Jön az MVP-csata második felvonása Milwaukee-ban

A Houstont fogadja a Bucks - izgalmas keleti rangadó Miamiban - Irving nélkül javítana a Boston, otthon meccsel a Toronto - pályán a Spurs és a Clippers - lesz még egy Denver-Detroit is - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mai összecsapások előtt.

Charlotte Hornets - San Antonio Spurs 00:00

Két vereség után Bostonban nagyon tudatos és nagyon kontrollált játékkal javított a San Antonio, amely alapján Charlotte-ban is jó esélyei lehetnek, de a Hornets is éppen most kapta el a fonalat és bár Jeremy Lamb őrült dobása is kellett hozzá, de zsinórban három győzelemnél tart az együttes - a torontói siker előtt Walkerék is a Bostont verték meg. A győzelem mindkét félnek nagyon kellene most is, a Charlotte-nak otthon nem nagyon szabad hibáznia, ha oda akar érni a playoffba, de az is tény, hogy a SAS annyival jobb csapat, hogy a hazai siker azért mindenképpen bravúrnak számítana. Aldridge-éknél a védekezés a kulcs, ha abban hozzák a bostonit, akkor nekik áll a zászló, ha nem, akkor egy újabb egyéni parádé nélkül könnyen bajba kerülhetnek - náluk mondjuk nincs sérült, míg a Hornetsnél Zeller biztosan, Batum pedig lehet, hogy nem játszik.

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 00:00

Az előző meccsnél érintettük már a Bostont, nos, most szinte győzelmi kényszerben lépnek pályára Kyrie Irvingék - ismét "visszatért a bumeráng", egy jobb széria után zsinórban négyszer kaptak ki és legutóbb már megint megbeszélést kellett tartaniuk a helyzettel kapcsolatban. A sérülések sem kímélik őket, Tatum és Horford visszatérése erősen kérdéses, Irvingnek pedig inkább pihenőt adnak erre a meccsre, Brad Stevens lehetőségei így eléggé leszűkültek. Márpedig a Cavs ellen nem lehet biztosra menni, Kevin Love-ék ebben a csarnokban több jó csapatot is megvertek mostanában és ha támadásban most is meglesz a ritmus, akkor ezúttal is lehet keresnivalójuk - náluk nincs új sérült, a lelkesedés és a viszonylagos jó forma adott, a hazai pálya őket segíti, nincs veszítenivalójuk.

Miami Heat - Orlando Magic 00:30

Rendkívül jó mérkőzésnek ígérkezik ez a csata, hiszen egyrészt két közvetlen riválisról beszélünk, emiatt óriási a tét, másrészt mindkét gárda fantasztikus formában van. Jelenleg a Heat a nyolcadik Keleten és csak fél meccsel előzi meg a Magicet, úgyhogy vendégsiker esetén jön a helycsere ebben a létfontosságú pozícióban - az Orlando back-to-backet játszik a Philadelphia magabiztos legyőzése után, meglátjuk, hogy ez mennyit vett ki Vucsevicsékből. Ők összességében zsinórban öt meccset nyertek, viszont mindegyiket otthon, míg a Heat 3-1-gyel hozta idegenbeli túráját, megverte vendégként az OKC-t és a Spurst is, az utóbbi 12 mérkőzéséből pedig kilencet is behúzott. Óriási csatára van tehát kilátás, ahol a mostanában megszokott rotációk jelen lehetnek, új sérült egyik oldalon sincs - a hazai pálya és a frissesség Wade-ék mellett szól, de ez abszolút élet-halál harc a Magic számára is, ami sok mindent ellensúlyozhat.

Toronto Raptors - Chicago Bulls 00:30

A back-to-back hazai vereségek után muszáj lenne javítania a Torontónak és jelen helyzetben azért kérdés nélküli favorit is Nick Nurse csapata annak ellenére, hogy a sok sérülés miatt kifejezetten gyenge formában van - nincs már sok idő a playoffig, most már rá kell találni a játékra és a stabilitásra. A Bulls két szép győzelem után legutóbb teljesen esélytelenül kapott ki a Jazztől és a sérülések most is befolyásolják a játékát, sőt: Kris Dunn, Zach LaVine és Otto Porter sem fog játszani, így pedig meg sem közelíti valós szintjét a gárda. Mindezek tükrében országos egyes az összecsapás és a hazaiak számára a kötelező győzelem mellett az összeszokás lehet a fő cél.

Milwaukee Bucks - Houston Rockets 1:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen bár a tétet tekintve a Heat-Magic emelkedik ki, de a Bucks-Rockets szolgáltatja az MVP-csata utolsó felvonását Giannis Antetokounmpo és James Harden között. A Bucks nagyon közel áll az alapszakasz megnyeréséhez, míg a Houston jelenleg a nyugati harmadik helyen áll, de az elmúlt hetekben jobb formát mutatott, mint a több alapemberét is hosszabb időre elvesztő, akadozó Milwaukee. A hazaiaknál a Brogdon-Mirotic-Gasol trió mellett Tony Snell sem fog most játszani, még rövidebb lesz a rotáció és még több múlik majd a kulcsembereken, míg a vendégeknél Gerald Green a biztos hiányzó, de Eric Gordon is kihagyhatja a derbit, ez még kérdéses. Itt is nagy csatára és magas színvonalra van kilátás, a tét inkább talán a Rocketset nyomja, de hazai pályán biztos, hogy még tartalékosan is nagyon hajtani fog a Milwaukee, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A két gárda első idei ütközetét a Bucks nyerte Houstonban, de az még egy egészen más helyzet volt...

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 1:00

Március egyik legjobb csapata a Clippers, most éppen egy ötös sikerszériában van, de idegenben a játék természetesen nem olyan domináns, mint otthon, ezt a Cavs és a Knicks ellen is láthattuk - most egy, az említetteknél talán jobb csapattal találkoznak már fáradtabban Danilo Gallinariék, meglátjuk, hogy mire lesznek képesek. A Minny legutóbb megtörte vereségszériáját Memphisben, de továbbra is több alapember hiányzik, azt pedig nem nagyon lehet várni, hogy az előlépő kiegészítők stabilan hozzák a kiemelkedő teljesítményt. Karl-Anthony Towns az, akire mindig lehet számítani, de a LAC mélyebb és több lábon áll még annak ellenére is, hogy Landry Shamet játéka erősen kérdéses.

New Orleans Pelicans - Atlanta Hawks 1:00

A Dallasban aratott hosszabbításos győzelem óta két sima vereséget szenvedett a Pelicans és jelen állapotában gyengébb csapat, mint a minden tekintetben jobb formában lévő Hawks - a vendégek pihenhettek két teljes napot, előtte pedig a Phillyt és a Jazzt is megverték hazai pályán. Most idegenben kell bizonyítaniuk, de Trae Young olyan szinten játszik most már hosszú-hosszú hetek óta, hogy bármi elképzelhető, a társai is megvannak, motiváltabbak, jobb hangulatban vannak, a Pelsnél eléggé a szezon végét várják már - ettől függetlenül persze felszívhatják magukat Julius Randle-ék, de nem lepődnénk meg egy atlantai győzelmen.

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 1:30

A GSW otthonában bemutatott csoda óta pihenhetett két napot a Dallas, most pedig otthon vághat vissza a Sacramentóban múlt héten elszenvedett vereségért - meglátjuk, hogy melyik arcukat mutatják Doncicék, mert a Warriors elleni meccs kissé érthetetlenül jól sikerült. A Kings ezzel szemben kikapott a Lakers vendégeként és egyébként sem játszik jól már régóta, Marvin Bagley az, aki hozza magát, a többiek elég ingadozóak, de alapvetően azért ők a jobbak, több lábon állnak, jó pár olyan játékosuk van, aki képes megszórni magát - a kérdés az, hogy mennyire lesznek motiváltak, mennyire akarnak nyerni. Ugyanez a kérdés persze a Mavsnél is, ráadásul ők valóban tankolnak már egy ideje...

Denver Nuggets - Detroit Pistons 2:00

Ez rangadó lesz, hiszen a nyugati második fogadja a keleti hatodikat úgy, hogy hosszabb távon mindkettő jó formában van és mindkettőnek fontos lenne ez a győzelem. Rövidebb távon viszont mindkettő kikapott, a Denver legutóbb Indianában nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, míg a Detroit belefutott egy idegenbeli Blazers-Warriors back-to-backbe és egyiket sem tudta megnyerni, ami természetesen nem igazán róható fel neki. Sokkal persze most sem jobb Griffinék helyzete, a Denveré a liga legerősebb hazai pályája, a Pistons pedig az idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett már, meglehetősen fáradt, ráadásul a Griffin-Drummond párosnak is nehéz dolga lesz a Jokics-Millsap kettőssel szemben. A magas posztokon zajló csata igazi csemegének ígérkezik, de összességében az esélyes inkább a nyugati első helyért támadó Nuggets - sérülés egyik fél munkáját sem nehezíti.

Los Angeles Lakers - Washington Wizards 3:30

Motiválatlan csapatok tét nélküli mérkőzése, nagyjából ennyivel le is tudható ez a találkozó. A Lakers legutóbb ugyan megverte a Sacramentót, de nincs már miért játszania, ez pedig érződik is rajta, JaVale McGee igyekszik, illetve egyénileg mindenki próbál természetesen megvillanni, de komoly siker ebből nem várható, az viszont más kérdés, hogy a jelenlegi Washingtont otthon megverni nem is számítana olyan komoly sikernek. A fővárosiak nem rosszak, fejben talán erősebbek is, mint a mostani LAL, de idegenben rendre szétesnek és ha Bradley Beal nem hoz 40 pontos meccset, akkor elég nehezen tudnak nyerni - most éppen zsinórban négy vereségből érkeznek és mind a négyszer 110 pont felett kaptak.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus