Jön a csúcsrangadó: hajnalban Bucks-Lakers derbi a Sport TV-n

Hajnalban egymásnak feszül a liga két, jelenleg egyértelműen kiemelkedő csapata, a mezőny előtt járó Bucks és Lakers - nézzük, hogy mit várhatunk a játéknaptól. 

Atlanta Hawks - Utah Jazz 01:30

Kötelező lenne nyernie a Jazznek, az Atlantáról továbbra sem nagyon lehet pozitívumot írni, Trae Young látványos megoldásai és jó egyéni statisztikái minimális hatással sincsenek a csapat eredményességére, úgyhogy keleti sereghajtóként fogadhatják a Jazzt. A vendégek megnyerték az utóbbi három mérkőzésüket és természetesen sokkal magasabb szintet képviselnek mostani ellenfelüknél, de Mike Conley megint megsérült és most sem játszhat, a csapat pedig ezeken az említett meccseken sem volt igazán meggyőző. Akárhogy is, most sem hibázhatnak, minden téren ellenfelük felett állnak, Conley-n kívül bevethető a szükséges rotáció, míg az Atlantánál John Collins majd csak jövő héten térhet vissza az eltiltásából.

Milwaukee Bucks - Los Angeles Lakers 02:00

Jön az idei alapszakasz eddigi legjobban várt mérkőzése, összecsap az a két csapat, amely egyelőre messze kiemelkedik a többi közül, hiszen a Bucks négy meccsel vezeti Keletet, míg a Lakers három és féllel Nyugatot és egyaránt 24-4-es mérleggel állnak az összesített tabella élén. Védekezésben jelenleg a Bucks első, a Lakers harmadik, támadásban második és ötödik, lepattanózásban pedig második és harmadik a két együttes, ráadásul MVP- és Év Védője-esélyesek is találkoznak egymással ezen az estén. A helyzetet bonyolítja, hogy mindkét együttes éppen legutóbb kapott ki, mindketten szokatlanul gyengén kosárlabdáztak, a Lakers Indianában, a Milwaukee pedig otthon, a Dallas ellen szenvedett váratlan vereséget.

Nagy kérdés, hogy ki tudja majd diktálni az iramot, a Bucks ugyanis jelenleg egyértelműen a leggyorsabban játszó csapat a ligában, míg a Lakers a mezőny közepén foglal helyet ebben és ha a hazaiak tudnak rohanni, Giannis Antetokounmpo tud dominálni a festékben, illetve beverik a kiosztásait, akkor ők irányíthatják a derbit - ha lassabb lesz a játék, Giannist pedig a James-Davis páros lelassítja, akkor idegenben is jó esélyei lesznek a Los Angelesnek. A szupersztárok csatája mindenképpen döntő lehet, illetve az is, hogy fel tud-e még valaki lépni Giannis mellé a Milwaukee-nál - a hazaiaknál Eric Bledsoe, a vendégeknél pedig Kyle Kuzma az, aki biztosan nem fog játszani, viszont a Lakersnél Davis sem 100%-os, legutóbb nem játszott és hivatalosan most is kérdéses a pályára lépése. A hazai pálya és a frissesség a Bucks mellett szól, hiszen a Lakers egy ötmeccses keleti túrát zár le ezzel a találkozóval.

San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 02:30

Ez jó meccs lehet, hiszen a Brooklyn továbbra is jó formában van és egy-egy hibával ugyan, de többségében hozza a meccseit, úgyhogy jelenleg bebetonozta magát a keleti hetedik helyre - ezzel szemben a Spurs azért kapar, hogy maradjon esélye a nyugati rájátszásra, egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel. Azt már láttuk, hogy DeRozanék képesek kiváló meccseket játszani, de azt is láttuk, hogy tudnak értékelhetetlen produkciót is nyújtani, legutóbb egy meccsen mutatták be mindkettőt és annak akkor vereség lett a vége - meglátjuk, hogy most otthon mennyire tudják a szebbik arcukat hozni. Leginkább rajtuk múlik a mérkőzés, a Nets többé-kevésbé stabil teljesítményt hoz és ha ez most is így lesz, akkor a San Antoniónak a legjobb formájára lesz szükség a győzelemhez.

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 04:30

A csúcsrangadó árnyékában azért ez sem lesz kis meccs, bár a Rockets az idei szezonban egyelőre nem üti meg a bajnokesélyesek szintjét, ez világos - nagyrészt szenved a társaság, amikor nyer, az sem az igazi és továbbra is azt mondhatjuk, hogy abból a bizonyos nyolcas sikerszériából építkeznek Hardenék, sem előtte, sem utána nem voltak eddig meggyőzőek. A Clippers ennél előrébb tart jelenleg, különösen otthon, ahol 14-1-re áll és amennyiben most is pályára léphet szinte mindenki, akkor inkább Doc Rivers csapata tűnik esélyesebbnek - elképesztő periméter-védekezésre képesek Leonardék és ha limitálni tudják Hardent, akkor félig már nyert ügyük is lehet. Támadásban továbbra is vannak hibáik, de olyan tehetséges és sok lábon álló csapatról beszélünk, hogy még így is gördülékenyebben játszanak, mint a csapdázás ellen az utóbbi hetekben nagyon megakadó Rockets és ha nyerni akarnak Westbrookék, akkor biztos, hogy védekezésben kell felvenniük a kesztyűt - otthon megverték már idén a Clipperst, akkor 93 ponton tartották ellenfelüket, valami hasonlóra lesz szükségük most is a győzelemhez.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus