Jön a Clippers-Jazz és a Celtics-Hawks visszavágója

Kilenc mérkőzést rendeznek hajnalban, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük. 

Orlando Magic - Golden State Warriors 01:00

A Magic az utóbbi három meccséből kettőt is megnyert, legutóbb Evan Fournier már visszatérhetett és rögtön jobban is néztek ki, meglátjuk, hogy mit sikerül ebből megtartani. A GSW azért jobb csapat, legutóbb a Heat ellen némi szerencse is kellett ugyan a sikerhez, de azt is megoldották Curryék és most idegenben is ők az esélyesebbek - igaz, vendégként eddig csak 5-7-et hoztak, azon lenne mit javítani. A fő kérdés azért az Orlando, ha a jobbik arcukat mutatják, akkor pl. Vucsevics a center nélküli Warriors ellen komoly károkat okozhat, de tőlük most tényleg jó meccs kéne, míg a GSW-től rossz, hogy igazán komoly esélyük elgyen. Egyébként egy hete találkoztak már a felek, akkor hat ponttal tudott nyerni a Warriors, Curry 40-et dobott - ami pedig a sérülteket illeti, a vendégeknél Draymond Green játéka megint erősen kérédses.

Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets 01:00

0-2-vel kezdte keleti túráját a Nuggets, úgyhogy ideje lenne javítania a gárdának, a sorozatban nyolc vereségnél tartó Cavs ellen pedig ez abszolút reális is lehet. A vendégeknél Barton és Millsap nem játszott legutóbb sem, de Harris és Morris igen, igaz, most Harris megint kiüli a meccset, Barton visszatérése pedig hivatalosan kérédses. Jarrett Allen azért bizonyíthat valamit a Cavsnél, ha lassítani tudja Nikola Jokicsot, meglátjuk, hogy lesz-e keresnivalója, illetve hogy a Garland-Sexton páros harca hogyan alakul majd Jamal Murray-vel. A csapatok egyébként nyolc napja találkoztak Denverben és akkor 133-95-re tudott nyerni a Nuggets...

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 01:30

A Sixers legutóbb megtörte hárommeccses vereségsorozatát és Ben Simmons nélkül is nyerni tudott, kérdés, hogy az irányító most játszhat-e a betegsége után, vagy sem - Zach LaVine megállításához nagy szükségük lenne rá, igaz, Matisse Thybulle erre mondjuk pont alkalmas lehet. A Bulls megnyerte az előző két mérkőzését, jobb passzban van magához képest, Carter Jr. is visszatért már, ami sokat segített a palánk alatti játékban, de azért neki finoman szólva is fel lesz adva a lecke Joel Embiiddel - a centert mostanában senki és semmi nem tudta megállítani, ha ez most sem változik, akkor nyilván abszolút favorit a keleti listavezető. A legfrissebb hírek szerint egyébként Simmons ott lesz a parketten, bár ez jelenleg még nem 100%.

Boston Celtics - Atlanta Hawks 01:30

A csapatok két napja találkoztak ugyanebben a csarnokban és akkor nyerni tudott az Atlanta, Trae Young 40 pontot dobott, a Kemba Walkert nélkülöző Celtics pedig nem igazán tudott válaszolni. Most itt a lehetőség a visszavágásra, a hazaiaknál Walker és Theis elvileg már bevethető lesz és bár Marcus Smart még mindig nincs, de legalább támadásban több tűzerejük lehet, mint legutóbb volt. Meglátjuk, hogy magasposzton lesz-e változás Theisszal, legutóbb Capela és Collins is elég szabadon mozoghatott a Hawksnál, szerkezetileg itt mindenképpen ők néztek ki jobban - kíváncsian várjuk, hogy lesz-e bostoni válasz, mert azért összességében nyilván előrébb tart Brad Stevens együttese, bár a legutóbbi sérültjelentésben már Jaylen Brown is szerepel "kérdéses" státusszal... 

Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 02:00

Mindkét csapat hármat nyert az előző öt meccséből, a Memphis legutóbb az OKC ellen tudott győzni, míg a Detroit annak ellenére kikapott Chicagóban, hogy Jerami Grant 43 pontot dobott. Elég nehéz jósolni ebben a vonatkozásban, mindkét gárda tud nagyon jól és nagyon rosszul is játszani, annyit állíthatunk magabiztosan, hogy a Detroit magához képest most talán idei legjobb formájában van, mérkőzések óta stabil a gárda és amit lehetett, azt meg is nyert. A Grizzlies ingadozóbb, viszont jóval előrébb van a tabellán, harcol a nyugati playoffért, otthon játszhat, úgyhogy a papírforma inkább Ja Moranték felé húz, de ha mondjuk Saddiq Bey éppen most nyúl bele valamibe megint, lehet ez fordítva is - ráadásul a hazaiaknál Dillon Brooks játéka kérdéses. 

Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 02:00

A Bucks back-to-backet játszik a Raptors elleni újabb vereség után és az OKC-nek is lenne miért visszavágnia, hiszen öt napja a Thunder legyőzte Giannis Antetokounmpóékat. Horfordék akkor nagyon jól védekeztek, a Milwaukee pedig nem volt elég agresszív, de azt hozzá kell tenni, hogy az OKC az utóbbi mérkőzéseiből csak azt az egyet nyerte meg és sok jó csapat után legutóbb a Memphis is megverte a gárdát, méghozzá viszonylag magabiztosabban. Ezzel együtt ez a mostani Bucks borzasztó mélyen van, a Toronto gyakorlatilag kifújta Giannisék orrát, fáradtabbak is, de nagyon fogadkoztak, hogy ez a negatív széria megerősíti őket - most rögtön van lehetőségük bizonyítani, de amennyire elvesztették a fonalat és amennyire az OKC képes megviccelni a nagyokat, érdekes meccs lehet ebből...

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 02:00

A Sunsnak legutóbb megszakadt a hosszú győzelmi sorozata, miután 20+ pontos előnyből kikapott a Brooklyntól - meglátjuk, hogy erre hogyan reagál a gárda, belekezd-e egy újabb hasonló szériába. A Pelicans az előző két mérkőzésén jó volt támadásban, egyet meg is nyert, de védekezésben ezek során sem tudott igazán érvényesülni, úgyhogy összességében azért túlzottan nem lehet bizakodó. A Phoenix még a legutóbbi veresége ellenére is jobb passzban van, egészséges is, úgyhogy ha csak nem most szórják meg magukat nagyon Lonzo Ballék, akkor a vendégek az esélyesebbek - ettől függetlenül a remek formában lévő Zion Williamson játéka okozhat komoly fejfájást is Deandre Aytonéknak, bár Steven Adams valószínűleg nem lesz ott a pályán. 

Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 03:00

A Toronto back-to-back lép pályára a Milwaukee-ban lejátszott mérkőzése után, ahol Kyle Lowry nélkül is parádésan védekezett és másodjára is megverte riválisát, úgyhogy fáradtan, de magabiztosabban léphet pályára Minnesotában. A hazaiaknak túl sok örömre továbbra sincs okuk, Karl-Anthony Towns visszatérése sem hozott óriási fordulatot a szezonjukban, nem véletlenül nyugati sereghajtók, jelenleg ott van a helyük - ettől függetlenül persze lehet jó meccsük, főleg otthon és főleg pihentebben, de játéktudásban messze vannak a Raptorstól. A vendégeknél Lowry valószínűleg most sem játszik, de ha hasonló intenzitással védekeznek megint Powellék, akkor nem nagyon lehet gondjuk - ha a fáradtság "megüti" őket, akkor kerülhetnek bajba. 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:00

A felek két napja találkoztak ugyanitt, akkor az erősen tartalékos Clippers egy bő félidőt bírt, de a végére érvényesítette a papírformát a Jazz és most is a vendégek az esélyesebbek, hiszen a 21-ből 20-at nyerő ligaelsőről van szó. A fő kérdés az, hogy mi lesz a Los Angeles sérültjeivel, legutóbb Leonard, George és Batum is hiányzott, ha ez nem változik, akkor az eredmény is nagyon hasonló lehet - jelenleg mindhárma kérdésesek, ami George-nál javulást jelent az eddigihez képest, viszont negyediknek Luke Kennard is feliratkozott náluk erre a listára. Ha mindenki játszana, akkor lehetne keresnivalójuk, de alapvetően hiába kiemelt nyugati rangadó két tophármas csapat között, jelen állapotukban teljesen egyértelmű a Utah fölénye.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus