Jön a Giannis-Towns csata a Sport TV-n, Westbrook visszatér Washingtonba

Négy meccset rendeznek szombat este, Luka Doncic összecsap Jordan csapatával, a Cavs pedig próbálja legyűrni a mumus Pistonst. 

Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 22:00 (Sport1 23:00)

A Minnesota parádés formába lendült az All-Star szünetet követően, 12 meccsükből 10-et behúztak, most éppen hármas győzelmi szériában vannak. Egyedül Jaden McDaniels nem állhat biztosan rendelkezésre, Anthony Edwards, Naz Reid, Jarred Vanderbilt és Jordan McLaughlin is day-to-day - Edwards sokoldalú támadójátékára és Vanderbilt védekezésére nagy szüksége is lenne a Wolvesnak, mert most azért nem a Spurs és a Lakers lesz az ellenfél. Towns bombaformában kosarazik, Pat Beverley is kiválóan mozgott a Lakers ellen, egyedül talán D’Angelo Russelltől kéne több, az ő betlije nem nagyon fog beleférni. A vendéglátók összességében azért önbizalommal várhatják a címvédőt, és ebből egy emlékezetes kis meccs is kikerekedhet. A Bucks ugyanis szintén felpörgött az All-Star után, tízből nyolcat nyertek, ráadásul Brook Lopez és George Hill is folyamatosan bevethető, Serge Ibaka is értékes perceket tölthetett a pályán a Kings ellen, már csak Pat Connaughton visszatérésére várnak (DeAndre’ Bembry végleg kidőlt). Giannis MVP-, Middleton AS-szinten játszik az utóbbi időben, Holiday és Portis hozza magát, ez a négyes pedig nagyon erős, ugyanakkor a védekezésnél még akadnak gondjaik, amit a támadásban kiemelkedőre képes Wolves simán büntethet is - érdekes meccsre lesz kilátás, remek “párokkal” (Giannis-Towns, Middleton-Edwards, Holiday-Russell), ráadásul mindkét oldalon egy-egy kíméletlen periméter-védővel (Pat Beverley vs. Grayson Allen). 

Charlotte Hornets - Dallas Mavericks 00:00

Az ötmeccses túráját a Hornets elleni meccsel lezáró Dallas back-to-back érkezik Észak-Karolinába, 24 órával korábban még a Philadelphiától kaptak ki Doncic-ék, és ez volt az egyetlen vereségük ebben a “szériában”, előtte háromszor nyertek. Egyértelműen Luka Doncic-on ment el a Dallas győzelme, nem igazán tudott mit kezdeni a Philly zónavédekezésével: kiosztott ugyan 10 gólpasszt, de hat labdát elszórt, ez a 2/10-es triplázással és 3/10-es kétpontossal kombinálva kevés volt, ráadásul védekezésben sem igazán tudott hozzátenni - plusz vele együtt Dinwiddie-t is lekapcsolta a Sixers hátsó alakzata. Most viszont egy papíron sokkal könnyebb, illetve egyszerűbb játékot játszó társaság következik, és mivel a Mavs alapvetően egészséges, a Charlotte otthonában szépen zárhatja le a kirándulását. Ehhez természetesen a Charlotte-nak is lesz egy-két szava, hiszen hármas győzelmi sorozatból érkeznek, Ballék teljesítményét viszont kicsit árnyalja, hogy ezt a Pelicans-Thunder-Hawks trió ellen rakták össze. Mindenesetre a Hornets kezdője szépen összeállt, a padról Harrell tud extrát hozni, és a Dallas ellen lesz is helye alkotni - ráadásul a kicsit nehezebb helyzetbe kerülő Hawks-szal futnak versenyt a 9., a play-in első körében hazai pályát jelentő helyért, így a motivációval sem lehet gond. Persze a nyugati 5. Dallas számára is fontos a siker, hiszen előttük látótávolságban van a Jazz, mögöttük pedig nincs messze a Nuggets, így aztán szinte biztos, hogy parázs kis csata várható. 

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 01:00

A Cavaliers kezdi kimozogni Jarrett Allen sérülését, Evan Mobley 2-3 meccs alatt szépen belerázódott a centerposztba, legutóbb Nikola Jokics ellen is kiválóan teljesített, ráadásul Darius Garland is más sebességi fokozatba kapcsolt (14 gólpassz), míg Lauri Markkanen szintén átérezte a felelősséget, 31 pontot termelt a Denvernek - akiket le is gyűrtek hosszabbítás után. Papíron tehát a Cavs az esélyes, de egyrészt Garland 45, Markkanen 42 és Mobley 39 perce gondot okozhat, másrészt az idén nagyszerűen menetelő Cleveland nagy mumusa a Pistons, akik eddig három csörtéjükből kettőt nyertek. A Detroitnak sok célja már nincs a szezonban, de péntek hajnalban azért az Orlandót túldobták Saddiq Bey 51 pontos performanszával, ráadásul a két kezdő magasember, Stewart és Bagley is kiválóan játszott, így a palánk környékén megint sok gondot okozhatnak. Ráadásul jó eséllyel az 1/1-es Cade Cunningham is felépül az influenzájából (állapota day-to-day), ami további pikáns ízt adhat, hiszen az Év Újonca Díjért futó versenyfutás két eminense egymás rovására üzenhet a szavazóknak. Összességében azért a keleti 6. Cavs esélyesebbnek tűnik, és ők is tudják, hogy a Denver legyűrése csak akkor ér valamit, ha most ez a kötelezőt hozzák, ám ahogy mondani szokás, az ördög nem alszik...

Washington Wizards - Los Angeles Lakers 01:00

24 órával korábban a Lakers teljesen váratlanul rakott össze egy vállalható meccset Torontóban, LeBron James kiválóan, Russell Westbrook jól (hosszabbítást érő triplát szórt, vigyázott a labdára) játszott, sőt több kiegészítő is egyszerre remekelt, így hosszabbítás után nyerni tudtak. “Jutalmuk” ez a back-to-back, amely Westbrook számára lehet igazán különleges, hiszen egy évvel ezelőtt még a fővárosiakat erősítette - nagy kérdés, hogy az ismerős környezet Good Russt vagy Bad Russt hozza-e ki a hátvédből. Ha meg tudja ismételni torontói játékát, akkor akár győzelmi sorozatot is építhet a LA (feltéve, hogy a Raptors ellen 45 percet játszó James is pályára lép), ha viszont nem, akkor a Wizards sok lúd disznót győz alapon behúzhatja a győzelmet. A fővárosiak egy hete elég simán kikaptak Los Angelesben, fűtheti őket a visszavágás vágya, ugyanakkor szinte csak ez lehet a motivációjuk: borzasztó formában vannak, zsinórban hat vereséggel érkeznek és az elmúlt napokban gyakorlatilag az utolsó esélyeik is elszálltak a play-in szereplésre: öt győzelemnyi hátrányban vannak a Hornetshez képest, és elég ronda bukták is becsúsztak a Portland, illetve legutóbb a Knicks ellen. Elvileg csak a szezont már befejező Bradley Beal és a kisebb bokagondokkal küzdő Raul Neto van sérültlistán, szóval a mélységük megvan, igazából az akarat és a hit a kérdéses. A túloldalon egyébként az is faktor lehet, hogy a kisebb megbetegedés miatt a Toronto ellen hiányzó Carmelo Anthony és Wayne Ellington visszatérhet-e, velük óriásit javulna a spacing, illetve a bokájával bajlódó Talen Horton-Tucker is “day-to-day”, ő is pályára kerülhet - ha mindhárman játszhatnak, az könnyen a vendégek javára billentheti a mérleg nyelvét, b2b ide vagy oda. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus