Jön a Pacers-Raptors visszavágó, a Blazerst fogadja a Jazz

Nyolc mérkőzés szerepel a hajnali programban, a Grizzlies látogat a Sixershez, pályán a Boston, a Houston, az OKC és a Miami is.

Washington Wizards - Dallas Mavericks 01:00

Mindkét csapat két vereség - két győzelem - egy vereség ritmusban hozta le az elmúlt öt mérkőzését, úgyhogy most egy újabb sikerre lenne nagy szüksége - igaz, ez leginkább csak a Mavsnek számít, a Wizardsnak reálisan nézve nincs sok esélye a playoffra. A vendégeknek viszont kellene a siker a rájátszás-harcban, mert most már az OKC is megelőzte őket és nem kéne ennél jobban leszakadni, ha fontos nekik a kiemelés - viszont Doncic biztos hiánya után most Porzingis játéka sem tuti, neki legutóbb eltört az orra. Így azért elég nehéz lesz érdemi támadójátékot összerakniuk, főleg hogy Curry és Barea pályára lépése is kérdéses, így meglehetősen kevés fegyverük marad - márpedig ha valamiben, akkor támadásban tud alkotni a Washington, úgyhogy pont biztosan kelleni fog Kleberéktől.

Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 01:00

A Sixers back-to-backet játszik a Milwaukee-ban elszenvedett vereség miatt és továbbra is nagy kérdés, hogy mi lesz ezzel a csapattal, egyelőre egészen szörnyűek és az idegenbeli borzalom miatt otthon folyamatosan komoly nyomás van rajtuk - hiszen ha már vendégként reménytelenek, legalább hazai pályán tartsák magukat a víz felett. Most viszont a fáradtság sem mellettük szól, ráadásul a Memphis egy remek csapat, amely 13-3-at hozott az utóbbi 16 meccsén, parádés formában van, ráadásul idegenben is bizonyított már - mindkét félnek komoly teszt lesz ez a mérkőzés. A Phillynél valószínűleg nem játszhat a frissen megszerzett Burks és Robinson, ahogy Richardson sem, a b2b sem segíti őket, de otthon valóban nem hibázhatnak, ha akarnak valamit ettől a szezontól - kérdés, hogy Simmonsék képesek-e limitálni Morantékat, illetve hogy támadásban tudnak-e javulni saját közönségük előtt. 

Boston Celtics - Atlanta Hawks 01:30

Egyértelmű favorit a Boston, Gordon Haywardék a sérüléseik ellenére a liga egyik legjobb formában lévő csapatává fejlődtek az elmúlt időszakban, abszolút lendületben vannak, otthon különösen eredményesek, ráadásul Smart már minden bizonnyal visszatér - Theis viszont nem lesz, Walker játéka pedig jelenleg kérdéses. A Hawks sincs rossz passzban, magához képest mindenképpen javult az utóbbi időben, legutóbb Minnesotában tudott nyerni, bár az még kérdéses, hogy Clint Capelával mi lesz, valószínűleg most még nem számíthatnak rá. Otthon esélyesebb a Celtics, de a mostani Atlantát érdemes komolyan venni, ha a Young-Collins páros jó napot fog ki, akkor nem lehet őket egy vállrándítással elintézni - egyébként pár napja Atlantában is találkoztak a felek, ott 123-115-re a Boston győzött. 

Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 02:00

Kötelező meccs a Thunder számára, a remek formában lévő hazaiak már a Dallas előtt vannak a tabellán és a Jazz-Rockets páros sarkát tapossák, az Andre Drummondot elcserélő Detroit ellen, saját pályájukon pedig ebben a helyzetben nem szabad hibázniuk. Sérültjük sincs, elvileg mindenki bevethető náluk, kilencből nyolcat nyertek, gyakorlatilag minden mellettük szól, míg a Pistonsnál amúgy is bőven van sérült, Dwane Casey nem elégedett a fiatalokkal, Drummond nélkül pedig tovább gyengültek - Woodra minden bizonnyal komoly feladat vár, de Rose és Mykhailiuk nélkül továbbra sincs túl sok komoly bevethető játékosuk. 

Indiana Pacers - Toronto Raptors 02:00

Két napja kiélezett meccset vívtak egymással a felek Torontóban, akkor nagy hajrával nyert a Raptors és ezzel új franchise-rekordot állított fel sorozatban 12 győzelemmel - most viszont Indianában fordulhat a kocka, ha megint olyan lesz a játék képe. Azon az estén ugyanis a végjátékig jobb volt az Indy, Brogdonék játéka működött elöl-hátul és közel is álltak a győzelemhez, mielőtt a legvégén lefagytak és sorozatos hibákat vétve mégis kikaptak - fűtheti őket a visszavágás vágya, a hazai pálya pedig éppen annyit tehet hozzá, hogy ne essenek össze megint ennyire. A Torontónál Gasol és Powell továbbra sem bevethető, de azért nélkülük is nagyot mentek mostanában, a többiek jó formában vannak és hát amikor egy csapat neve mellett az szerepel, hogy W12, akkor nem lehet az ellenfelet kihozni esélyesként - az viszont valószínű, hogy ismét szoros, kiélezett csatát fognak vívni egymással. 

Phoenix Suns - Houston Rockets 03:00

A Rockets back-to-backet játszik a Lakers vendégeként aratott parádés győzelem után, úgyhogy abszolút jó hangulatban érkezhetnek meg Phoenixbe, főleg hogy zsinórban négy meccset nyertek - Capela elcserélése után Covington rögtön kiváló játékkal mutatkozott be, most lendületben vannak. A Sunsnál éppen az ellenkezője igaz, zsinórban négyszer kapott ki a gárda, legutóbb Detroitban is alulmaradt, a védekezése nem tud összeállni és bár támadásban egyénileg jó számokat hoznak a kulcsemberek, de valahogy nem akar működni a gépezet, úgyhogy bőven lenne min javítaniuk. Most a frissesség és a hazai pálya szól mellettük, ezen felül sok más nem, a Houstonnál viszont a megszokott menetrend szerint Russell Westbrook kiüli a back-to-back egyik felét - előző este 41 ponttal ő húzta csapatát, most Hardennek kell előlépnie és visszavennie a helyét. 

Sacramento Kings - Miami Heat 04:00

A Heat Andre Iguodalával, Solomon Hill-lel és Jae Crowderrel erősített tegnap este, a papíron vett kereteket tekintve pedig abszolút kötelező is lenne számára ez a mérkőzés, de közel sem lesz ez ilyen egyszerű - a három új arc nem játszhat, a régiek már nincsenek, a meglévők közül pedig Herro és Leonard is kidőlt, sőt, legutóbb Jimmy Butler is megsérült. Most egyikük sem lesz ott a parketten, úgyhogy gyakorlatilag alig maradt bevethető emberük, óriási nyomás lesz a Dragic-Nunn-Adebayo trión, de Robinsonnak, Olynyknek, vagy Jonesnak is komoly szerepe lesz, mert egyszerűen nincs más. Ebben a formában adott az esély a Kings előtt, amely nyeregetett azért mostanában, ötből három meccset behúzott, legutóbb a Minnesotát verte meg, három teljes napot pihenhetett, otthon játszhat és szinte teljesen egészséges - Holmes és Bagley nincs, de ezt már megszokhattuk. Kíváncsian várjuk, hogy mit tud kihozni a helyzetből a Miami, de ezzel a kerettel most bravúr lenne a vendégek sikere. 

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 04:30

Itt a Blazers játszik back-to-backet, miután előző este kulcsmeccset nyert meg otthon a közvetlen riválisnak számító San Antonióval szemben, az érdekességet viszont mindenképpen a Jazz szolgáltatja - sorozatban öt vereség után kellene valahogy talpra állniuk, de már a legutóbbi meccsükön is azt vártuk, hogy ez sikerül, mégsem jött össze. Most pihentebben, otthon, egy elvileg alattuk rangsorolt csapat ellen ismét csak azt tudjuk írni, hogy muszáj lenne nyerniük, nincs sérültjük, papíron minden adott ahhoz, hogy hozzák a győzelmet, de egyébként hat nappal ezelőtt 124-107-re kikaptak Portlandben, azt sem szabad elfelejteni. A Blazers játéka nem bonyolult, Anthony és Ariza közül az egyik általában azért hasznos, Whiteside elbirkózhat Gobert-rel, a Lillard-McCollum páros pedig a Mitchell-Conley duóval néz majd farkasszemet - győzzön a jobbik, de ha ez nem a Jazz lesz, akkor lassan jöhet a válságstáb Quin Snyderéknél...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus