Jön az újabb Lakers-Mavs csata, a Raptors-Thundert tv-ben nézhetjük

Otthon játszik a Denver, a feltámadó New Orleanshoz látogat a Houston, ismét összecsap LeBron James és Luka Doncic - nézzük, hogy mit kell tudnunk a játéknap előtt. 

 

Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 00:00 (Sport 1)

A Raptors back-to-backet játszik azok után, hogy három alapembere nélkül nyert Bostonban, meglátjuk, hogy a rövidebb rotáció mennyire bírja ezt a terhelést - a Thunder a Memphis elleni kisiklást leszámítva jó formában van, a szoros helyzetekben jól dolgozik, pihentebb, úgyhogy lehet keresnivalója. A hazai pálya persze fontos, a Toronto 13-4-re áll otthon, míg az OKC csak 5-9-re idegenben, illetve azt is tegyük hozzá, hogy bár a kanadaiak sérültlistája jelentős, lassan azért a vendégek is felzárkóznak: Danilo Gallinari és Dennis Schröder révén két alapemberük fogja kihagyni ezt a találkozót. Meglátjuk, hogy a Lowry-VanVleet duó mire megy Chris Paullal és Shai Gilgeous-Alexanderrel, illetve hogy mennyi energia maradt Ibakáék lábában erre a meccsre - alapvetően otthon azért jó esélyeik lesznek. 

Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets 02:00

A Memphis a denveri vereségből érkezik meg erre a találkozóra, így fáradtabb lesz, mint a Hornets, viszont összességében jobb formában van és idén egyszer már idegenben is megverte a Charlotte-ot, most otthon szeretné ezt megismételni. A vendégek megtorpantak mostanában, zsinórban négy mérkőzést veszítettek el és a Thunder ellen borzalmas kinti dobóformát mutattak, ezen mindenképpen javítaniuk kell most, ha nyerni akarnak - ez az egyik alapkövetelmény náluk, ha nem ülnek a tripláik, akkor nem igazán működik a játék. Érdekes meccs lehet, nincs nagy különbség a csapatok között, meglátjuk, hogy a hazai pálya, vagy a frissesség érvényesül inkább.

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 02:00

Mindkét csapat back-to-back lép pályára, a Houston James Harden 44 pontos estéjével legyőzte a Brooklynt, míg a New Orleans újabb strigulát húzott be váratlan győzelmi sorozatában, ezúttal az Indianát verte meg, méghozzá nagyon. Ezek után érdekes kérdés, hogy mire lehetnek képesek Brandon Ingramék, a Rockets alapvetően természetesen jóval esélyesebb, de mostanában összeszedte a védekezését a Pelicans, sokkal kontrolláltabban játszik, ez pedig hozza az eredményeket, ha hátul ismét stabilak lesznek, akkor elöl bőven van annyi tűzerejük, hogy meglepetést okozzanak. Meglátjuk, a Houstonnak elvileg azért nyernie kellene a meccset, bár lesz némi változás a rotációban: Russell Westbrook nem játszik a b2b miatt, Eric Gordon viszont másfél hónap kihagyás után elvileg visszatérhet - Clint Capela ugyanakkor továbbra sem bevethető.

Denver Nuggets - Sacramento Kings 02:00

Itt is mindkét csapat back-to-backet játszik, a Denver jó teljesítménnyel verte a Memphist, a Sacramento pedig egy újabb fájdalmas vereséget könyvelhetett el, ezúttal Phoenixben - Bogdan Bogdanovicsék sorozatban hatodszor kaptak ki, nagyon mélyen vannak jelenleg. Emiatt (is) abszolút favorit ezen a meccsen a Nuggets, a hazaiak a karácsonyi vereséget leszámítva jó formában vannak, javultak támadásban és otthon különösen meggyőzőek - Paul Millsap ugyan sérüléssel bajlódik, de Plumlee jól pótolta előző este, most sem lehet ez végzetes probléma. A Kingsnél Fox és Bagley sérült, rájuk nem számíthatnak, mentálisan, taktikailag, mindenhogyan rossz állapotban vannak, úgyhogy komoly meglepetés lenne, ha ezek után éppen Denverben törnék meg negatív szériájukat.

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 03:30

Itt is mindkét csapat back-to-back lép parkettre, ráadásul mindkettő győzelem után, a Lakers Portlandben törte meg négymeccses vereségszériáját, míg a Mavericks Luka Doncic parádéjával a GSW otthonában tudott nyerni. A felek idén már kétszer is találkoztak egymással, mindkétszer az aktuális vendégcsapat nyert, úgyhogy 1-1-re állnak, meglátjuk, hogy a Dallas most folytatja-e ezt a sormintát. A Los Angeles nincs a legjobb passzban, bár a portlandi siker azért jól jött, az viszont kérdés, hogy a nem 100%-os LeBron Jamesszel mi lesz így a back-to-back második felén - a Mavs ellen nagyon "pihenni" nem lehet, a vendégek bizonyították, hogy élcsapatként kell őket kezelni, ráadásul a 12-3-as idegenbeli mérlegük egészen brutális, ezt is számításba kell venni. Nyilván érdekes lesz a James-Doncic és a Davis-Porzingis csata (elvileg mindkét Lakers-sztár játszik), a védekezés és a hazai pálya inkább a LAL mellett szól, de mint jeleztük, a Dallasnál ez a "ki van hazai pályán" faktor kevésbé szokott számítani...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus