Jön az év utolsó NBA-játéknapja

Hat mérkőzéssel fordul rá az NBA 2024-re, mutatjuk, hogy mit várhatunk az év utolsó napján a tengerentúlon.

Washington Wizards – Atlanta Hawks 21:00

Az Atlanta pocsék formájának tudatában azt mondhatjuk, hogy ez bizony most két keleti alsóházi csapat mérkőzése lesz – a vendégek tízből csak három meccsüket nyerték meg és már kicsúsztak a playin-helyekről is, mindenképpen össze kell szedniük magukat, ha valamit szeretnének még ettől a szezontól. A Wizards természetesen továbbra is a tankolás útját járja, bár a fővárosiak az elmúlt öt meccsükből kétszer is nyertek, de ez nem sokszor fordult velük elő ebben a szezonban. A Wizards legutóbb a Nets ellen tudott győzni, akkor egy hárommeccses nyeretlenségi sorozat végére tett pontot, míg a Hawks még ennél is nagyobb bajban van, Youngék zsinórban négy zakónál járnak és egyre lejjebb süllyednek. Most azért egy tankoló csapat ellen muszáj lenne győzniük a vendégeknek, bár mindkét csapat katasztrofális védekezést tesz fel a pályára, de az Atlanta támadásban az ötödik a mezőnyben, erre kell építeniük ezen az összecsapáson is, ha szeretnének megindulni fölfelé.

 

New Orleans Pelicans – Los Angeles Lakers 01:00

A Lakers egy végletekig kiélezett, végül egy kétes játékvezetői döntés által befolyásolt végjáték során kapott ki tegnap a nyugati éllovas Minnesotától, nagy szüksége lett volna a csapatnak egy győzelemre, de ez végül nem jött össze és így a vendégek a zárkózást sem tudták megkezdeni. Most back-to-back kell lezárniuk ezt a naptári évet, az ellenfél pedig a közvetlen rivális New Orleans lesz, akinek szintén égető szükség lesz egy sikerre – könnyű dolguk persze nem lesz a Los Angeles-ieknek. Viszont most a Pels sincs élete formájában, a Lakershez hasonlóan csak két meccsét nyerte meg az utóbbi öt találkozójából, ami pedig igazán fájó volt, az a két Memphis ellen vereség – ezt végül Ingramék a Jazz elleni sikerrel tudták javítani. A hazaiak jóval pihentebben várhatják ezt a derbit, ők három nap után lépnek újra pályára, míg a Lakers fáradtabban és egy nehezen feldolgozható vereségből érkezik, ráadásul a Wolves ellen D’Angelo Russell is megsérült, egyelőre az ő játéka is kérdéses. A hazaiak a hetedik, a vendégek a kilencedik helyen állnak Nyugaton, a felek között pedig csupán csak másfél meccs van, ezért különösen nagy jelentőséggel bír majd ez a rangadó – a Pelicans a célja természetesen a távolság növelése, míg a Lakers egyértelműen megindulna fölfelé, kérdés, hogy fáradtabban mire lesznek képesek.

 

San Antonio Spurs – Boston Celtics 01:00

Itt teljesen egyértelműek az erőviszonyok, gyakorlatilag a liga legjobb és egyik legrosszabb csapata mérkőzik meg egymással, óriási blama lenne, ha felborulna a papírforma. A Spurs messze a leggyengébb csapat a Nyugati Konferenciában, elvétve szerez csak győzelmeket, legutóbb a Portlanddel játszott egy oda-visszát, itt bár az első találkozót behúzta Popovich csapata, de a visszavágón egy tartalékos Blazers ellen is alulmaradt. A Celtics tízből kilenc sikert számlál, zsinórban pedig öt győzelemnél jár, ezalatt a két Los Angeles-i csapat személyében komolyabb riválisokat is legyőzött, de legutóbb például a Pistons és a Raptors ellen is hozta a kötelezőket – igaz, hogy erejükhez képest meglehetősen szűkös győzelmeket arattak a kelták. Most szintén egy könnyebb ellenfél következik, ahol csakis a győzelem az elfogadható, a vendégeknek még Jrue Holiday nélkül is magabiztos győzelmet kellene aratniuk, az irányító szereplése ugyanis egyelőre kérdéses – a felek között azonban akkora tudásbeli különbség van, hogy a ligaelső ellen ész érvek egyszerűen nem szólhatnak a SAS győzelme mellett.

 

Oklahoma City Thunder – Brooklyn Nets 01:00

Az esélyek itt is egyértelműek, a Thunder 8-2-es mérleggel zárta az utóbbi tíz mérkőzését és most egy hárommeccses győzelmi sorozatban van, ráadásul ezek nem voltak egyszerű meccsek, a Wolves, a Knicks és a Nuggets ellen is rangadót nyertek SGA-ék, tovább üldözik tehát a listavezető Minnesotát. A Nets elég mély gödörben van, tízből hétszer is kikapott és már csak kilencedik Keleten, ami pedig talán a legfájóbb az összes zakó közül, hogy legutóbb a Wizardstól is vereséget szenvedett. Az OKC-nél mindenki egészséges, láthatóan nehezen lehet megfogni így őket, egyértelműek a legjobb csapatok közé tartoznak, kötelező győzelem előtt állnak. A Brooklyn továbbra sem számíthat Lonnie Walker IV és Ben Simmons játékára, bár a jelenlegi Thunder ellen velük sem lenne sokkal több esélyük a vendégeknek – valahogyan pedig muszáj lenne megtörni a negatív sorozatukat, hogy ne csússzanak nagyon hátra a tabellán…

 

Phoenix Suns – Orlando Magic 02:00

Két jó, de felemás formában lévő csapat meccs lesz ez, a Suns továbbra is azért kapar, hogy kimásszon abból a gödörből, amibe hetekkel ezelőtt belekerült – az elmúlt két mérkőzését megnyerte a csapat, ez alapján azt mondhatjuk, hogy jó úton jár. A Magic is kezd magára találni a rosszabb sorozata után, az utóbbi napokban négyből három győzelmet arattak a floridaiak, legutóbb a New York elleni rangadót húzták be Wagnerék. Az Orlando még mindig a negyedik a konferenciában, viszont a Boston-Milwaukee-Philly hármas egyértelműen kezd elhúzni a mezőnytől, a csapat számára így talán érdemesebb hátrafelé pillantgatni, ugyanis a Heat és a Cavs is pályázik a helyére. A Phoenixnél jó hír, hogy legutóbb már visszatérhetett Bradley Beal is, így ismét közös perceket tölthetett a pályán a Suns nagy hármasa, ha ők képesek hatékonyan együtt játszani, akkor hazai pályán ezt a mérkőzést is behúzhatják Duranték – könnyű meccsre viszont semmiképpen sem számíthatnak, a Magic képes bármelyik bajnokesélyes dolgát megnehezíteni, egy ilyen, egyelőre még mindig labilis Suns ellen pedig nem írhatjuk le őket.

 

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 02:00

A Memphis Ja Morant visszatérése után megtáltosodott, zsinórban négy győzelmet szerzett, azóta viszont az irányító megbetegedett és kénytelen volt meccset kihagyni – az utóbbi két mérkőzésen nem sikerült a bravúr és a Denver, valamint a Clippers ellen is vereséget szenvedtek a hazaiak. A Grizzlies szerencséjére a Kings most viszonylag sebezhető állapotban van, Foxék csak két meccsüket nyerték meg az elmúlt bő egy hétben, így hiába verték meg két napja az Atlantát, az elmúlt héten így is nőtt a távolság köztük és a dobogó között. A Grizzliesnél Morant ott lesz a pályán, de Kennard és Rose szereplése is bizonytalan, a vendégek részéről viszont csak Huerter pályára lépése kérdéses. A realitás a Kings sikerét jelentené, de az elmúlt napokban láthattuk, hogy a memphisiek képesek a náluk nagyobb erőt képviselő csapatokat is legyőzni vagy megszorongatni. Érdemes lesz odafigyelni De’Aaron Fox és Ja Morant külön párbajára, ha mindketten az elvártat tudják nyújtani, akkor az dönthet, hogy melyikük kap nagyobb segítséget a társaktól – Sabonis teljesítménye azért szintén tekintélyt parancsoló az elmúlt meccseken, így ha a Kings duója képes lesz hozni magát, akkor a vendégek felé billenhet el a mérleg nyelve.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus