Jön a hálaadás előtti meccsdömping

Majdnem a teljes liga pályára lép hajnalban és olyanok is történni fognak, mint hogy Anthony Davis visszatér New Orleansba - mutatjuk a programot. 

 

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 01:00

Egyik csapat sincs jó formában, a Cavs egy komolyabb vereségsorozat után ugyan megverte a Portlandet, de a Netstől legutóbb megint kikapott, míg a Magicnél Vucsevics és Gordon nélkül eléggé elfogyott a tűzerő és a támadópotenciál, ők eddig 0-3-ra állnak idegenbeli túrájukon, legutóbb pedig még a 90 pontot sem érték el. Most is az a kérdés, hogy ezen sikerül-e javítaniuk, ha Fournier, Fultz, vagy Isaac vezetésével feljebb tudnak kapcsolni támadásban, akkor azért ez a Cleveland nem verhetetlen csapat, de a hazaiak is bizonyították már, hogy főleg otthon bárki ellen keményen harcolnak - ráadásul most van rá esély, hogy visszakapják Kevin Love-ot. Mondanánk, hogy keleti alsóházi meccs, de a Magic jelenleg 6-10-zel is nyolcadik Keleten, egyelőre az alsóház teteje a playoffért küzd...

Indiana Pacers - Utah Jazz 01:00

Ez tulajdonképpen rangadó lesz, a keleti hatodik fogadja a nyugati hatodikat, de mindkét csapatnak több köze van az élmezőnyhöz, mint a mögöttük lévőkhöz. Az Indynél Brogdon és Lamb is bevethető, legutóbb nagyon kiegyensúlyozott játékkal nyertek, zsinórban három győzelemnél tartanak és otthon 7-2-re állnak, míg a Jazz szintén három siker után legutóbb kikapott Milwaukee-ban, ami azért bocsánatos bűn. Parádés csatára számíthatunk hátvédposzton, a Brogdon-Lamb páros harca a Mitchell-Conley duóval kifejezetten érdekesnek ígérkezik, de a palánk alatt is izgalmas lehet a küzdelem - Domantas Sabonis nagy formában van, Myles Turner kiválóan védi a gyűrűt, a vendégeknél viszont Rudy Gobert játéka megint kérdéses. Valamivel talán minőségibb kerete van a Jazznek, de eddig még nem állt össze 100%-osan, idegenben csak 3-6-ra áll és ha a periméteren nem tudja limitálni a Pacers bontó embereit, akkor bajban lehet, főleg ha esetleg Gobert nem tud játszani.

Boston Celtics - Brooklyn Nets 01:00

Kyrie Irving ezt a visszatérést is kihagyja a clevelandi után, az irányító továbbra sem bevethető, a Nets viszont remekel nélküle, legutóbb Clevelandben is behúzta a szoros győzelmet, úgyhogy hatból ötöt nyert - ennek ellenére Bostonban azért nem számít esélyesnek. A Celtics legutóbb három kezdőjátékosa nélkül verte a Sacramentót, most viszont a hírek szerint visszakapja Kemba Walkert és bár Marcus Smart nem 100%-os, illetve Daniel Theis játéka is kérdéses, otthon mégis jó esélyei vannak a gárdának - pláne, hogy ebben a csarnokban eddig 6-0-ra áll. Ha Smart játszik és le tudja lassítani Spencer Dinwiddie-t, akkor azzal szét is szedheti a brooklyni támadójátékot, ha a palánk alatt Jarrett Allen nem rendez vérengzést és a kinti dobók nem fognak extrán tüzelni vendégoldalon, akkor Jayson Tatumék irányíthatják a meccset. 

Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 01:00

A Phillynek muszáj nyernie ezt a meccset a torontói vereség után, ahol úgy is minden esélyük megvolt a győzelemre, hogy Joel Embiidet lenullázta a Raptors - nem áll rosszul a tabellán a Sixers, de az idegenbeli mérleg és a mutatott játék egyelőre messze van a kívánt szinttől, megint ott tartunk, mint tavaly, hogy valahogy nem akar jól működni ezt a csapat. Embiidnek muszáj most feledtetnie a legutóbbi terített betlijét és ha a Philly akar valamit ebben az évben, akkor legalább otthon félelmetesnek kell lennie - eddig még nem kaptak ki ebben a csarnokban, ezen az estén pedig nem törhetik meg ezt a sorozatot. Pedig a Kings nem könnyű ellenfél, legutóbb Bostonban is egy dobásra volt a győzelemtől és összességében jó formában van, ha Bogdanovics összeszedi magát és a csapatvédekezésük megint a szokásos szintet hozza, akkor a Phillynek is okozhatnak sok problémát.

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 01:00

A Hornets most már mérkőzések óta bajban van, hiányzik az átütőerő a csapatból, zsinórban ötször kaptak ki és ebből csak egyszer tartották ellenfelüket 115 pont alatt - amíg ez így megy, addig bajban is lesznek, muszáj jobban védekezniük. Márpedig éppen ez az, amiben a Detroit összeszedte magát az utóbbi mérkőzéseken és most is arra készül, hogy felőrölje a Charlotte-ot, főleg azok után, hogy a két csapat első egymás elleni meccsét Bridgesék nyerték 109-106-ra. Jelenleg jobb állapotban van a Pistons, ha a védekezést állandósítani tudja, akkor jó esélyei lehetnek, viszont intő jel, hogy eddig csak 1-8-ra áll idegenben, ami ilyen mintánál már nem véletlen. 

Toronto Raptors - New York Knicks 01:30

A Raptors továbbra is száguld előre, Nick Nurse szenzációs munkát végez a csapattal, amely a Lowry-Ibaka páros nélkül is ott van a ligaelitben, ráadásul otthon még veretlen, úgyhogy most is toronymagas favoritnak számít. A Knicks teljesen más polcon van jelenleg és bár szoros meccseket játszik, de ezek vége általában vereség, idegenben egyelőre egyetlen győzelme van, úgyhogy nagy meglepetés lenne, ha éppen Kanadában húzná be a másodikat. A hazaiak hiányzói továbbra is megvannak, de ez eddig sem zavarta őket, amíg a Siakam-VanVleet-Gasol trió teszi a dolgát elöl-hátul, addig nincs mitől tartaniuk...

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 02:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Bucks a liga egyik legjobb formában lévő csapata, zsinórban nyolc győzelemnél tart, otthon csak egyet vesztett, 14-3-mal egyébként is vezeti Keletet, míg a Hawks sorozatban hétszer kapott ki, a liga egyik leggyengébb védekezésével rendelkezik és mentálisan sincs tökéletes állapotban. Egy hete csak nyolc pont volt közte Atlantában, most otthon még inkább favorit a Milwaukee, amelynél Giannis Antetokounmpóra egyszerűen nincs ellenszer, ráadásul a hírek szerint hosszú idő után visszakaphatják Khris Middletont is - George Hill ugyan nem játszik, de Middleton tovább erősítheti az amúgy is lendületben lévő csapatot. A Hawksnak reálisan nézve csak az ellenfél lazább hozzáállásával és Trae Young hatalmas extrájával lehet komolyabb esélye, egyébként meglepetés lenne, ha meg tudná szorítani a Milwaukee-t. 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 02:00

A Clippers back-to-backet játszik a meggyőző dallasi győzelem után és a csapattal kapcsolatban az a fő kérdés, hogy ki kap esetleg emiatt pihenőt - a Leonard-George páros 28-29 percet játszott csak előző este, mintha már előre készítette volna őket erre a feladatra Doc Rivers, de Leonarddel kapcsolatban így is reális az esélye, hogy kiültetik. Ezzel együtt abszolút favorit a zsinórban hat győzelemnél tartó vendégcsapat, a Memphis zsinórban négyszer kapott ki és bár a Lakerst megszorította, ez még nem ok arra, hogy most komolyabb esélyeket adjunk neki előzetesen. Támadásban van bennük potenciál, Morant vezetésével többen is eredményesek tudnak lenni, de a Clippers más szint és ha George-ék odafigyelnek a védekezésre, akkor még Leonard nélkül is abszolút nekik áll a zászló. 

Houston Rockets - Miami Heat 02:00

Ez is érdekes rangadó lesz, ahol mindkét félnek van mit bizonyítania. A Rockets zsinórban három rangadót vesztett és valami félrecsúszott James Hardenéknél a sorozatban aratott nyolc győzelem óta, míg a Heat ugyan otthon hozza a meccseit, idegenben, főleg komolyabb csapatok ellen azért nem képes ugyanarra a szintre. A Houston oldalán a védekezés a nagy kérdés, képesek elit szintre hátul, de nem tartósan, most viszont már nagy szükségük lenne erre, egyúttal pedig elöl is rendet kéne tenni, mert valahogy nem álltak össze mostanában - a baj az, hogy Clint Capela betegséggel, Danuel House Jr. pedig sérüléssel küzd, mindkettejük játéka kérdéses. A Heatnél is lehet fontos hiányzó, náluk Jimmy Butler beteg és bár elutazott, de egyáltalán nem biztos, hogy játszhat is, Justise Winslow viszont a hírek szerint visszatérhet, ő felépült már - azért Butler nélkül komoly bravúr lenne a győzelmük, ha viszont ő pályára lép, akkor legalább jó játékkal és szoros meccsel bizonyítaniuk kell, hogy tényleg érdemes róluk élcsapatként beszélni. 

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 02:30

A Spurs egy szörnyű vereségsorozat után nyerni tudott New Yorkban, majd legutóbb a Lakerstől megint kikapott, úgyhogy otthon már elég régóta nyeretlen, ezt igyekszik most megtörni - a Wolves egy gyengébb időszak után remek támadójátékkal győzött Atlantában, de a Hawks védekezése miatt ez lehet, hogy kicsit csillagos sikernek számít most. Alapvetően sem a San Antonio, sem a Minnesota nem stabil csapat, nem jó hátul és amikor nyer, akkor az leginkább a támadójátéka miatt történik, úgyhogy nagy kérdés, hogy melyik fél tud hatékonyabban dolgozni elöl és pontosabban dobni. Érdekes lesz, hogy LaMarcus Aldridge-ék mire mennek Karl-Anthony Townsszal és fordítva, illetve hogy Rob Covingtonék limitálni tudják-e DeMar DeRozant - valamint az is, hogy Jeff Teague marad-e a padon a Wolvesnál, ez lesz-e az új felállás. 

Phoenix Suns - Washington Wizards 03:00

A Wizards back-to-backet játszik a viszonylag sima denveri vereség után, itt az esély a Suns előtt, hogy javítson - mióta Rubio és Baynes megsérült, ez a Phoenix nem ugyanaz a Phoenix, jönnek is a vereségek, Baynes most sem játszhat, Rubio viszont már edz és az a terv, hogy ő most visszatér, márpedig ha ez így lesz, az adhat egy lökést az akadozó hazaiaknak, akik otthon, pihentebben hozhatják a győzelmet - pontosabban nagyon kellene nekik, hogy ne menjen pocsékba a remek szezonrajtjuk. A Wizardsnál nagy csodák nincsenek, továbbra is az a helyzet, hogy gyengén védekeznek, de általában jól támadnak, mondjuk Denverben ez utóbbi pont nem volt igaz, meglátjuk hogy fáradtabban tudnak-e ezen javítani a Suns ellen.

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 03:30

A listavezető Lakers eddig az idegenbeli túráján sem botlott, voltak nehezebb meccsei, de eddig mindet megoldotta - most viszont biztos, hogy különleges hangulatra készülhet. Először tér vissza ugyanis New Orleansba a távozása óta Anthony Davis, akire nyilván speciálisan készül a csarnok és biztos, hogy nem teszi zsebre, amit kap, LeBron James mondjuk tarthat neki továbbképzést az ilyen helyzetek kezeléséből, van hasonló tapasztalata. Ugyanakkor a másik oldalon a Lakerstől a Pelshez "eldobott" játékosok valószínűleg szintén kettőzött akarattal fognak küzdeni és mindent meg fognak tenni azért, hogy bizonyítsanak - ugyan alapvetően nem kérdés, hogy jobb csapat a Los Angeles, de egy idegenbeli túra végén, ilyen "ellenállással" szemben könnyen benne lehet a most már nyolcmeccses sikersorozat megszakadása. 

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 04:00

A Blazers legutóbb aratott egy önbizalomnövelő győzelmet Chicagóban, ezzel lezárta idegenbeli túráját, most pedig otthon szeretné meglovagolni ezt a lendületet - a legutóbb villogó Carmelo Anthony először szerepelhet Portlandben hazai játékosként, ráadásul éppen volt csapata ellen. A Thunder sincs jó formában, legutóbb épphogy megverte a Warriorst, semmivel sem tudott jobban teljesíteni, mint korábban az élcsapatok ellen, meglátjuk, hogy most mire lesznek képesek Chris Paulék. Különösebb esélylatolgatásnak most nincs értelme, amelyik fél jobban fel tud pörögni, jobban kezdi a meccset, az győztesen hagyhatja el a parkettet.

Golden State Warriors - Chicago Bulls 04:30

A Bulls továbbra sem tudja összeszedni magát, egy-egy reménykeltő felvillanást megint a gyenge játék és a vereség követ, pedig a GSW ellen igazából kötelező lenne a győzelem Lauri Markkanenék számára is. A Warriors azt csinálja, amit tud, az NBA-szintet alulról súroló (?) keret kihasználja, amit az ellenfél ad, ha van rá esélye, akár nyerni is képes, ha az a maximum, akkor szoros meccsre kényszeríti a riválist, ha viszont az ellenfél kellő koncentrációval és elszántsággal játszik, akkor fejet hajt. Most sem rajtuk, sokkal inkább a Chicagón múlik, hogy mi történik - LaVine-ékben jóval több van, többnek kellene lenni, de hogy ezt ki is hozzák-e magukból...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus