Jön a Nets-Clippers rangadó, a Bostont fogadja a GSW

Nézzük, hogy mit várhatunk a hajnali meccsektől. 

Orlando Magic - Toronto Raptors 01:00

A csapatok két napja Tampában találkoztak, akkor viszonylag magabiztosan, jól játszva tudott nyerni a Toronto, úgyhogy most az a kérdés, hogy otthon képes-e jobb támadójátékra az orlandói csapat. A Magic gondja egyértelműen a pontszerzés, legutóbb Vucsevics, Fournier és Ross sem játszott jól, ez pedig nem maradhat így, különben most sem számíthatnak sok jóra - nincs más playmakerük, csak tőlük várhatják a pontokat. A Raptors néhány vereség után kicsit helyrebillentette magát azzal a sikerrel, Pascal Siakam kifejezetten jó formába lendült, de a kanadaiaknak nagyon kellene is a győzelem - el kell indulni felfelé, mielőtt túl késő... Ami a sérülteket illeti, a vendégeknél OG Anunoby továbbra sincs, Norman Powell állapota viszont javult, az ő játékára elvileg van esély. 

Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers 01:30

Ez kiemelt rangadónak számít, hiszen két olyan csapat találkozik, amely a bajnoki címért száll harcba, igaz, a Brooklyn egyelőre még nem tart itt - támadásban történelmi magasságokban, védekezésben viszont történelmi mélységekben van a gárda és ha ez utóbbi nem javul, akkor az a Clippers ellen sem fog beleférni. A vendégek stabilak, elöl-hátul jók, sőt, támadásban konkrétan felveszik a kesztyűt a Nets nehéztüzérségével is és összességében jóval előrébb tartanak ellenfelüknél. Izgalmas lehet, hogy Kawhi Leonard és Paul George milyen csatát vív majd Kevin Duranttel, Nic Batum játéka viszont megint kérdéses, pedig ebben a matchupban rá is szükségük lenne. A hazaiaknál James Harden nem szerepel a sérültjelentésben, elvileg most már visszatérhet a kisebb sérülése után, úgyhogy igazi tűzijátékra számíthatunk, ahol alapvetően azért a Clippers még jobb csapat, de a Netsben bármikor benne van egy "vérengzés"...

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 02:00

A Memphis back-to-backet játszik a Spurs kitömése után és abszolút bombaformában tért vissza a gárda a közel kéthetes szünetéről, meglátjuk, hogy a Pacers mennyire állítja más feladat elé Ja Morantéket. Az Indy pihentebb, otthon játszhat, de az előző két mérkőzését elvesztette, úgyhogy nincs igazán jó formában, ráadásul a megszokott módon a Warren-LeVert párosra nem számíthat. Jelen helyzetben a Grizzlies mindenképpen jobban néz ki, védekezésben nagyon szigorúak, nagyon kemények Clarke-ék és mivel a Pacersnél igazából a Brogdon-Sabonis páros maradt playmakerként, így tőlük mindenképpen kiemelkedő meccs kell ahhoz, hogy ezt feltörjék - kivéve, ha a b2b annyit kivett a Memphisből, hogy visszaesik a formája. 

Washington Wizards - Portland Trail Blazers 02.00

A tartalékos Portland nehéz helyzetben van, back-to-backet játszik a három kezdőjátékost nélkülöző keretével, annyi, hogy Milwaukee-ban nagyon hamar eldőlt a meccs, így végül Damian Lillardék 25-27 percet játszottak csak. A Wizards érdekes, alapvetően nagyon gyenge szezont fut, de legutóbb nagy csatában túldobta a Brooklynt és kérdés, hogy az a bravúr elindít-e valamit a gárdánál - ha kicsit felszabadultabbá, magabiztosabbá válnak, akkor lehet keresnivalójuk, főleg ha Russell Westbrook is ebbe az irányba megy az eddigi borzalmas teljesítményei után. Otthon, frissebben egy tartalékos ellenfél ellen - ez egy olyan feladat, amit megoldhatnak Bealék és meg is kellene oldaniuk ahhoz, hogy még legyen értelme esetleg playoffról beszélniük. Persze a túloldalról nézve ki verhető ilyen helyzetben, ha nem a jelenlegi Washington?...

Utah Jazz - Detroit Pistons 04:00

A Jazz sikerszériája legutóbb megtört Denverben, de ott is voltak biztató jelek, a triplákat történelmi szinten dobja az együttes már jó ideje és a jelenlegi Nuggetstől éppen ki lehet kapni, úgyhogy itt az ideje elindítani egy újabb szériát. A Detroit szerepe viszont erősen kérdéses: a vendégek előző este nem játszhattak Denverben egy pozitív koronavírus-teszt miatt, úgyhogy egyelőre nem tudni, hogy mi lesz ezzel a mérkőzéssel. Ha megrendezik, akkor nyilván a Utah jóval esélyesebb otthon egy bizonytalanabb, esetleg tartalékos Pistonsszal szemben, de elképzelhető, hogy végül ezt is halasztják - ezt most még nem tudjuk. 

Golden State Warriors - Boston Celtics 04:00

A Boston elvesztette az előző két mérkőzését, azóta pedig pihenhetett két napot, felkészülhetett a GSW elleni találkozóra és most azért idegenben is jó esélyei vannak a gárdának. A gondot Marcus Smart sérülése jelenti, ő azért jól jött volna éppen a Steph Curry ellen védekezésben, nélküle Brownnak, vagy valaki másnak (nem Kemba Walkernek...) kellene megfognia a GSW vezérét, ami ha sikerül, akkor nyert ügyük van, ha nem, akkor lehetnek problémáik. A hazaiak legutóbb simán verték a Detroitot, nincsenek rossz passzban, de nyilván nem az a szintjük, amit a Boston képvisel - igazából a hazai pálya, egy Curry-extra, esetleg a Wiggins-Oubre páros remeklése (főleg védekezésben Tatumék ellen) lehet a Warriors esélye, egyébként még Smart nélkül is a Celtics felé billenhet a mérleg nyelve, főleg hogy Steve Kerr most egy ideig nem számthat James Wisemanre.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus