Jön a Thunder-Nuggets rangadó, Damian Lillard visszatér Portlandbe

Kevin Durant is először látogat Brooklynba a Suns játékosaként, Darius Garland visszatérhet a Cavaliersnél, tartalékos lehet a Mavericks, kötelező előtt áll a Clippers, a Kings ellen próbálná megszakítani a rossz sorozatát a Heat.

 

Charlotte Hornets – Chicago Bulls 01:00

Könnyedén roncsderbivé is alakulhat ez az összecsapás, a hazaiaknál LaMelo Ball és Miles Bridges szereplése is a levegőben lóg, előbbi a bokájával, utóbbi a könyökével bajlódik, miközben Gordon Hayward vagy Mark Williams továbbra sem bevethető. A Bullsnál is sok a sérült, Zach LaVine változatlanul maródi, Patrick Williams és Torrey Craig sem nagyon fog már játszani az All-Star szünet előtt, és Dalen Terry szereplése is kérdéses egy bokasérülés miatt. A vendégek ráadásul back-to-back lépnek pályára, egy torontói vereségből érkeznek meg erre az összecsapásra, és nincsenek is jó formában, az elmúlt négy meccsükből hármat elbuktak – ebből a szempontból a Hornetsnél sem jobb a helyzet, mióta meglepték a Timberwolvest, négyből négyet buktak.

 

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 01:00

Közel teljes lehet a Cavaliers kerete, Evan Mobley után Darius Garland is visszatérhet, meggyógyult az irányító törött állkapcsa, és a tervek szerint pályára fog lépni – kisebb kavarodást Jarrett Allen esetleges hiánya okozhatna, aki betegséggel küzd. Noha a Pistons mutatott mostanában biztató dolgokat, és az elmúlt három meccsükből kettőt is megnyertek (legutóbb a Thundert verték), azért előzetesen a Cavaliers az egyértelmű esélyes, Donovan Mitchellék az elmúlt 11 meccsükön 10 győzelmet könyvelhettek el, egyedül a Bucks otthonában kaptak ki ebben az időszakban. A Pistonsnál lehetnek fontos hiányzók is, Isaiah Stewart még nem tér vissza, illetve Cade Cunningham szereplése is bizonytalan, de azt érdemes megjegyezni, hogy a két csapat előző két találkozóján egyaránt nagy csatára tudták késztetni a Cavalierst, és a decemberi mérkőzés óta a Pistons sokat is fejlődött.

 

Washington Wizards – Los Angeles Clippers 01:00

A Wizards két alsóházi rangadót is megnyert az elmúlt napokban, és a szezon során először tudtak behúzni egymást követő meccseket, úgyhogy ez is azt mutatja, hogy egyelőre jót tett nekik, hogy Wes Unseld Jr. helyét átvette Brian Keefe. Ezzel együtt meglepetés lenne, ha ezt a meccset is a Wizards nyerné, a Clippers a liga egyik legjobb csapata, és ugyan legutóbb becsúszott nekik egy vereség a bombaformában lévő Cavaliers otthonában, előtte nyertek Bostonban is, és egyre közelebb vannak a nyugati első helyhez. Sok hiányzó egyik oldalon sem várható, a Clippersnél változatlanul Ivica Zubac a legfontosabb maródi, de eddig jól oldották meg a pótlását, és egyébként sem neki kellene semlegesíteni a Kuzma-Poole duót, hanem Kawhi Leonard és Paul George párosának.

 

Miami Heat – Sacramento Kings 01:30

Mostanában ellentétes úton jár a két csapat, a Kings kilábalt a maga gödréből és sorozatban négy meccset nyertek meg Mike Brown fiai, míg a Heatnél hiába bevethető mostanában a legtöbb kulcsember, zsinórban hétszer kaptak ki. Miamiban most fogadkoznak, hogy a legutóbbi videós elemzés során sok olyan dolgot kimondtak a játékosok és az edzők is, amit ki kellett mondani, és elméletben meg is lesz ehhez az emberanyaguk, Duncan Robinson az egyedüli friss hiányzó, aki bekerült a liga agyrázkódási protokollja alá. A mérkőzés a két sokoldalú center, Bam Adebayo és Domantas Sabonis csatározása miatt is izgalmas lehet, a Kings magasembere ráadásul egy olyan meccsből jön, amin karriercsúcsot jelentő 26 lepattanót gyűjtött be, és ez azért is kulcs lehet, mert a vereségsorozata alatt a Heat volt a liga egyik leggyengébben lepattanózó csapata.

 

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 02:00

A Pelicans sorozatban három meccset bukott el, bár ezt árnyalja, hogy sorrendben a Thunder, a Bucks és a Celtics verte őket, viszont nagy szükségük lenne egy győzelemre, amennyiben felülről szeretnék átlépni a playin-vonalat, és nem akarnak attól tartani, hogy lefelé csúsznak ki – számukra emiatt is fontos lenne, hogy az ágyéksérüléssel bajlódó Herbert Jones tudja vállalni a játékot. A Rockets egyike azon csapatoknak, amelyek a vonal alól törnének föl, mert hiába álltak sokáig 50 százalék fölött, az elmúlt hetekben ritkán jöttek a győzelmek, bár legutóbb a közvetlen riválisnak számító Lakerst 135 pontot dobva győzték le. A szezon során harmadszor találkoznak a csapatok, és mindkét alkalommal úgy nyert a Rockets pár ponttal, hogy a győzelemhez 110 pontnál is kevesebb elégnek bizonyult. Ezeken a meccseken mindkét csapat gyengén dobta a triplákat, ellenben Alperen Sengün mindkétszer remekelt, most is az ő teljesítménye lehet a kulcs.

 

Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks 02:00

Elméletben a Timberwolves ennek a meccsnek az esélyese, jobban is állnak a szezon során, ráadásul hazai pályán 17-4-es mérlegük van, ugyanakkor mostanában két meglepő vereség is becsúszott náluk, a Hornets és a Spurs is megverte őket, előbbi ráadásul Minneapolisban. A Mavericksnél egyszerű a képlet az utóbbi időszakban: ha Luka Doncic történelmi léptékkel is kiemelkedő meccset játszik, akkor van esélyük nyerni, egyéb esetben nincs – a Hawks ellen öt, a Kings ellen kettő ponttal nyertek, miközben Doncic az előbbi meccsen 73/10/7-es, utóbbi találkozón 45/9/15-ös számsort hozott. Rossz hír a vendégeknél, hogy Doncic bokasérülés miatt jelen állás szerint nem lesz ott a pályán, ahogyan Kyrie Irving és Dereck Lively II sem, továbbá Dante Exum és Derrick Jones Jr. szereplése is bizonytalan, úgyhogy attól függetlenül kötelező lenne ez a meccs a Timberwolves számára, hogy Mike Conley (combhajlító) képes-e vállalni a játékot.

 

San Antonio Spurs – Orlando Magic 02:00

Mindkét csapat 3-7-re áll az elmúlt 10 meccsén, mégis teljesen más az összkép, mert amíg a Magicnél ez csalódás a jó idénykezdet után, addig a Spursnél ez egy kimondottan jó időszaknak számít. A hazaiaknál Victor Wembanyamából bármikor kiszaladhat egy kiemelkedő teljesítmény, kérdés viszont, hogy lesz-e elegendő segítsége, mert Keldon Johnson (könyök) és Zach Collins (boka) játékáról is csak a feldobás előtt döntenek. Az elmúlt időszakban a Magicnél is megtapasztalták, hogy milyen az, ha többen is hiányoznak, ellenben most egyedül Gary Harris neve szerepel a sérültlistájukon, és szükségük is lenne minden győzelemre, hogy ne lefelé kelljen nézegetniük a playin-vonalat.

 

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 02:00

Mindkét csapat rangadóból érkezik, de amíg a Thunder elvérzett a Timberwolves ellen, addig a Nuggets ünnepelhetett a Bucks elleni összecsapás után. A mérkőzést alapjaiban határozhatja meg, hogy Shai Gilgeous-Alexander ott lesz-e a pálya, illetve ha igen, akkor milyen állapotban, mert betegség hátráltatja, továbbá Luguentz Dort és Chet Holmgren neve is feltűnik a sérültjelentésükben, mindketten bokasérüléssel küzdenek. Az biztosnak tűnik, hogy Jalen Williams és Isaiah Joe kettősére nem számíthat Mark Daigneault, de a túloldalon is akad egy kérdőjel, Nikola Jokics szereplése hátproblémák miatt nem biztos. Az alapszakaszban ez lesz az utolsó alkalom, hogy találkoznak egymással a felek, eddig 2-1-re áll a Thunder, és egy újabb győzelemmel be is biztosíthatnák azt, hogy azonos mérleg esetén őket sorolnák előrébb, viszont náluk van a több kérdőjel, hogy ki játszik és ki nem – amennyiben SGA ott lesz a pályán, akkor benne és a hazai pályájukban is reménykedhetnek, Oklahomában 17-6-os mérlegük van.

 

Brooklyn Nets – Phoenix Suns 02:30

Kevin Durant számára különleges lesz ez a meccs, először léphet pályára Brooklynban, mióta a Netstől a Sunshoz került, és akár izgalmas is lehet ez a meccs, mert a hazaiak úgy tűnik, hogy kilábalnak a rosszabb időszakukból, megnyerték az előző két meccsüket, de a vendégek is egy győztes találkozóval a hátuk mögött érkeznek meg New Yorkba. A Nets legutóbb nagyon magabiztos győzelmet aratott a Jazz felett, és ebben hatalmas szerepet töltött be a visszatérő Ben Simmons, rá ezúttal is nagy szüksége lenne a csapatának, bár egy kisebb térdsérülés miatt nem teljesen biztos, hogy vállalja a játékot. A Sunsnál a bokasérüléssel bajlódó Grayson Allen hiányzása lehetne érzékeny pont, viszont ha egyszerre játszik jól Durant, Devin Booker és Bradley Beal, akkor azért nem valószínű, hogy komolyabb bajba kerülnének. A Nets egy újabb győzelemmel utolérhetné a már playin-helyen álló Hawks csapatát, míg a Suns épp azt igyekszik elkerülni, hogy ne csússzon vissza a playint érő helyek egyikére.

 

Portland Trail Blazers – Milwaukee Bucks 04:00

Damian Lillard a nyáron 11 év után távozott a Trail Blazerstől, és először léphet pályára előző csapata otthonában, úgyhogy számára biztosan nagyon különleges lesz ez a találkozó. Az lehet Doc Rivers számára is, aki első győzelmére hajt a Bucks vezetőedzőjeként, a Nuggets elleni bemutatkozásakor csak a feljavulni látszó védekezésnek örülhetett, a végeredménynek még nem, viszont azzal a meccsel ellentétben itt egyértelmű esélyesek a vendégek. Nem szabad teljesen leírni a Trail Blazerst sem, képesek meglepetést okozni, de nagy leolvadást is be tudnak mutatni, a Bucks elleni első meccsüket például úgy bukták el, hogy már 26 ponttal is vezettek. A hazaiak helyzetét Shaedon Sharpe hiányzása is nehezítheti, ő a sérült hasizma miatt hagyja ki a találkozót, miközben a túloldalon elvben mindenki bevethető.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus