Jön az újabb Lakers-Blazers, bemutatkozhat Jimmy Butler

Dwane Casey visszatér Torontóba - pályán a Bucks és a Celtics - visszavágna a Jazznek a Mavs - tizenegy meccsest rendeznek, mutatjuk a beharangozót. 

 

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 1:00

A játéknap egyik legérdekesebb eseménye lehet, hogy Jimmy Butler bemutatkozik a Phillynél: a Minnesotától megszerzett játékos a csapat után utazott Orlandóba és a hírek szerint ezen a találkozón már pályára is fog lépni. Hogy mennyi és milyen szerepe lesz, az persze kérdés, az is biztos, hogy idő kell neki és a többieknek is, hogy megszokják egymást, illetve azt is tegyük hozzá ezzel a meccsele kapcsolatban, hogy vendégként még mindig összesen egyszer tudott nyerni a Sixers, úgyhogy van esélye a Magicnek. A hazaiak egyébként is egészen jó formában voltak, mielőtt legutóbb kikaptak Washingtonban, de az egy idegenbeli back-to-back második fele volt, most otthon, pihentebben más lesz a helyzet - új sérültjük nincs, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz ez az összecsapás. 

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 1:00

Ez is érdekes lehet, mert úgy tűnik, hogy a Wizards elindult felfelé, az előző két meccsét megnyerte, összekapta a lepattanózását és minden téren javult valamennyit, így most otthon kötelező lenne számára a back-to-backet játszó, egyébként is 2-11-gyel, idegenben nyeretlenül érkező Clevelandet megvernie. A vendégek viszont éppen előző este arattak tükörsima győzelmet a Charlotte ellen, ami után azért illik figyelni rájuk, főleg hogy már az ezt megelőző meccseken is javultak és összességében az elmúlt négy mérkőzésükön 89, 98, 86 és 102 pontot kaptak, a védekezésük abszolút összeállt. A kérdés, hogy támadásban mire lesznek képesek, főleg így fáradtabban (sok hiányzóval) és idegenben, a tűzerőt tekintve nyilván sokkal jobban áll a Washington, de John Wallék nem mehetnek biztosra. 

Boston Celtics - Chicago Bulls 1:30

A Bostonnak most muszáj hoznia ezt az összecsapást, az 1-4-gyel letudott idegenbeli túra után otthon egyszerűen nem kaphat ki a gárda - azt már ők maguk is kimondták, hogy vannak problémáik támadásban, ezért jöttek a vereségek is, most már itt az ideje ezen javítani. A Chicago elvileg ideális ellenfél, a vendégeknél sok a sérült, Zach LaVine az egyetlen, akire komolyabban figyelni kell és egy esetleges gyengébb dobóformával is  verhetőek - a cél viszont valószínűleg nemcsak a győzelem, hanem az is, hogy elöl rátaláljanak Irvingék arra, amire kell. 

Brooklyn Nets - Miami Heat 1:30

A Miami egyértelműen bajban van, a szezon eleje óta maximum egy-egy meccsre sikerült összerakni a védekezést, ebből nyilvánvalóan nagyon hiányzik a továbbra is sérült James Johnson, annyi pont pedig egyszerűen nincs a társaságban, hogy így is hozza a győzelmeket. A Nets alapvetően többet mutatott és több meccset nyert eddig, a hazai pálya is D'Angelo Russellék mellett szól, ugyanakkor Caris LeVert súlyos sérülése és kiesése megborítja kicsit a szerepeket, főleg, hogy LeVert a gárda egyik vezére volt eddig, nagyszerű szezont futott. A cserepadról Dinwiddie-nek és Crabbe-nek is elő kell lépnie, Russelltől sem férnek már bele komolyabb kilengések, nagy kérdés, hogy most hazai pályán mire lesznek képesek - papíron így is megvannak a fegyvereik a győzelemhez, bár Jarrett Allen játéka is kérdéses betegség miatt. 

Toronto Raptors - Detroit Pistons 1:30

A Torontót múltkor "orrba verte" ebben a csarnokban a New Orleans, a kanadaiak először kaptak ki otthon és először kaptak ki Kawhi Leonarddal a pályán, a kérdés pedig az, hogy hogyan reagálnak erre - az viszont nem kérdés, hogy a Detroitnál is jobbak, sokoldalúbbak. A találkozó pikantériáját természetesen Dwane Casey személye adja, aki hosszú éveket töltött Torontóban, sok siker mellett voltak kudarcai is, majd nyáron kirúgták és a Pistonshoz került, most először látogat ebbe a csarnokba ellenfélként - aligha kell plusz motiváció neki erre az estére. Ezzel együtt azért komoly bravúr lenne, ha meg tudná verni volt csapatát, ugyan a Drummond-Griffin páros sok mindenre képes, de utóbbi kicsit kifulladt és legutóbb ki is állították, a Torontóban pedig elég sok tartalék van még, ráadásul aligha fog még egyszer olyan gyengén játszani egyszerre Lowry és Leonard, mint a Pelicans ellen. 

Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 2:00

Ez valamelyest rangadónak számít, de legalábbis a Bucks számára újabb feladat lesz, hogy feltörje a Memphis védekezését - a vendégek ebben továbbra is nagyon jók, bár idegenben azért nem olyan hatékonyak, mint otthon. A Milwaukee továbbra is élcsapat, egy-egy bukkanó nem törte meg a lendületüket, az idegenbeli túrájukon nyertek a GSW és a Nuggets vendégeként is, most pedig hazatérhetnek, ahol eddig 6-0-ra állnak - gyakorlatilag minden az ő sikerüket jósolja. A papírformát az boríthatja, ha a Grizzlies periméter-védekezése el tudja venni Antetokounmpóék kinti dobásait és megtöri a ritmusukat, viszont érdemes lesz figyelni Brook Lopezt és Marc Gasolt: előbbi egészen extra kinti dobóvá vált az utóbbi időben, márpedig ha kihúzza a festékből Gasolt, az boríthatja a Memphis védekezését is.

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 2:00

Itt is arra várhatunk, hogy bemutatkozzon a Wolvesban Covington és Saric, de náluk még nem jelentették be, hogy biztosan pályára kerülnek ezen a találkozón - legutóbb egyébként nélkülük is fontos győzelmet arattak otthon a Brooklyn ellen és hazai pályán minden gondjuk ellenére 5-1-re állnak. A vendégek viszont éppen most indultak meg megint felfelé, a vereségszéria óta nyertek zsinórban három meccset és legutóbb meglepték a Torontót is idegenben, ami után Minnesotában is feléjük billenhet a mérleg nyelve. Sérültek mindkét oldalon vannak, a hazaiaknál a Covington-Saric kettős bizonytalansága mellett Andrew Wiggins, sőt, Jeff Teague állapota is "kérdéses", míg a vendégeknél Elfrid Payton és Nikola Mirotic nem tudott játszani legutóbb sem és úgy fest, hogy most is hasonló lehet a helyzet. Érdemes lesz figyelni Karl-Anthony Towns és Anthony Davis csatáját ötös poszton, egyikük csapata sem bírja el az ő gyengébb játékukat, aki jobban jön ki ebből a harcból, az sikerre viheti az övéit. 

Oklahoma City Thunder - New York Knicks 2:00

Az OKC hétvégén ugyan megbotlott Dallasban, de azóta már javítani tudott, méghozzá simán és összességében az utóbbi kilenc meccséből nyolcat megnyert, ezek alapján pedig természetesen most is esélyes - a Knicks más szint, az előző öt találkozójából csak az Atlantát verte meg, kétszer pedig nagyon sima vereséget szenvedett. A Thundernél hiányzik Russell Westbrook, de a csapat bizonyította, hogy kellő fegyelemmel és jó védekezéssel ezt képes ellensúlyozni, Paul George és Dennis Schröder intéz annyi támadójátékot, amennyit kell, úgyhogy a New Yorknak most is nehéz dolga lesz - náluk sincs változás a sérülteknél, a kezdőcsapatban viszont lehet, hogy ismét lesz módosítás. 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 2:30

Mindkét csapat felszívta magát mostanában, a Jazz zsinórban hármat, a Mavs négyből hármat nyert, de az az egy vereség éppen Salt Lake Cityben született, méghozzá viszonylag simán, alig egy héttel ezelőtt, úgyhogy lenne miért visszavágniuk Luka Doncicéknak. A hírek szerint ráadásul most már Wesley Matthews is visszatérhet, Dirk Nowitzkit leszámítva teljes lesz a keret, de a Utah oldalán is kiegyenesedett ez a rész, csak Neto sérült, minden alapember egészséges. A kérdés mindkét oldalon a védekezés eddig ebben a szezonban, a Dallasnál az utóbbi győzelmeknél ez már működött, a Jazznél inkább csak hellyel-közzel, Mitchellékben viszont van annyi tűzerő és van náluk annyi fegyver, hogy ezt ellensúlyozzák - igaz, a Mavs viszont otthon sokkal meggyőzőbb volt eddig, mint idegenben.

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 3:00

Zsinórban négy vereség után, továbbra sem igazán jó védekezéssel próbál meglepetést okozni ezen a meccsen a Suns, amelynek vannak egészen remek időszakai is a meccsek során, de mindig van olyan rövidzárlata is, amely eldönti a találkozót az ellenfél javára - legutóbb ez már az első negyedben bekövetkezett, hiába küzdöttek utána nagyot. A Spurs az utóbbi négy meccséből hármat is elvesztett és csak egyszer érte el ezek során a száz dobott pontot, ráadásul akkor is kikapott, úgyhogy a Phoenix védekezése most elvileg beleférhet, ha a túloldalon a Booker-Ayton-Warren trió tudja azt ellensúlyozni - a San Antonio jól védekezik ugyan, de ez a Magic, a Heat és a Kings ellen sem volt elég, meglátjuk, hogy most az lesz-e. A Murray-Walker páros mellett Gay és Gasol sem lép pályára náluk, ez már biztos, a Sunsnál viszont nincsenek sérültek.

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 4:30

Ez rangadó lesz, talán a játéknap legnagyobb rangadója. A felek már harmadszor találkoznak ebben a szezonban, eddig 1-1-re állnak és mindketten remek formában vannak: a Blazers az utóbbi nyolc meccséből hetet nyert (de éppen a Lakerstől kapott ki), míg a Los Angeles az elmúlt hat összecsapásából húzott be ötöt és csak a Toronto ellen maradt alul. Érdekes összecsapás lesz, a Portland azért talán inkább otthon meggyőzőbb, bár idegenben is 3-1-re áll, míg a Lakersnél továbbra is rendszeresek azok a leolvadások, amelyekkel saját maguknak tesznek nehézzé végjátékokat. A hazai pálya LeBron Jamesék mellett szól, védekezésben is kezdik összeszedni magukat, de Lillardék eddig top5-ösek hátul, ők a liga legjobb lepattanózói és bár jóval lassabban játszanak, mint a LAL, támadásban is sokkal hatékonyabbak. Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből, sérültek viszont nem bonyolítják a helyzetet, csak Mo Harkless hiányzik a két csapatból.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Golomán György csapata, a Westchester Knicks is pályára lép az NBA G-League-ben, 1:00-kor játszik a társaság a Canton Charge otthonában - a találkozót a fenti linkeken, vagy a liga hivatalos Facebook-oldalán lehet majd nézni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus