Jön az újabb Nets-Hawks, Denverbe látogat a Suns

A Clipperst fogadja a Jazz, otthon játszik a Bucks, Dallasba utazik a Miami - tíz mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, íme, amit tudni érdemes róluk.

 

Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 01:00

A Charlotte a kezdeti két vereség után legyőzte a Brooklynt és szétszedte a Dallast, úgyhogy jó formában fogadhatja azt a Memphist, amely egyébként is rosszul rajtolt, illetve elvesztette Ja Morantet - Valanciunasék legutóbb simán kikaptak Bostonban, már a túrájuk harmadik állomásánál tartanak, sok jóra nem számíthatnak. Nyilván előfordulhat, hogy most szedik össze magukat és rátalálnak valamire, főleg védekezésben, illetve természetesen a Hornetsnél is nehéz megmondani, hogy tényleg ennyire jó-e, mint az utóbbi két meccsen láttuk, de jelenleg hazai pályán esélyesebbnek tűnnek LaMelo Ballék. A vendégeknél egyébként a legutóbb megsérülő Grayson Allen sem bevethető már. 

Detroit Pistons - Boston Celtics 01:00

A Detroit a liga két nyeretlen csapatának egyike, úgyhogy abszolút favoritnak számít a Boston még idegenben is, meglepő lenne, ha a Pistons most törné meg negatív szériáját. A vendégeknek voltak jobb és rosszabb meccseik, de támadásban alapvetően a Tatum-Brown párostól függnek jelenleg, legutóbb Brown 42 pontos karriercsúcsával verték a Pacerst, meglátjuk, hogy a két fiatal vezér milyen napot fog ki Detroitban. Ha esetleg mindketten betliznek, akkor kerülhetnek bajba, a Pistonsnál Jerami Grantéknek néha-néha volt már jobb teljesítményük, úgyhogy ha nem találja a ritmust a Celtics, akkor érdekes lehet a meccs - ha viszont egy erős közepest hoznak a vendégek, akkor ők az esélyesek. A hazaiaknál egyébként Griffin biztosan nem játszik és Hayes pályára lépése is kérdéses. 

Dallas Mavericks - Miami Heat 01:00

A Heat javított a Bucks elleni kiütéses vereség után és másnap visszavágott riválisának, meglátjuk, hogy sikerül-e ezen az úton folytatnia Erik Spoelstra csapatának, amelynél a hírek szerint most már jó esély van Jimmy Butler visszatérésére - a gárda vezére eddig nem sokat játszott bokasérülése miatt, most viszont elvileg ott lehet a pályán. A Dallas rosszul kezdte az idényt, a Clippers megsemmisítését leszámítva minden meccsét elvesztette, Luka Doncic borzalmasan triplázik, de éppen ezért lenne itt az ideje egy hazai javításnak egy jó csapat ellen - Kristaps Porzingis viszont még nem játszhat és Maxi Kleber pályára lépése is kérdéses. Josh Richardson játékát érdemes lesz figyelni, a hátvédet a Heat Butlerért "adta el" tavaly, a most már Dallasban lévő játékos valószínűleg szeretne bizonyítani. 

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 01:30

Két napja igazi pontháborút vívtak egymással a felek ugyanebben a csarnokban, mindketten 140 pont fölé jutottak, de végül a Brooklyn volt a pontosabb a végjátékban, ezzel elúszott az Atlanta veretlensége. Most itt a lehetőség a visszavágásra, de a jelek szerint a vendégek kicsit "belerokkantak" abba a meccsbe, Rondo és Gallinari biztosan kihagyja ezt a derbit, Hunter térde is fáj, az ő játéka kérdéses, sőt, Trae Young sem 100%-os, de a hírek szerint ő ott lesz a parketten. A Netsnél nincs változás, a hazai pálya mellett az egészség is Kevin Duranték mellett szól, ha kicsit jobban tudnak most védekezni, akkor inkább nekik áll a zászló, nem a tartalékos Hawksnak. 

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 02:00

A Bulls back-to-backet játszik a második washingtoni győzelme után, viszont eléggé lerövidült a kerete, hiszen tegnap négy játékosa is hiányzott és ők most sem állnak majd rendelkezésre, ami súlyosbíthatja a back-to-back terheit. A Bucks pihentebb, otthon játszhat és egyébként is jóval erősebb csapatnak számít annak ellenére, hogy elég felemásan kezdte a szezont - hazai pályán mindenképpen javítani szeretnének Giannis Antetokounmpóék. A Miamiban hozott 1-1 után rájuk is férne egy győzelem, hogy legalább 50%-ra feljöjjenek, a keretük pedig adott ehhez, csak Torrey Craigre nem számíthatnak orrtörés miatt, a többiekkel számolhat Mike Budenholzer. 

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 02:00

A Wizards back-to-back lép pályára azok után, hogy megint kikapott a Chicagótól, így pedig Russell Westbrook biztosan kihagyja ezt az összecsapást, ha valahogy összejön az első győzelem, azt nélküle kell összehoznia most a társaságnak. A Minnesota Karl-Anthony Towns nélkül két pocsék meccset játszott, mindkettőt tükörsimán el is vesztette, nagy kérdés, hogy ahhoz képest lesz-e most tartás Russellékben, mert a center még mindig nincs bevethető állapotban. Itt ebben a formában két nagyon gyenge csapatról beszélünk, a hazai pálya és a frissesség a Minny mellett szól, de talán több fantázia lehet a Westbrook nélküli Wizardsban, mint a Towns nélküli Wolvesban - túl magas színvonalra azért ne számítsunk...

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 02:00

A felek két napja találkoztak már ebben a csarnokban, akkor viszonylag egyértelmű győzelmet aratott a Lakers, de a találkozó Becky Hammon bemutatkozásáról marad emlékezetes - most viszont minden bizonnyal visszatér Gregg Popovich, a Spurs pedig szeretne visszavágni. Ahhoz képest annyit változik a helyzet, hogy Derrick White a szezon során először bevethető a hazaiaknál, kérdés, hogy használják-e, illetve hogy LaMarcus Aldridge visszatérése kérdéses - ő kihagyta a legutóbbi meccset, most viszont van némi esély a játékára. Ezzel együtt a Lakers természetesen esélyesebb, a bajnoknál annyi a kérdés, hogy mi lesz LeBron Jamesszel, aki meccsek óta egy kisebb bokasérüléssel játszik és a hírek szerint nem biztos, hogy most pályára lép, lehet, hogy inkább pihentetik a lábát. 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 03:00

A Suns a Jazz idegenbeli legyőzésével bizonyította, hogy komolyan kell venni, eddig 4-1-et hozott az együttes, a Utah ellen remekül védekezett és több lábon áll támadásban, úgyhogy minden elismerést megérdemel a társaság - annyi, hogy back-to-back érkezik, ez nyilván ront az esélyein. A Denver elég gyengén kezdte a szezont, eddig 1-3 a mérlege, mindhárom vereség során 120 pont felett kapott, egyelőre a hazai pálya sem jelent menedéket, ráadásul Jamal Murray sérült - igaz, Mike Malone vezetőedző szerint ő arra számít, hogy az irányító most bevethető lesz, ahogy JaMychal Green is edzett már és elvileg játszhat. A hazai pálya és a pihentség Jokicsék mellett szól, de jóval pontosabb, "könyörtelenebb" játékra lesz szükség tőlük a "have fun" helyett ahhoz, hogy ezt a Sunst legyőzzék még akkor is, ha Paulék fáradtan érkeznek meg. 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 03:00

Itt a Jazz játszik back-to-backet a Suns elleni hazai vereség után és a nagy kérdés az, hogy mennyire tudnak felpörögni most Rudy Gobert-ék - egyrészt elég kemény volt az a meccs, sokat kivehetett belőlük, másrészt a center el is mondta, hogy beragadnak a mérkőzések elején, ez okozott nekik eddig problémákat. A Clippers viszont a Dallas elleni pofont leszámítva abszolút beváltja a várakozásokat, azon felül négyből négyet nyert, méghozzá remek csapatjátékkal, kiegyensúlyozott teljesítménnyel - már Kawhi Leonard is visszatért, most pihentebben mindenképpen esélyesebbnek számítanak még idegenben is. Nyilván azért hosszabb távon kell látni George-ékat, hogy mennyire hajlamosak az egyszer már látott rövidzárlatra, illetve az is kérdés, hogy a Jazz felszívja-e magát a Suns elleni pocsék dobóformát követően, de azért ha ott akadozott a gépezet, akkor a LAC periméter-védekezése is komoly gondokat okozhat nekik. 

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 04:30

A GSW a két kiütéses vereség után két győzelemmel javított, így 2-2-vel zárta a szezonnyitó túráját és most az első hazai mérkőzésére készülhet az alapszakaszban, méghozzá úgy, hogy Draymond Green minden bizonnyal megkezdheti a szezont. Kíváncsian várhatjuk, hogy ő mennyit tesz hozzá a Warriors játékához, amely egyelőre a nem jól dobó, de meg-megvillanó Steph Curry körül elég esetleges, Andrew Wiggins igyekszik, de Kelly Oubre Jr. pocsékul kezdett, igaz, legutóbb ő is összeszedte magát - meglátjuk, hogy tényleg épülnek-e tovább, főleg hazai pályán. A Portland is elég felemás, voltak pocsék meccseik, aztán volt remek teljesítményük, legutóbb viszont megint esélytelenek voltak a Clippers ellen és most már az idegenbeli túra harmadik állomásához érkeztek. Gary Trent Jr. játéka kérdéses, pedig rá nagy szükségük lenne, de azt is érdekes lesz látni, hogy hogyan alakul a Curry-Lillard csata, illetve hogy a Warriorsnak lesz-e bármilyen opciója CJ McCollumra - ahogy a Wiseman-Nurkic csatára is érdemes lesz vetni egy pillantást. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus