors – Dallas Mavericks 02:30

Ez is egy érdekes mérkőzés lehet, azonban jelenleg egyik csapat sem sziporkázik, a Warriors most egy jobb időszak után ismét zsinórban kétszer kapott ki, míg a Dallas az elmúlt időszakban inkább a vereségeket gyűjti, mint a győzelmeket. A GSW egy nagyon mély gödörből próbál kievickélni, ez öt győzelem után úgy tűnt, hogy sikerült is, de legutóbb a Denver és a Miami ellen ismét alulmaradtak Curry-ék – a triplarekorder ráadásul ezeken a meccseken kifejezetten rossz dobóformát fogott ki, nélküle pedig egyértelmű, hogy nem versenyképes a csapat. A Mavericks főként sérülésekkel bajlódik, egymás után kétszer kapott ki a texasi csapat, az elmúlt mérkőzést kihagyó Luka Doncic szereplése most is kérdéses, Kyrie Irving és Maxi Kleber pedig nagy eséllyel még ma sem lesz bevethető. Ha a szlovén zseni játékra jelentkezik, akkor jelentősen megnőnek a vendégek esélyei, nélküle azonban teljesen összeesik a támadójáték, úgy pedig nehéz nyerni még az önmagát egyelőre csak keresgélő GSW ellen is. A hazaiak sikere elsősorban Curry dobóformáján múlik, ha ő képes lesz ismét magára találni, akkor hazai pályán behúzhatja ezt a mérkőzést a Dubs. A találkozó már csak amiatt is fontos mindkét csapat számára, mert csak 2,5 meccs választja el őket egymástól a tabellán, a Warriors egy győzelemmel kvázi megfelezné a különbséget, míg egy dallasi siker ismét egy nagyobb biztonságot adna Kiddéknek a playin-vonal alsó határától, kíváncsian várjuk, hogy mire mennek egymással a felek.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus