Keleten Sixers-Celtics, Nyugaton Blazers-Nuggets rangadó hajnalban

Felpörög az alapszakasz, tizenegy találkozót rendeznek - nézzük, hogy mit érdemes tudni előttük. 

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 01:00

Nem biztos, hogy bármit is érdemes leszűrni az előszezonból, de ha mégis, akkor az alapján a Chicago bizony jobb csapatnak tűnt, legalábbis ami a kezdőt illeti - ha most is úgy fog működni a Satoransky-LaVine-Porter-Markkanen-Carter Jr. sor, esetleg kiészülve egy jó napot kifogó Coby White-tal, akkor idegenben is minden esélyük meglesz a sikerre. A Hornets kevésbé volt jó az utóbbi hetekben, de ez persze már más tészta, otthon lesznek, meglátjuk, hogy mit tudnak kihozni belőle - a hírek szerint Nic Batum a padról jön és a fiatalok (Washington, Bacon, Bridges) elfoglalhatják a kezdőt, kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ebből. Terry Rozier elvileg rendbejött, Malik Monk nagyon fogadkozik, hogy majd most megmutatja, meglátjuk...

Indiana Pacers - Detroit Pistons 01:00

A Detroitnak elég szenvedősre sikerült az előszezon, az pedig még sokkal rosszabb hír ennél, hogy Blake Griffin rögtön egy térdsérüléssel kezdi az idényt és ezen a mérkőzésen nem is fog pályára lépni - ráadásul Markieff Morris játéka is kérdéses, Reggie Jackson pedig ugyan ott lesz a pályán, de ő sem100%-os állapotban. Ennek a formában azért bravúr lenne, ha nyerni tudnának Indianában még akkor is, ha a Pacersnél teljesen új csapatról beszélhetünk - Victor Oladipo még nincs, meglátjuk, hogy a többiek hogyan működnek együtt élesben. Egyéb sérültről nem számoltak be, talán Sabonis is nyugodtabb lesz az új szerződésével, most már csak meg kell szolgálnia az árát...

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 01:00

Egy PO-t célzó és egy alsóházi csapat mérkőzése lesz ez, bár természetesen mindkét fél szeretné jól indítani a szezont - otthon azért az Orlando esélyesebbnek tűnik, de ezt a pályán is bizonyítani kell. A Cavsnél elvileg az újonc Darius Garland lesz a kezdő irányító, Collin Sextont pedig nem szervezésre akarják használn, míg a Magicnél fut a Fultz-projekt, illetve az Isaac-Bamba páros fejlesztése, előtérbe helyezése - sérültjük nincs, mindenki játszhat, úgyhogy ott is érdekes lesz látni, hogy kinek milyen szerep jut azok után, hogy tavaly playoffba jutottak, a húzóemberek, alapkövek pedig megmaradtak.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 01:30

A játéknap egyik kiemelt rangadója, ahol a bajnoki címet megcélzó, újjáalakuló Philadelphia fogadja nagy riválisát, a most viszont talán vékonyabbnak tűnő Bostont. Al Horford játéka rögtön elég pikáns lehet, hiszen némileg váratlanul hagyta ott a Celticset és írt alá a Phillyhez, ahol sokak szerint kérdéses szerepkörben fogják majd használni - hogy milyen lesz vele a kezdő spacingje és sebessége, azt majd most meglátjuk. A tehetséget tekintve biztos, hogy a Sixers áll jobban, a hazai pályája is nagyon erős szokott lenni, az alapcsapatból most nincs sérültjük sem, úgyhogy szeretnének "becsengetni" egy megnyert rangadóval - ha viszont a szintén meglehetősen átalakuló és összességében meggyengülő Boston idegenben győzni tud, azzal azért jelzi a riválisnak, hogy számolni kell vele. Romeo Langford és Tacko Fall nem játszik a vendégeknél, Gordon Hayward viszont nagyrészt maga mögött hagyta a betegségét, rá számíthat Brad Stevens.

Miami Heat - Memphis Grizzlies 01:30

Mindkét csapatot érdekes lesz látni, a Heat remek előszezont futott és Jimmy Butlerrel komolyan erősödött is, a Memphisnél pedig a fiataloké lesz a főszerep, kíváncsian várhatjuk, hogy mit mutat az újonc irányító, Ja Morant. Otthon azért a Miaminak hoznia kellene ezt a meccset, de ők is eléggé átalakultak, Dion Waiters már most csinálja a feszültséget és ő nem is fog most pályára lépni, James Johnson szintén hiányozni fog még, úgyhogy vannak gondjaik, de Butlerrel, Dragiccsal és a biztató újonccal, Tyler Herróval nyilván szeretnék már most megadni a szezon alaphangját. A Memphis nem a playoffért megy idén, de ez persze nem azt jelenti, hogy a szezonnyitót ne akarná megnyerni, meglátjuk, hogy mennyire lesznek erősek elsőre - úgy fest egyébként, hogy az előszezont kiülő Jonas Valanciunas most rögtön kezdőként kap szerepet. 

Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 01:30

A Brooklyn nagyobb reményekkel vág neki ennek a szezonnak, mint a tavalyinak még akkor is, ha Kevin Durantre nem számíthat, de Kyrie Irvingtől sokat várnak az egyébként tavaly is jól működő csapatnál. Otthon esélyesebbnek is tűnnek, mint az új, gyorsabb, több triplát vállaló támadójátékot próbálgató Minnesota, amelyben Andrew Wiggins és Jeff Teague bicskanyitogató előszezonon van túl és gyakorlatilag csak Karl-Anthony Towns, valamint Rob Covington az, akiben bízhatnak. Persze Wiggins és Teague feljavulhat varázsütésre, de ha a Nets hátvédjei hozzák magukat (Irving, Dinwiddie és LeVert is kiváló), Taurean Prince továbbra is motivált marad, Townst pedig Allen és Jordan valahogy kordában tudja tartani (erre azért nagy pénzt nem tennénk), akkor abszolút favorit a Brooklyn.

Dallas Mavericks - Washington Wizards 02:30

A Mavericksnek nagyon kellene rögtön egy hazai győzelem a "verhető" Washingtonnal szemben és a fő attrakció természetesen az lesz, hogy élesben hogyan néz ki egymás mellett Luka Doncic és Kristaps Porzingis - bármennyire jó edző Rick Carlisle, a Dallas szezonja ezen a két emberen fog múlni. Elvileg mindketten játszhatnak, Porzingis az előszezon végére már úgy tűnt, hogy felvette a ritmust, megtalálta a dobásait, míg a Wizards oldalán Bradley Beal mellett főleg biztató fiatalokat akarnak látni - Isaiah Thomas, CJ Miles és Troy Brown Jr. biztosan nem játszik, Mo Wagnert viszont összerakták, ő ott lesz a pályán. Wagnertől sokat is várnak, ahogy Hachimura, vagy Bryant is nagyon értékes lehet, de azért előzetesen ezt a meccset a Mavsnek meg kellene nyernie még Powell, Curry és lehet, hogy Finney-Smith nélkül is. 

San Antonio Spurs - New York Knicks 02:30

Papíron egyértelműek az erőviszonyok, a Knicksnél túl sok minden nem változott tavalyhoz képest, amiért érdemes őket nézni, az az újonc RJ Barrett, aki az előszezonban mutatott már szép dolgokat és olyan híreket is olvashattunk, hogy talán ő lesz a kezdő egyes annak ellenére, hogy nem igazi irányító. A Spurs más szint, most egészséges is a keret, sok értékes játékost forgathat Gregg Popovich 1-2-es, vagy akár 3-as poszton, a palánk alatt Jakob Pöltl teljesítményét is érdemes lesz nézni, bár persze élesben azért a DeRozan-Aldridge kettősön múlik majd a legtöbb minden. A Knicksnél Mitchell Robinson játéka erősen kérdéses, ahogy Taj Gibsoné is, Kadeem Allen biztosan nem fog játszani és a hírek szerint Dave Fizdale azt tervezi, hogy Allonzo Triert teszi be a kezdőbe. 

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 03:00

Egyik csapat sem lehet túl büszke az előszezonjára, a Jazznél valamiért teljes homály volt a védekezés, pedig az új, megerősített kerettel sokan Nyugat legelejére várják őket - most már számít az eredmény, meglátjuk, hogy össze tudják-e rakni magukat hátul. A Thundernél Chris Paul nem volt a legmotiváltabb eddig, most az alapszakaszban azért többet várnánk tőle, Andre Robersont leszámítva mindenki bevethető és azért annál jobb ez a keret, hogy esélytelennek tituláljuk, de jóval energikusabb, tervezettebb kosárlabdát kell játszaniuk az előszezonban mutatottnál. A Jazz abszolút favorit, főleg otthon és ha csak átlagos szintre összehozzák magukat hátul, akkor amilyen támadópotenciál van bennük, hozniuk kellene a mérkőzést. 

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 04:00

A keleti Sixers-Celtics mellett ez lesz a játéknap nyugati rangadója, ahol a tavalyi playoff második körének párharcáért vághat vissza a Denver - meg egyébként is sok helyen a konferencia első helyére várják őket, ezt rögtön az első meccsen lehet is bizonyítani. Portlandbe azért nem nyerni járnak a csapatok, az előszezonban a Lillard-McCollum páros már megvillant, de a fő kérdés az, hogy a frissen megszerzett és kisebb sérülést összegyűjtő Hassan Whiteside mire lesz képes - elvileg ott lehet a pályán és neki lesz talán a legfontosabb munkája Nikola Jokiccsal szemben. A Denver nagyon mély kerettel, nagyon sok fegyverrel érkezik, tavalyhoz képest papíron csak jobb lett ez a csapat, több lábon állhatnak és ha Jokics hozni tudja önmagát, akkor idegenben is ők irányíthatják a meccset - de azért a győzelemhez Bartonéknak valamit kezdeniük kell Lillarddal és McCollummal...

Phoenix Suns - Sacramento Kings 04:00

A Suns nagyon szeretne előrébb lépni, de azért világverő csapatot ne várjunk még Phoenixben, Devin Booker persze bárkit képes szétdobni, ha megkapja a labdáit, akkor Deandre Ayton is komoly fegyver, Ricky Rubio pedig garancia arra, hogy meglesz a ritmus, de a Kings kerete azért egységesebb, mélyebb és talán tehetségesebb is. Buddy Hield hisztije talán elmúlt, Foxszal, Bagley-vel és Bogdanoviccsal pedig olyan arzenált tudnak felvonultatni, ami előzetesen soknak tűnik a Phoenix számára - meglátjuk, hogy ezt érvényesíteni is tudják-e a parketten. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus