Jönnek a második meccsek, 19:30-tól Raptors-Nets nyitja a napot

Lesz Nuggets-Jazz, Celtics-Sixers és Clippers-Mavericks is, érdekes játéknapnak nézünk elébe.

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 19:30

Az előző mérkőzésen az első félidőben földbe gyalulta ellenfelét a Toronto, nagy kérdés, hogy lesz-e bármilyen válasza erre a játékra a Netsnek - akkor a második félidőben persze volt, de az közte harmincról indulva már nem biztos, hogy valós hivatkozási alapnak tekinthető. A Netsnél nyilván LeVert kezéből kieshetne egy jobb meccs, már ami a pontszerzést illeti, míg persze a Torontónál nem szentírás, hogy VanVleet meg az egész csapat így dob kintről, tehát természetesen lehet ez jóval szorosabb küzdelem is, de az esélyek alapvetően nem változtak - ha kellő fordulatszámon pörög a Raptors, akkor elvileg mindene adott ahhoz, hogy ma este már 2-0-s előnybe kerüljön a párharcban.

A párharc állása: 1-0 a Raptors javára.

Denver Nuggets - Utah Jazz 22:00

Ebben a szériában szenzációs első meccset láthattunk, amely végül csak hosszabbításban dőlt el és nagyon kíváncsian várhatjuk azt, hogy mi történik ezen a mérkőzésen. Ott igazából teljesen tisztán egyik fél sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra, viszont előbb Donovan Mitchell, majd pedig Jamal Murray gyógyszere gurult el és végül fontos pillanatokban Murray bizonyult jobbnak, illetve ő kapott több segítséget. Ettől még bőven volt gond a Denver játékával is, de a Jazz igazából sokkal jobb meccsben Mike Conley nélkül nem reménykedhet - Donovan Mitchell 57 pontját felülmúlni nem nagyon lehet, sőt, megismételni is irdatlan nagy bravúr lenne, Conley hiányában Clarksontól kéne extra, vagy Gobert-től, vagy Inglestől, más nagyon nincs is. A Nuggetsnél persze Murray szintén óriásit játszott, de náluk talán több olyan dolog van, amin még lehet csiszolni, éppen ezért lesz érdekes látni, hogy ez most megtörténik-e, vagy nem történik meg, de mégis nyernek, esetleg talál valamit Quin Snyder és a Utah kiegyenlíti a párharcot.

A párharc állása: 1-0 a Nuggets javára.

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 00:30

Ez az a párharc, ahol abszolút benne van a levegőben a változás az első mérkőzéshez képest azon egyszerű oknál fogva, hogy a Boston egyik alapembere, meghatározó játékosa, Gordon Hayward négy hétre kidőlt, így értelemszerűen itt sem léphet pályára. Nélküle nem is csak hogy rövidebb a rotáció és kiesik egy potenciális 20 pontos, 5 gólpasszos ember, aki védekezésben is rendkívül hasznos tud lenni, hanem hogy ennek a csapatnak nincs is olyan embere a padon, aki hasonló dolgokra lehetne képes - arról nem is beszélve, hogy a Celtics-pad amúgy is kritikán aluli volt az első mérkőzésen. Persze a Sixersnél is vannak gondok, Embiid nem játszott a célnak megfelelően elsőre, Horford helye bizonytalan volt, a kinti embereknél dadogott a labda, nem dobtak jól és nem mehetünk el szó nélkül Brett Brown "gondolatvilága" mellett sem, de ezzel még talán várjuk meg ezt a mérkőzést, hogy itt mi történik. Szóval a fő kérdés az, hogy a Philly tud-e bármit is javulni támadásban, illetve az, hogy a Boston hogyan pótolja Haywardot és hogy ez mennyire befolyásolja az alap védekezést, az alap matchup-helyzeteket.

A párharc állása: 1-0 a Celtics javára. 

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 03:00

Ez is egy érdekes meccs volt elsőre, mert a Dallasnak minden esélye megvolt a bravúrra (ha nyernek, az az), de Porzingis kiállítása eléggé elvitte azt a mérkőzést a Clippers felé - nagy kérdés, hogy ha a magasember most végig játszani tud, akkor mi lesz a helyzet. Nagy hullámzások voltak abban az estében, Luka Doncic egyszerrre volt fenomenális és figyelmetlen, mindkét tengelyen várhatunk némi visszaesést az origó felé, az is kérdés, hogy Curryék mennyire tudják őt kisegíteni, főleg szervezésben - azért az, hogy Donciccsal a pályán a pontok kb. 75%-át ő dobta, vagy készítette elő, az brutális szám. A Clippersnél is van persze kérdőjel, mert nagyon nem brillíroztak az első meccsen, de mutattak valamit a jó védekezésből és a Leonard-George páros támadójátékából is - meglátjuk, hogy tudnak-e még tovább fejlődni ezen a mérkőzésen, mondjuk többet használt Harrell-lel, vagy bármi ilyesmivel.

A párharc állása: 1-0 a Clippers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus