Jazz-Suns visszavágó, a Denvert fogadja a Nets

Lesz Cavs-Bucks rangadó, de pályán a Grizzlies és a Heat is. 

 

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 01:00

Kiemelt keleti rangadó két remek csapat között, a Cavs tízből nyolcat nyert, a Bucks pedig ugyan akadozott mostanában, de az előző három találkozóját szintén megnyerte, igaz, mindegyiket otthon. A felek között így most csak fél meccs a távolság a címvédő havára, így clevelandi siker esetén fordul a kocka, előzhetnek az ohióiak. A hazaiaknál Markkanen nem játszhat és Allen pályára képése is kérdéses betegség miatt, míg a Milwaukee-nál Allen és Matthews fog majd hiányozni eltiltás, illetve sérülés miatt. A csapatok eddig 1-1-re állnak egymással a szezon során, de Clevelandben még nem találkoztak és mivel a Bucks vendégként csak 13-11-re áll, így jó esélyeik lehetnek Garlandéknak. Kulcskérdés persze, hogy a Cavs magasai mennyire tudják kordában tartani Antetokounmpót, de ez összességében is komoly teszt lesz a Bickerstaff-legénység számára. 

 

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 01:00

A Hornets back-to-backet játszik a torontói veresége után és a jó formáját követően most egymás után kétszer is kikapott, így kellene javítania - a Pacers váratlanul jó volt az idegenbeli túráján, de összességében persze messze van a Charlotte-tól, de ezen a biztató forma, a hazai pálya és a frissesség segíthet. Brogdon, Sabonis és Turner ugyanakkor most sem játszhat, ami eléggé behatárolja az együttes lehetőségeit, a cseresortól mindig azért nem lehet elvárni a bravúrt, a kérdés az, hogy a vendégekben mennyi energia maradt, illetve hogy védekezésben tudnak-e javítani az előző esti teljesítményükön - Torontóban korábbi önmagukat idézték. Ezzel együtt még fáradtabban is ők az esélyesebbek, ha képesek a megszokott formájukat hozni. 

 

Orlando Magic - Los Angeles Clippers 01:00

A sereghajtó Magic legutóbb hosszú vereségszéria után tudott nyerni és bravúrt mutatott be a Chicagóval szemben, azóta két teljes napot pihenhetett, úgyhogy bizakodva várhatja ezt a derbit is. A Clippers eddig 2-2-re áll az idegenbeli túráján, az utóbbi meccseken jórészt biztató játékkal rukkolt elő, viszont back-to-backet játszik egy egészen őrült meccs után: Washingtonban 35 pontos hátrányból felállva tudott nyerni a gárda. Ez rengeteget kivett Kennardékból, akiknél amúgy sincs ott továbbra sem a két vezér, így nehéz dolguk van, egy ekkora találkozó másnapján pedig nem lenne meglepő egy laposabb teljesítmény és egy esetleges vereség. A Magic sok jó csapatot meg tudott szorítani, vagy kemény harcra késztetni, ebben a helyzetben abszolút lehet keresnivalójuk Anthonyéknak. 

 

Atlanta Hawks - Sacramento Kings 01:30

Az Atlanta egy pillanat alatt összeszedte magát és sorozatban négy győzelmet aratott, lerázta magáról a hazai mumust és remek formába lendült, míg a Sacramento épp ellenkezőleg, zsinórban négy vereségnél tart. A vendégek dolgát tovább nehezíti, hogy előző este Bostonban lépett pályára, így pláne fáradt lehet, ráadásul ott olyan vállalhatatlan, értékelhetetlen teljesítményt nyújtott, hogy nehéz nem underdogként kezelni ezen az összecsapáson. A Hawksnál még mindig vannak hiányzók, de Capela visszatérése sokat dobott a játékon és a stabilitáson, az előző két meccsükön már védekezni is képesek voltak, most pihentebben, otthon abszolút ők számítanak esélyesnek - idei első talákkozásukat pedig meg is nyerték Youngék Sacramentóban. 

 

Miami Heat - New York Knicks 01:30

A Miami négyből hármat nyert, legutóbb a Lakerst gyűrte maga alá és jelen pillanatban keleti listavezetőként fogadhatja ellenfelét, de ennek megtartásához most is győznie kell. A Knicks sorozatban három vereség után megverte a Clipperst, majd egylabdás meccset bukott Clevelandben, ezek után felemás szájízzel utazhatott el Floridába. A vendégeknek új sérültjük nincs, de támadásban továbbra is sokszor esetlegesek, Randle-nek nem lesz könnyű dolga Tucker és Adebayo ellen, a Heatnél pedig ugyan Lowry még mindig nincs, de Tyler Herro visszatérhet, fontos pontszerzővel és playmakerrel bővülhet a rotáció. Az esélyes még Lowry nélül is inkább a Miami, ha kellően pörögni fognak Butlerék hátul, akkor otthon több lehet bennük, mint az ingadozó New Yorkban. 

 

Brooklyn Nets - Denver Nuggets 02:00

Itt mindkét együttes back-to-back lép pályára, a Nets a Lakerstől kapott ki, a Denver pedig a Detroit ellen nyert és az aktuális forma egyébként is a Nuggets mellett szól, a Brooklyn hosszú hetek óta gondokkal küzd. A hazaiak most sem számíthatnak a Durant-Irving párosra, ismét sok múlik majd a frusztrált Hardenen és a kiegészítőkön, de a Denvernél sem túl rózsás a helyzet, ott Jokics kapja a nagy terhelést pont úgy, ahogy a túloldalon Harden. A centertől most is jó meccs várható, hiszen ezen a poszton nem túl masszív a Nets, de a Lakers elleni remek lepattanózással lehet keresnivalójuk a hazaiaknak. Egyik fél sem igazán meggyőző játékban, de a Denver legalább az eredményeket hozza mostanában, tízből hetet nyert, meglátjuk, hogy ezen a papíron rangadónak számító meccsen folytatja-e a jó szereplést. 

 

Chicago Bulls - Toronto Raptors 02:00

A Toronto back-to-backet játszik a Hornets elleni siker után, amely során Pascal Siakam irányított Fred VanVleet hiányában - ő és Scottie Barnes valószínűleg most sem játszhat még, így rövid rotációval, és valószínűleg ismét Siakam vezérletével támad majd a győzelemért a társaság. A Bulls pihentebb, Zach LaVine-t már visszakapta, viszont Jones Jr., Ball és Caruso nincs, úgyhogy ők is tartalékosak lesznek, de az egy nappal több pihenő és a hazai pálya ezt ellensúlyozhatja. Vucsevics és DeRozan sem teljesen egészséges, de állítólag pályára léphetnek és mindkettejükre óriási szükség lesz, ha győzni akarnak - a centerposzt kulcskérdés, DeRozan játéka pedig a támadógépezet egyik alapját jelenti. A felek idei első meccsét szoros küzdelemben a Bulls nyerte Torontóban, de LaVine-ék főleg otthon élesek, ahol 16-6-ot hoztak eddig. 

 

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 02:30

A Spurs back-to-backet játszik a Rockets elleni siker után, amely során parádés támadójátékkal, könnyed, látványos, hatékony kosárlabdát bemutatva nyertek Pöltlék - parédésan dobtak, remekül járatták a labdát, mindent jól csináltak. Ennek ellenére az esélyesebb inkább a Memphis, amely ligaharmadikként érkezik meg Texasba, ráadásul két teljes napot pihenhetett, így sokkal frissebb lehet ellenfelénél, ami általában döntő szokott lenni. Ebben az esetben a minőség is a vendégek mellett szól, akik ugyan az utóbbi öt meccsükből hármat is elvesztettek és nincsenek kirobbanó formában, de ha kicsit rendezik a védekezésüket, akkor ők az esélyesek - 15-8-ra állnak vendégként, ez sem lehet akadály, ráadásul Desmond Bane kijött a karanténból és van esély rá, hogy most visszatér. 

 

Utah Jazz - Phoenix Suns 04:00

Kiemelt rangadó a ligaelső és a nyugati negyedik között azok után, hogy a felek két napja találkoztak Phoenixben - akkor a legjobb hat játékosa nélkül felálló Jazz megizzasztotta esélyesebb ellenfelét, kíváncsian várjuk, hogy most mire lesz képes. A keret nagy része visszatér, de két meghatározó játékos most sem lehet ott a pályán, Mitchell és Gobert is hiányozni fog, így pedig ezúttal sem ők az esélyesek - amúgy is pocsék formában vannak, a Suns pedig sorozatban hetet nyert, úgyhogy az erőviszonyok egyértelműek. Ha kellően agresszívek lesznek védekezésben Paulék és végig koncentrálnak, akkor idegenben is nekik áll a zászló, de legutóbb megtapasztalhatták, hogy keményen kell játszaniuk, különben meglepheti őket a Utah. 

 

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 04:00

Itt mindkét együttes back-to-back lép pályára és mindkettő egy vereség után - a Portland szoros meccsen kapott ki a Wolvestól, a Dallas viszont közel 40-nel maradt alul a GSW vendégeként. Doncicék persze ennél sokkal jobbak, a Blazers ellen abszolút esélyesek lehetnek, de ahhoz az előző esti hibákat ki kell javítani, márpedig volt belőlük néhány: csak a védekezés és a támadás volt pocsék egyszerre, más baj nem történt. Ezzel együtt előtte hetekig remekeltek és bár Hardaway Jr. sérülése nagyon nem jött jól nekik, de ha visszatalálnak igazi önmagukhoz, akkor a Lillard nélküli Blazers ellen vendégként is jó esélyekkel indulnak. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus