Jön a keleti döntő ötödik meccse Milwaukee-ban

Most a sérültjelentés a legfontosabb, a fő kérdés pedig az, hogy merre billen el a párharc?

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 02:30 (Sport 1)

Ezt a beharangozót most a sérültjelentés határozza meg, ugyanis jelen pillanatban ez az, ami a legfontosabb ebben a párharcban. Jelen állás szerint Giannis Antetokounmpo mindenképpen hiányozni fog a Bucksból, nekik át kell tervezni a játékot Holiday és Middleton köré, illetve a rotáción, a védekezésen is igazítani kell magas posztokon, de Mike Budenholzernek volt erre két napja, több edzőtől is láttunk már példát hasonló helyzetek megoldására az idei PO-ban.

A Hawksnál nagyobb a bizonytalanság - e sorok születésekor még hivatalosan Trae Young és Clint Capela pályára lépése is kérdéses, de utóbbinál azért optimisták a várakozások, nincs komolyabb baja, a szeme nem 100%-os, de egy ennyire kiélezett helyzetben a hírek, pletykák alapján arra láthatunk nagyobb esélyt, hogy ő játszani fog. Young más kérdés, egy csontzúzódás nem múlik el egy-két nap alatt, úgyhogy valószínűleg az lesz a kérdés, hogy mennyire tudja mozgatni a bokáját és hogy mennyire érzi majd elviselhetőnek a fájdalmat. Legutóbb jól néztek ki nélküle, de azért ne gondoljuk, hogy Lou Williamsék minden meccset úgy fognak lemenedzselni elöl-hátul...

A Bucksnak mindenképpen javulnia kell, Holiday dobáskiválasztása szörnyű volt az előző mérkőzésen, Middletonnak volt eddig egy megőrülése, de legutóbb megint nagyon megfogta őket a Hawks, úgyhogy kíváncsian várjuk kettejük feljavulását és vezérhez illő teljesítményét, mert Giannis nélkül óriási teher lesz rajtuk. Papíron egyébként képesek ők meccset nyerni, főleg otthon, főleg ha Young sem lesz, de a Milwaukee játéka képes lelassulni, stagnálni, ha nincs elég ötlet, ezt kell most elkerülniük. Nyilván fontos lesz, hogy ne dobjanak olyan pocsékul, mint a negyedik meccsen, az sokat segítene rajtuk - ha Young sincs, akkor még Giannis nélkül is megoldható nekik a feladat, meglátjuk, hogy képesek-e felszívni magukat saját közönségük előtt.

Egy dolgot emeljünk ki: ez az ötödik meccs lesz 2-2 után és a párharcok nagyon nagy százalékát az a csapat nyeri, amely ilyen helyzetben behúzza azt a bizonyos ötödik meccset.

A párharc állása: 2-2.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus