Jön az újabb Grizzlies-Lakers és Nuggets-Wolves

A Clippers a Spurst fogadja, a Bulls Portlandbe látogat, a Brooklyn pedig a Jazz ellen szeretné összeszedni magát. 

Brooklyn Nets - Utah Jazz 01:30

A Brooklyn nincs könnyű helyzetben, mert kifejezetten gyenge formában van a gárda, ötből négy meccset elvesztett, otthon is hibázgatott, ráadásul most Spencer Dinwiddie után átmenetileg Kevin Durantet is elvesztette. A győzelem kéne, de így azért nem lesz egyszerű, a Jazz kifejezetten jó formában, két szép győzelem után, javuló játékkal érkezik meg és Derrick Favorst leszámítva nincs is érdemi sérültje - a magasember nem játszik, de ő azért nem számít meghatározó játékosnak. A Nets dolga így nehéz lesz, a kiegészítőktől, vagy Kyrie Irvingtől mindenképpen extra kell a győzelmükhöz, ha a Utah formája megmarad.

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 02:00

A felek két napja találkoztak már ebben a csarnokban, akkor viszonylag magabiztos Lakers-győzelem született úgy, hogy a vendégek jól védekeztek, visszafogottan támadtak, de amikor kellett, akkor előlépett LeBron James. Kérdés, hogy az idegenbeli túra negyedik állomásán mennyire pörög fel a bajnok, amely az utóbbi három találkozóját megnyerte, már úgy néz ki, mint egy sorozatterhelés során menetelő nagycsapat, de azért még a szezon elején járunk egy extra rövid offszezon után. Caldwell-Pope elvileg már edzett és van esély a visszatérésére, vele erősödhetnek, míg a Grizzliesnél nagy csodák nincsenek - kérdés, hogy mennyire érzik a nyomást, hiszen az esélyesek nem ők, de valahogy kéne egy-két meccset nyerni Ja Morant nélkül is, különben februárra véget ér a szezonjuk érdemi része. 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 03:00

Ebben a párosításban is láthattunk meccset két napja, akkor Minnesotában nyert a Denver, most otthon kellene ezt megismételni és az akkori elvárásokhoz hasonlóan most is abszolút kötelező a győzelem a Malone-legénység számára. Jokicsék eddig energiában, agresszivitásban nem az igaziak, ebből jöttek is meglepő vereségeik, otthon is hibáztak már váratlanokat, ezt most nem tehetik meg - papíron abszolút favoritok, a továbbra is Towns nélkül érkező Wolves jelenleg talán a liga leggyengébb csapata, míg a Nuggets jóval nagyobb célokért küzd. Michael Porter Jr. még nincs, de a többiek elvileg bevethetőek a hazaiaknál. 

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 04:00

A Phoenixben aratott győzelem után a Spurs ellen is abszolút győzelmi esélyekkel léphet pályára a Clippers, amely 5-2-vel rajtolt és ott van Nyugat élén. A Spurs sorozatban három hazai vereségből érkezik, legutóbb 130 pontot kapott a Jazztől, abszolút nincs jó formában, Derrick White-ot egy időre elvesztette, LaMarcus Aldridge játéka továbbra is erősen kérdéses - nem nagyon tudunk olyat írni, ami a SAS mellett szól. A Los Angelesnek volt két gyengébb meccse, azon felül azért hozza az elvárt szintet, Paul George nagyon felszívta magát és most az egészséggel sincs gondjuk, úgyhogy mindenképpen ők az esélyesek. 

Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 04:30

A Blazers két napja Steph Curry nagy meccsének áldozata volt a GSW vendégeként, míg a Bulls a Doncic nélküli Dallas ellen aratott győzelmet, így találkoznak most a felek. Az esélyesebb azért a Portland, a Chicagónál továbbra is több alapember hiányzik, egyébként sem feltétlenül azokért a célokért küzdenek, mint a Blazers, ráadásul Lillardék játszhatnak otthon - ha el akarják érni a céljaikat, akkor nekik az ilyen mérkőzéseket hozniuk kell. Rodney Hood játéka kérdéses náluk, míg a Bullsnál a "szokásos" hiányzókkal számolhatunk. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus