Jazz-Warriors rangadó, javítana a Bulls és a Lakers

Pályán a Cavs és a Raptors is, a Kings-Wolvesból pedig jön a második felvonás.

 

Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 01:00

A Cavs harmatos támadójátékkal ugyan, de négyből hármat nyert mostanában, közben pedig megszerezte Caris LeVert-t, aki a várakozások szerint ezen az estén be is mutatkozhat új csapatában. A Spurs három vereség után legutóbb simán megverte a Houstont, azóta pedig már-már túl sokat pihent, hiszen négy teljes szabadnapja volt a gárdának, így maximálisan felkészülhetett erre az összecsapásra - igaz, a Cleveland is pihent kettőt, Love-ék sem lehetnek fáradtak. Nyilván fontos lesz, hogy LeVert elsőre tud-e segíteni a periméteren erőtlen támadójátékon, illetve az sem mindegy, hogy Darius Garland visszatérhet-e, hiszen az ő játéka hivatalosan kérdéses. A Spursnek mindenképpen futnia kell, Pöltlnek pedig le kell védekeznie Allent, és ha ők diktálják a tempót, akkor lehet esélyük, egyébként ha a Cleveland ritmusában zajlik a játék, akkor az összességében sokkal előrébb tartó hazaiak a favoritok. 

 

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 01:30

Mindkét csapat gyenge formában van, így mindkettőnek nagyon fontos lenne a győzelem. A Hornets a semmiből esett össze mostanában és kapott ki sorozatban ötször úgy, hogy támadadásban borult meg a játék azok után, hogy addig éppen ez volt a csapat ereje, míg a Chicago elsősorban a sérülések és a kellemetlen sorsolás miatt lassult le és bukott négyből hármat. Most sem állnak jól a periméteren a vendégek, Ball és Caruso mellett Dosunmu sem lehet ott a pályán, így ismét extra teher lesz a LaVine-DeRozan-White trió, nekik kell intézni a kinti playmakinget, de csapatszinten mégis inkább a védekezésük az aggasztó mostanában, rendszeresen 120 pont körül kapnak. A Hornets alapvetően képes ezt megbüntetni, de ott az a kérdés, hogy az utóbbi meccsek gyenge dobóformáját sikerül-e lerázniuk magukról Rozieréknek - Hayward, Martin és Bouknight nem játszhat náluk, ez nyilván nem segíti az ügyüket. 

 

Oklahoma City Thunder - Toronto Raptors 02:00

Ez kötelező meccs a Raptors számára, a kanadaiak zsinórban hatot nyertek és folyamatosan zárkóznak fel a keleti élmezőnyre, így egy nyugati alsóházi csapat ellen idegenben sem hibázhatnak. Az OKC nyert sorozatban hármat, azóta viszont kikapott egymás után kétszer és a realitás azért inkább az, a hazaiak kemények, agresszívek, mindent beleadnak, képesek jól védekezni, harcosan lepattanózni, de egy jó csapatnak meg kell oldania ezt a feladatot, főleg úgy, hogy Shai Gilgeous-Alexander továbbra sem játszhat. A Torontónál nincs új sérült, minden fontos játékos ott lehet a pályán, az eddigiek után blama lenne, ha éppen most torpannának meg a bombaformában lévő Siakamék.

 

Utah Jazz - Golden State Warriors 04:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója Nyugat második és negyedik helyezettje között azok után, hogy mindkettő jó formában van. A Warriors már jó ideje remekel és zsinórban kilenc győzelem után léphet pályára, míg a Jazz a hosszú negatív széria után kezdte el összeszedni magát és az előző három meccsét megnyerte - Donovan Mitchell visszatérése sokat segített, úgyhogy stabilizálta magát a társaság. Idén eddig oda-vissza nyert a GSW és reálisan nézve most is inkább a vendégeknek állna a zászló, ha Kevon Looney végül vállalja a játékot - az ő pályára lépése kérdéses, Green és Iguodala pedig biztosan nem lehet majd ott a parketten. A Jazznél viszont Gobert és Ingles fog hiányozni a meghatározó játékosok közül, illetve Gay pályára lépése sem biztos, náluk sincs rendben minden, a védekezésük nem az igazi és bár támadásban Mitchellre nagy szükségük volt, de legutóbb a Knicks ellen például így is csikorgott a gépezet. Az előző mondatban azonban az volt ott, hogy "állna", ennek pedig az az oka, hogy a back-to-back első felén Klay Thompsont is kiülteti Steve Kerr, ez pedig lehet, hogy már sok lesz a jóból a vendégek számára, főleg hogy Curry továbbra is nagyon messze van az MVP-formától. Izgalmas rangadóra van kilátás, amely bármelyik irányba eldőlhet - a Warriors számára nincs olyan ordítóan nagy tét, inkább a Utah számára lenne fontos, hogy megverje a riválist. 

 

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 04:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Portland a Magictől, a Lakers pedig a Buckstól kapott simán előző este, ráadásul mindkettő hazai pályán. Ezzel együtt a kiürített Blazers ellen kötelező lenne nyernie a belső problémákkal küzdő, de mégis nagyjából teljes kerettel játszó Los Angelesnek, amely továbbra is a nyugati középmezőny alsó felében foglal helyet és szeretné minél inkább stabilizálni a pozícióját a playoff-helyeken belül. Új hiányzó egyik oldalon sem lesz, nincs hír arról, hogy James, Davis vagy Westbrook pihenne a b2b miatt, így pedig a jelenlegi, padlón lévő Portlandet idegenben is verniük kell - ha nem sikerül, akkor el kell gondolkodni a helyzetükön...

 

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 04:00

A felek előző este ugyanitt találkoztak és egy szorosabb első félidő után meggyőző játékkal, 130 pont fölé jutva nyert a Minnesota - remekelt a kispad, elsősorban azzal múlták felül ellenfelüket a vendégek. Most nincs új a nap alatt, az esélyek ezúttal is a régen látott jó formában lévő, sorozatban ötöt nyerő Wolves mellett szólnak, nincs hír arról, hogy Domantas Sabonis bemutatkozhatna a Kingsben és a hazaiaknál az is kérdés, hogy a deadline előtt mennyire akarnak megszakadni, hiszen lehet, hogy további cserékre szánják el magukat. Persze egy jó dobóformával Foxék képesek meglepetést okozni, de jelenleg kellően stabilnak tűnik ahhoz a Minny, hogy back-to-back is hozza a kötelezőt. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus