Kelet és Nyugat listavezetői: hajnalban Sixers-Lakers rangadó

A két konferencia legjobbja feszül egymásnak, de lesz Raptors-Bucks, pályán a Celtics, vagy éppen a Jazz is - 12 meccset rendeznek, íme a beharangozó. 

 

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 01:00

Egyik csapat sincs kirobbanó formában, a Charlotte egy jobb időszak után belenézett egy komolyabb vereségszériába, majd ugyan a Magicet elsőre megverte, de legutóbb már kikapott tőle, úgyhogy nem mondhatjuk, hogy kilábalt a hullámvölgyből - a Pacersnél a sérülések okoztak némi zavart, bár a Toronto elleni legutóbbi győzelem már jól nézett ki. Alapvetően eddig azért az Indy mutatott többet, de Domantas Sabonis is megsérült, kérdéses a játéka, ha ő sincs, akkor azért bajban lehetnek, de mindenképpen nagy meccs kell Malcolm Brogdontól és Myles Turnertől ahhoz, hogy idegenben nyerni tudjanak. A Hornetsnél csak Gordon Hayward jó játéka állandó, a többiek kiszámíthatatlanok, jobb napjaikon bármire képesek, míg a rosszabbakon... is, csak más előjellel...

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 01:00

A felek egyszer már találkoztak Detroitban, akkor 128-119-re nyert a Cavs és most Clevelandben is Andre Drummondék az esélyesek - a center Detroit elleni játékát megint érdemes lesz figyelni, hiszen a Pistonsnak nem kellett, a Cavsnél viszont remek szezont fut, 19 pontot és közel 15 lepattanót átlagol. A hazaiak amúgy is jobban néznek ki, voltak nagyszerű meccseik, nagy győzelmeik, csapatként mindenképpen a Detroit előtt járnak, de a vendégek is bele-beletaláltak egyszer, ha Jerami Grant körül még ketten-hárman jól játszanak, akkor van keresnivalójuk. A hazaiaknál Larry Nance Jr. játéka kérdéses a csuklója miatt, míg a vendégeknél Blake Griffin az, aki biztosan kihagyja a derbit, Derrick Rose viszont visszatérhet. 

Orlando Magic - Sacramento Kings 01:00

A Kings legutóbb a Knicks legyőzésével megtörte a vereségszériáját, de ettől még nincs jó formában, ráadásul idegenben eddig összesen egy meccset tudott megnyerni - a Magic javult az utóbbi öt találkozóján, szoros csatákat vívott és kettőt meg is nyert, legutóbb a Charlotte-ot győzte le. Mindkét félnek nagyon kellene a siker, a Magic menne a playoffért, a Sacramento pedig mindenképpen javulni akar a pocsék teljesítményei után, de egyik együttes sem lehet túlzottan magabiztos - otthon azért az Orlando esélyesebbnek tűnik, Vucsevics és Fournier is jó formában van, támadásban kezdenek összeállni, míg a Kingsnél az a kérdés, hogy a legutóbb látott védekezés csak egyszeri véletlen volt-e, vagy tartósan fel tudnak javulni erre a szintre. 

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 01:30

A Hawks back-to-backet játszik a tartalékos Clippers legyőzése után és mostanában azért elkepta a fonalat a társaság, ötből négyet nyert, a korábbi mélypont után Trae Young jó formában van, Clint Capela parádés és a kiegészítők is remekelnek, legalábbis támadásban. A Nets jelenleg nyilván szinte mindenhol esélyes, a fáradt Atlanta otthonában biztosan az, elvileg mindhárom sztár játszhat, úgyhogy papíron nyerniük kell Kevin Durantéknek - legutóbb védekezésben összeszedték magukat, de akkor támadásban "borultak fel", meglátjuk, hogy sikerül-e most kiegyenesíteniük a dolgaikat. 

Miami Heat - Denver Nuggets 01:30

A Nuggets összekapta magát és jó formába lendült, sorra nyeri az idegenbeli rangadókat, Michael Porter Jr. is visszatért és rögtön jól játszik, úgyhogy most is jó esélyei vannak a gárdának a nagyon rossz passzban lévő Heat ellen. Erik Spoelstra csapata küzd, mint disznó a jégen, de a gyengébb szezonrajt után a koronavírus miatt már mérkőzések óta nem önmaga, ez a mérlegén is meglátszik, a keret pedig még mindig messze van a jótól - Jimmy Butler és Mo Harkless biztosan nem játszik most sem, a Herro-Dragic-Bradley-Leonard-Vincent sor játéka pedig továbbra is erősen kérdéses. Így azért nagy reményeik nem lehetnek, ha mindegyikük pályára lép, a vezért akkor is nélkülözni kell a belendülő Denverrel szemben, viszont egyre égetőbb lenne, hogy valahogy összekaparjanak egy-két győzelmet...

Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers 01:30

Ez lesz a játéknap csúcsrangadója a nyugati, illetve a keleti éllovas között, méghozzá előbbi otthonában - a Sixers 12-6-ot hozott eddig, míg a Lakers 14-4-et, meglátjuk, hogy mire mennek egymással. A Phillynél nyilván kulcsfaktor Joel Embiid, legutóbb nélküle ki is kapott a gárda, de már nem szerepel a sérültjelentésben, úgyhogy az egyébként MVP-formában lévő center elvileg ott lehet a parketten - a túloldalon LeBron James van MVP-formában, legutóbb 46 ponttal büntette a Clevelandet, érdekes lesz látni kettejük (még ha nem is közvetlen) csatáját. Embiid közvetlenül alighanem Marc Gasollal és Anthony Davisszel találkozik majd sokat, egyik ellen sem lesz könnyű dolga, úgyhogy nagyon fel kell kötnie a nadrágot, ha most is dominálni akar, mert két extra védőt kell valahogy legyűrnie. Összességében a Lakers talán előrébb tart, de a Sixers otthon egy jó dobóformával és egy extra Embiiddel minden további nélküli legyőzheti a bajnokot még akkor is, ha Jamesék eddig minden idegenbeli meccsüket megnyerték - viszont az biztos, hogy Embiid és a jó kinti dobóforma is kelleni fog hozzá, anélkül nem megy. 

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 01:30

Ez keleti rangadó lesz, ugyan a tabellán még nincs a "helyén" a Toronto, de most már elindult felfelé, bár legutóbb a Pacers elleni második meccset megint elvesztette, ott nem állt össze a védekezés - a Bucks közben két vereség után javított a Hawksszal szemben, úgyhogy Giannisék ott vannak Kelet elejében. A hazaiaknál a fő kérdés az előző két meccset kihagyó Pascal Siakam állapota, a bal térde még mindig nem az igazi és jelenleg kérdéses, hogy vállalni tudja-e a játékot, pedig nagy szükségük lenne rá elöl és hátul is. Kulcsfontosságú lehet, hogy OG Anunoby le tudja-e lassítani akár Giannist, akár Middletont, illetve hogy Kyle Lowry mire megy majd Jrue Holiday ellen oda-vissza - mindketten jó védők, de támadásban is fontos szerepük van. Egyelőre azért a Bucks többet mutatott idén, úgyhogy idegenben is jó esélyei lehetnek a sikerre, de az éledező Raptorst nem lehet leírni.

San Antonio Spurs - Boston Celtics 02:30

A Spurs legutóbbi meccsét elhalasztották a koronavírus miatt, most térhet vissza a gárda a Wizards elleni győzelmet követően - a Boston viszont lendületben és remek formában van, Jayson Tatumot visszakapta, most Kemba Walker is játszhat és két nagyszerű győzelemből érkezik az együttes. Emiatt most idegenben is esélyesebbnek tűnik, legutóbb Chicagóban is nagyszerűen játszott, a San Antonio teljesítménye pedig eddig azért ingadozó volt és otthon csak 3-5-ös mérleget tud felmutatni. A hazaiaknál elvileg mindenki bevethető a megszokott keretből és most a vendégek sem panaszkodhatnak erre, meglátjuk, hogy Brownék le tudják-e küzdeni DeRozanékat.

New Orleans Pelicans - Washington Wizards 03:00

A Wizards back-to-backet játszik a houstoni vereség után, úgyhogy jó esély van rá, hogy az amúgy is erősen tartalékos keret most még Russell Westbrookot is nélkülözni fogja - nem túl jó előjelek az egyébként sem túl acélos vendégcsapat számára. Persze a Pelicans sincs jobb formában, sőt, viszont a legutóbbi meccsét elhalasztották a koronavírus miatt, így több ideje volt pihenni, közben viszont előkerültek bizonyos cserepletykák, meglátjuk, hogy mindez milyen hatással lesz a társaságra. Két csalódott, gyenge csapat találkozik egymással, bár a New Orleansnál papíron minden adott ahhoz, hogy elérje a céljait, de valamiért borzasztóan szétesett a gárda az utóbbi hetekben - a mostani Wizards mondjuk pont alkalmas arra, hogy felhozza az ellenfél önbizalmát...

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 03:00

A meccs Chris Paul miatt lehet érdekes, aki tavaly még a Thunder vezére volt, most viszont elcserélték Phoenixbe és a Sunst igyekszik rájátszásba vezetni - hogy ez eddig hogyan sikerül, arról itt is írtunk néhány gondolatot. A gárdának nagyon kellene most a győzelem, mert a Denver ellen sorozatban kettőt bukott hosszabbításban, összességében ötből négy vereségnél tartanak Aytonék, abszolút megtorpantak és a jelenlegi OKC-t egy PO-ba igyekvő csapatnak otthon azért meg kellene vernie. A vendégeknek volt már gyengébb szériájuk, de legutóbb éppen nyerni tudtak Portlandben, meglátjuk, hogy a hosszabb idegenbeli túra végére mennyi erejük maradt Gilgeous-Alexanderéknek, mindenesetre a hátvédek csatája érdekes lehet - a Thunder itt elvileg visszakapja George Hillt, a Sunsnál viszont Devin Booker még nem bevethető, ő hiányozni fog.

Utah Jazz - Dallas Mavericks 03:00

A Jazz back-to-backet játszik a New York elleni meccs után, ahol egy lazább első félidő után óriásit kellett védekezni a másodikban ahhoz, hogy nyerni tudjon a gárda, meglátjuk, hogy ez mennyit vett ki Mike Conley-ékból. A Dallas két hazai vereségből érkezik, legutóbb a Denver ellen maradt alul a gárda, úgyhogy most csak a pihentség szól mellette, annyi jó hír viszont mindenképp van náluk, hogy elvileg Powell és Richardson is visszatérhet hosszú idő után, ezen a meccsen már bevethetők - FInney-Smith játékára is van esély, azért így már nagyjából kiegészülhet a keret. A Jazznél nincsenek sérültek, ők egyben vannak, zsinórban kilencet nyertek, fél meccsre vannak a ligaelsőtől, náluk tényleg a fáradtság a kérdés és hogy mennyire tudnak felpörögni - ha Luka Doncicot kordában tudják tartani, akkor összejöhet a tizedik...

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 04:00

A csapatok két napja ugyanitt találkoztak és akkor a GSW hozta a papírformát, a hazaiak látványos támadójátékkal múlták felül tartalékos ellenfelüket, a Minnesotából tavaly elcserélt Andrew Wiggins pedig nagyot hajtott korábbi csapata ellen. Kérdés, hogy a Warriors tud-e még egyszer ilyen teljesítményt hozni, de papíron természetesen most is egyértelmű esélyes, a nyugati sereghajtó Wolvesnál Towns és Hernangomez még biztosan nem bevethető, D'Angelo Russell játéka pedig kérdéses - ha ő visszatér, az támadásban jelenthet pluszt a vendégeknek, de vele együtt is a GSW az esélyes. A hazaiaknál nincsenek új sérültek, a Looney-Wiseman cserét és a rotációt érdemes lesz figyelni, de ha Curry és Wiggins hozza a legutóbbit, akkor mindenképpen nekik áll a zászló. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus